Ik heb haaruitval. Wat is de oorzaak en hoe kan ik het tegengaan?

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo, ik ben Jacomijn 13 haar oud en heb erg veel last van haaruival.

Het is me vertelt dat het misschien komt omdat het voorjaar is en dat het met mijn hormonen te maken heeft maar, ik vind dat het niet langer meer kan ik vind het echt te erg. Als ik gewoon even door mijn haar heen ga dan krijg al minstens 3 haren mee laat staan als ik 2 minuten mn haren borstel. Dan is die hele borstel vol met haar.

Ik ben 2 weken geleden naar de huisarts hiervoor geweest om wat vragen te stellen en eventueel even bloed te prikken. Maar hij durfde het bloedprikken niet aan omdat er dan waarscheinlijk geen uitslag zal uitkomen. Dus hebben we wat gepraat maar ik heb hier dus uiteindelijk niks aan gehad omdat het alleen maar erger wordt.

Ik heb dit 2 jaar geleden ook gehad en toen was er ook geen uitslag want toen had ik wel meteen bloedgeprikt. Vandaar dat mijn huisarts dat denkik tegen mij zei.
Maar wat kan ik nu het beste doen ? En wat zal de oorzaak van dit zijn ? Ik weet nu niet meer wat ik moet doen. Kan ik het beter accepteren of nog voor de zekerheid me nogmaals te laten checken bij de huisarts?

Vriendelijke groeten J. Terpstra.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 14 april 2015 15 47
186 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Haaruitval is een normaal verschijnsel. Ieder mens verliest dagelijks haar. Het verlies van 100-150 haren per dag wordt als normaal beschouwd. Dit is ook geen probleem om dat de hoofdhuid circa 100.000 haren bevat.
Draag je de haren strak in een staart misschien?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 14 april 2015 16 07
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]