Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 28 juli 2015 18 47
418 bekeken

Waarom brengt men kankerpatienten tijdens de gehele chemokuurperiode niet in kunstmatige coma zodat zij niets hoeven te merken/bewust meemaken van deze ellendige behandeling?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 28 juli 2015 23 23
Privé antwoord
Dat is helaas niet mogelijk omdat je met een coma bepaalde lichaamsfuncties uitschakelt of op een heel laag niveau brengt. Bovendien kleven er aan een kunstmatig coma ook risico’s…
Gemarkeer als spam
Geschreven door S.S.M.M.
Beantwoord door 29 juli 2015 20 46
Privé antwoord
Is hier onderzoek naar gedaan? Welke essentiële lichaamsfuncties vallen dan uit? En wat zijn de risico’s van een kunstmatige coma? Is er een gradatie aan de diepte van een coma?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzanne
Beantwoord door 29 juli 2015 23 00
Privé antwoord
Ik begrijp je vraag maar al te goed, want chemo is troep en zo’n behandeling met alle gevolgen van dien vind ik persoonlijk onmenselijk! Het kan mensen genezen, mits de chemo aanslaat (en dat is vooraf/tijdens de behandeling de vraag, dat weet je pas achteraf). Maar ik vraag me ook af of er geen middel is dat de gedachten van de patiënt kan versuffen, zodat ze het niet zo bewust mee hoeven te maken. Als je je realiseert wat er gaande is, ontzettend ziek bent tijdens de behandeling, dat piekeren, alles bij elkaar, dat vreet aan een mens! Vermoedelijk wordt niet gekozen voor kunstmatige coma aangezien deze dan te lang moet duren, omdat de chemobehandeling langere tijd in beslag neemt. Door kunstmatige coma worden de vitale functies (hersenen, hart en longen) beschadigd, waardoor het maar de vraag is hoe je daarna uit coma komt.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 29 juli 2015 23 02
Privé antwoord
Daar zal ongetwijfeld onderzoek naar gedaan zijn. Het zou ook worden toegepast als dat mogelijk zou zijn. Voor het overige zijn dat vragen voor de oncoloog en anesthesist.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB