HPV vaccinatie

Reageren
Categorie:
0
0

Mijn dochter van 12 heeft een oproep gekregen voor de HPV vaccinatie. Ik twijfel hierover en vind haar ook nog te jong. Is het mogelijk om de vaccinatie over een aantal jaren te doen i.p.v. nu? Eventuele kosten hiervoor ben ik bereid om te betalen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 23 maart 2015 10 34
162 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is juist de bedoeling om de vaccinatie op deze leeftijd te starten. Over een aantal jaren starten heeft geen zin.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 maart 2015 13 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Waarom heeft het over een aantal jaren geen zin meer? De redenatie is dat de meisjes nu nog niet sexsueel actief zijn, maar daarmee wordt ervan uitgegaan dat ze dat op 13 of 14 jarige leeftijd al wel zijn en dat is m.i. niet zo. Waarom niet de vaccinatie starten als je kind 15 of 16 is?

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 23 maart 2015 13 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sinds januari 2014 vervalt de prik die oorspronkelijk gepland stond om 1 maand na de 1e prik te geven (de middelste prik). Uit onderzoek van de fabrikant weten we nu dat twee prikken van het vaccin even goed beschermen als drie prikken. Dit geldt als je voor hun 15e verjaardag bent begonnen met de prikken. Als je na je 15e verjaardag met de inenting tegen HPV begint, heb je nog steeds drie prikken nodig.

Je kunt er ook voor kiezen om vanaf het 15de jaar te starten.
Alleen is het risico dat een meisje dan al besmet kan zijn door seksuele activiteit veel groter.
Ik denk alleen dat je een denkfout maakt, als je denkt dat meisjes met 13-14 jaar nog niet seksueel actief zijn. De startleeftijd van 12-13 jaar voor de vaccinatie is niet zomaar gekozen. Je zou ervan versteld staan, hoeveel meisjes met 13 en 14 jaar wel degelijk seksueel actief zijn. Diverse fora staan er vol mee…..

In het Rijksvaccinatieprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met allerlei omstandigheden en gegevens gebaseerd op gegevens die daarover bekend zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 maart 2015 18 48
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]