Ik heb een delicate vraag

Reageren
0
0

Geachte lezer,

Van een huisvriend vernam ik over deze adviserende website. Ik ben een vrouw van 53, ik kom van goede huize en daarom vind ik het in mijn situatie lastig om bij een bekende arts hierover te raden te gaan. Mijn vraag is namelijk vrij delicaat. Zo’n 2 jaar geleden kwam ik in de overgang, dit verliep vrij vlekkeloos zonder klachten. Voor zover ik weet is de overgang voorbij en mijn vruchtbare periode dus ten einde. Sinds enige tijd ben ik bevriend geraakt met een man, deze vriendschap gaat over in een relatie en de daarbij horende gemeenschap zal vermoedelijk niet lang uitblijven. Ik wil graag advies of het in mijn situatie noodzakelijk is om aanvullende voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Zoals ik reeds aangaf, verwacht ik dat ik niet vruchtbaar meer ben, maar in hoeverre kan ik hierop vertrouwen? Kunt u mij adviseren wat wijsheid is in mijn geval?

Ik zie uw reactie graag tegemoet, vertrouwend op uw discretie, dank ik u bij voorbaat voor de genome moeite.
Rest mij nog u een fijne avond en een prettig weekend toe te wensen.

Met vriendelijke groet,

Clémence Huizinga

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 21 augustus 2015 17 21
320 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik zie dat u nog geen antwoord heeft gekregen op uw vraag. U kunt er vanuit gaan dat als u minimaal een jaar geen menstruatie heeft gehad, dat u dan niet vruchtbaar meer bent. U kunt dus zonder voorbehoedsmiddelen gemeenschap hebben zonder het risico op een zwangerschap. Een condoom is wel aan te raden voor bescherming tegen een soa, als u daarover twijfelt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzanne
Beantwoord door 22 augustus 2015 12 31
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste Suzanne,
Hartelijk dank voor uw reactie. Ik waardeer het dat u de moeite heeft genomen om mij te antwoorden. En dat u mij duidelijkheid heeft gegeven. Ik was in de veronderstelling dat ik antwoord zou krijgen van de heer of mevrouw Tandor, aangezien ik zag dat diegene bij anderen antwoord geeft. Ik vind het fijn dat u daarom mijn vraag heeft gelezen en hierop hebt willen reageren.
Bij het plaatsen van de vraag, was ik niet op de hoogte dat deze op de website zou blijven staan en voor iedereen zichtbaar zou zijn. Mijn computerkennis is niet zo goed, meestal krijg ik hierbij hulp van de kinderen, maar dat vond ik nu niet gepast. Desalniettemin ben ik nu geholpen door uw heldere antwoord, nogmaals mijn oprechte dank hiervoor.
Ik wens u nog een fijn weekend, het allerbeste.
Met vriendelijke groet,
Clémence Huizinga

Gemarkeer als spam
Geschreven door Clémence Huizinga
Beantwoord door 22 augustus 2015 18 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Helaas was ik niet eerder beschikbaar om vragen te beantwoorden. Maar het antwoord gepost door Suzanne is helemaal correct….

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 augustus 2015 0 54
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]