Answer Question
0
0

De buren kunnen hier gratis stoken op geïmpregneerd hout. Die krijgt hij van een bedrijf. Het bedrijf is blij, want die moet betalen voor de afvoer van het chemisch bewerkt hout. Ik heb de beste buurman hierop aangesproken. De ChristenUnie wethouder zegt dat een gesprekje met je buren veel kan helpen. Helaas heeft het gesprek niets opgeleverd. De buurman kan hiermee gratis zijn woning verwarmen en zegt dat auto’s ook schadelijke stoffen uitstoten. Wat hij echter niet weet is dat geïmpregneerd hout Chroom VI en Arsenicum bevat. Deze stoffen komen vrij in de lucht. De buurman zegt dat ik niet moet zeuren. Het is vreemd dat bedrijven worden gecontroleerd op hun uitstoot maar particulieren alles kunnen maken. Een hele omgeving wordt vergiftigd. Voormalige staatsecretaris Sharon Dijksma gaf aan dat buurtbemiddeling kan bijdragen aan een oplossing. De buurman werkt daar niet aan mee en werkt helemaal niet mee aan een oplossing.

Op Kamervragen zijn nooit antwoorden gekomen welke gezondsheidseffecten het heeft als iemand geïmpregneerd hout gaat verbranden. Kunt u aangeven welke gezondheidsrisico’s wij lopen?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 11 juni 2018 18 24
4759 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je zou contact op kunnen nemen met de GGD. Die kan meten welke stoffen er in welke hoeveelheid vrij komen en daarvan zeggen wat de risico’s voor de volksgezondheid zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 juni 2018 0 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De GGD weet dit niet. Raadslid tevens GGD medewerker (Groenlinks) doet verder niets met het stoken op geïmpregneerd hout.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Rookoverlast
Beantwoord door 13 juni 2018 14 48
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Brief van de GGD aan de staatssecretaris

Gemarkeer als spam
Geschreven door Rookoverlast
Beantwoord door 13 juni 2018 14 49
Antwoord toevoegen
-1
Privé antwoord

Het is een lastige kwestie.. Maar in feite is het dus wel zo, dat de Gemeente zou moeten handhaven op basis van het Bouwbesluit. De Gemeente is ook verantwoordelijk voor het milieu en de luchtkwaliteit binnen de Gemeente

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 juni 2018 16 17
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB