Answer Question
0
0

Beste,

wie kent of herkent mijn klachten en heeft een goede tip voor mij?

Ik ben een 39 jarige man en, zover ik , weet in goede gezondheid. Ik heb met werk en kinderen een actief leven zonder stress.
Maar elke avond val ik op de bank in slaap. Rond de klok van 22.00 uur begin ik met knikkebollen en kan ik mijn ogen niet meer open houden. Dit is met name vervelend voor vrouwlief, die ik door haar werk alleen in het weekend zie. Als de kinderen naar bed zijn en we hebben de avond voor onszelf en we gaan samen een filmpje kijken op de bank dan krijg ik daar niet altijd de hele film van mee. Ik voel het ook niet altijd aankomen… zo zit ik de film te volgen en dan ineens krijg ik een duw omdat mijn vrouw me wakker maakt. Die daar meestal niet heel erg blij mee is, aan een slapende man heeft ze niks. Zelf vind ik het ook heel vervelend.

Gelukkig heb ik dat alleen op de bank en niet in de auto of tijdens het werk ofzo. Op bed tv kijken is uit den boze zodra ik ga liggen gaan mijn ogen al dicht en een boek lezen lukt me sowieso niet.

Die keren dat ik het wel aan voel komen dan sta ik vaak op en ga even een rondje lopen , drinken halen (geen alcohol want na 1 glas bier wordt ik helemaal slaperig) of even een rondje door de achtertuin lopen maar zodra ik weer ga zitten dan is het na een kwartiertje alweer raak en beginnen mijn ogen dicht te vallen.

Ik heb geen slaap problemen behalve snurken. Ik heb ooit een slaaponderzoek gedaan om te zien of ik geen slaapapneu heb maar daar wasg geen sprake van.

Ik slaap heel snel in en slaap goed. Doordeweeks ga ik tussen 22 en 23 naar bed en wordt meestal wakker als mijn vrouw thuiskomt van de nachtdienst (varieert tussen half 1 en 2 uur s’nachts). Aangezien ik een ochtendmens ben sta ik om ca. 7.30 uur weer klaar voor de kinderen.

Ik vind het voor mezelf heel vervelend maar ook voor mijn vrouw. Ik weet niet hoe het komt, toen ik jonger was kon ik makkelijk opblijven en sloeg wel eens een nacht over dat was geen punt.

Ik hoop op een goede tip alvorens ik naar de huisarts ga.

Bedankt

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 2 oktober 2017 19 42
22881 bekeken
Antwoord toevoegen
-3
Privé antwoord

Als jij ‘s nachts tussen 1 en 2 uur wakker wordt,is je nachtrust wel verstoord. Ik zou daar zelf moeilijk tegen kunnen. Bovendien val je op de bank in slaap rond de tijd dat je normaliter gaat slapen. Hel vreemd is het dus niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 oktober 2017 20 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Op zich hoort het niet om apart te slapen maar het kan rust geven. Dan zou je doorslapen en kan je elkaar opzoeken voor de geneugten des levens.
Met het stijgen van de jaren kan het lastiger worden om langer op te blijven. Zou mee kunnen spelen. Wat ook een rol kan spelen is je voedingspatroon. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat nadelig werkt op je gezondheid. Veel mensen hebben ook tekorten aan bepaalde stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Misschien ook wat aanvulling. Misschien ook wat extra carnitine.
Ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, daglicht, ontspanning en de juiste ademhaling. Een film kijken als je moe bent kan teveel zijn. Zou beter zijn om wat anders te doen. Zelf heb ik al geen tv meer en in het algemeen vind ik persoonlijk contact prettiger dan samen tv kijken. Heel vroeger tuurden mensen ‘s avonds in het haardvuur, iets dat veel ontspannender is dan tv-kijken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 oktober 2017 19 54
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb het zelfde met mijn man na zijn werk eet hij en rond 18:30 slaapt hij! Heel irritant voor de kids en mij. Desondanks doet hij er niets aan.ja hij had oproep maar daardoor is hij 3 mnd zijn rijbewijs kwijt en hij is chauffeur.dus zit ik met man die niets doet en mijn kids en ik gefrustreerd ggrrr

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 maart 2019 0 09
Ik heb dat ook met mijn man. Heel irrirant! Zit je "gezellig " samen film te kijken en steeds valt hij in slaap maar ook in het weekend overdag zodra hij op de bank zit te niksen binnen 5 minuten zit hij te slapen. Voor mij een hele grote bron van ergenis en voor de kids ook niet leuk. En steeds als ik hem erop aanspreek ontken hij het. Het is niet echt bevordelijk voor je relatie
( Anoniem at 30 augustus 2021 10 39)
Aan de andere kant wij mannen werken keihard en hebben de rust nodig doe anders ons werk is een keer kijken of jullie wakker blijven. Ik bv 5.00 bed uit 17.30 thuis reken maar uit dat maanden lang gek dat we in slaap vallen
( Gerdo at 7 november 2021 19 34)
Wij vrouwen werken ook hard? Ik sta ook om 5 uur op, en ben laat terug.
( Xx at 22 november 2021 19 18)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja hier nog zo een. Hij gaat tussen 22en 23uur naar bed, 6 uur op om te werken, tot 17 uur, thuiskomen, voor de tv zitten en slapen, tot 19 uur. Eten tot half 8, tv zitten, slapen tot 22 uur, douchen en naar bed. Ik snap dat hij vroeg op moet, ik snap dat hij lange dagen maakt. Maar is dit het dan? 35 jaar.. en als hij straks 50 is? En ik altijd maar alleen op de bank? Word dit mijn leven forever alone?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Melissa 1981
Beantwoord door 16 april 2020 18 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo ik heb precies het zelfde probleem hoor graag wat de oplossing kan zijn. Vindt het heel frustrerend voor mijn vrouw en mij zelf. Bovenstaande reactie is precies wat ik er ook tegen probeer te doen. Het is niet tegen te houden...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 november 2020 9 32
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb je de oplossing al gevonden ik hoor graag van jou?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 23 november 2020 13 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hier een 33 jarige vrouw met precies hetzelfde probleem. Het komt mijn relatie niet ten goede en daar baal ik ontzettend van.
Het is ook niet dat ik al helemaal gesloopt ben als ik ga zitten, het slaat echt in als een bom en dan is er geen houden meer aan ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door S.
Beantwoord door 5 maart 2021 11 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben ook een vrouw van 33 jaar. Het is al ongeveer een maand of iets langer dat ik vroeger 24u kon wakker blijven, maar nu val ik om 22u in slaap. Vroeger ging ik rond 2u 's nachts gaan slapen. En nu gezellig voor de tv in slaap

Gemarkeer als spam
Geschreven door Raissa
Beantwoord door 3 april 2021 2 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sorry, ik bedoel niet: "gezellig". Het is zeker niet leuk :(

Gemarkeer als spam
Geschreven door Raissa
Beantwoord door 3 april 2021 2 56
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel herkenbaar allemaal wat hierboven geschreven wordt! Gelukkig zijn er ook mensen die hiervoor oplossingen hebben bedacht, sinds kort actief, Topstate in Eindhoven. Deze doen aan persoonlijk energiemanagement! Hoe klinkt dat!? Ik had er ook nog nooit van gehoord maar is vast een gat in de markt. Het is een combi van fysieke en mentale kennis welke wetenschappelijk gefundeerd is. Misschien iets voor jullie?
Grt. Math.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 2 april 2022 13 02
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB