0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Clees Often
Gevraagd op 2 oktober 2017 19 42
8471 bekeken

Beste,

wie kent of herkent mijn klachten en heeft een goede tip voor mij?

Ik ben een 39 jarige man en, zover ik , weet in goede gezondheid. Ik heb met werk en kinderen een actief leven zonder stress.
Maar elke avond val ik op de bank in slaap. Rond de klok van 22.00 uur begin ik met knikkebollen en kan ik mijn ogen niet meer open houden. Dit is met name vervelend voor vrouwlief, die ik door haar werk alleen in het weekend zie. Als de kinderen naar bed zijn en we hebben de avond voor onszelf en we gaan samen een filmpje kijken op de bank dan krijg ik daar niet altijd de hele film van mee. Ik voel het ook niet altijd aankomen… zo zit ik de film te volgen en dan ineens krijg ik een duw omdat mijn vrouw me wakker maakt. Die daar meestal niet heel erg blij mee is, aan een slapende man heeft ze niks. Zelf vind ik het ook heel vervelend.

Gelukkig heb ik dat alleen op de bank en niet in de auto of tijdens het werk ofzo. Op bed tv kijken is uit den boze zodra ik ga liggen gaan mijn ogen al dicht en een boek lezen lukt me sowieso niet.

Die keren dat ik het wel aan voel komen dan sta ik vaak op en ga even een rondje lopen , drinken halen (geen alcohol want na 1 glas bier wordt ik helemaal slaperig) of even een rondje door de achtertuin lopen maar zodra ik weer ga zitten dan is het na een kwartiertje alweer raak en beginnen mijn ogen dicht te vallen.

Ik heb geen slaap problemen behalve snurken. Ik heb ooit een slaaponderzoek gedaan om te zien of ik geen slaapapneu heb maar daar wasg geen sprake van.

Ik slaap heel snel in en slaap goed. Doordeweeks ga ik tussen 22 en 23 naar bed en wordt meestal wakker als mijn vrouw thuiskomt van de nachtdienst (varieert tussen half 1 en 2 uur s’nachts). Aangezien ik een ochtendmens ben sta ik om ca. 7.30 uur weer klaar voor de kinderen.

Ik vind het voor mezelf heel vervelend maar ook voor mijn vrouw. Ik weet niet hoe het komt, toen ik jonger was kon ik makkelijk opblijven en sloeg wel eens een nacht over dat was geen punt.

Ik hoop op een goede tip alvorens ik naar de huisarts ga.

Bedankt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 oktober 2017 20 18
Privé antwoord

Als jij ‘s nachts tussen 1 en 2 uur wakker wordt,is je nachtrust wel verstoord. Ik zou daar zelf moeilijk tegen kunnen. Bovendien val je op de bank in slaap rond de tijd dat je normaliter gaat slapen. Hel vreemd is het dus niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 oktober 2017 19 54
Privé antwoord
Op zich hoort het niet om apart te slapen maar het kan rust geven. Dan zou je doorslapen en kan je elkaar opzoeken voor de geneugten des levens. Met het stijgen van de jaren kan het lastiger worden om langer op te blijven. Zou mee kunnen spelen. Wat ook een rol kan spelen is je voedingspatroon. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat nadelig werkt op je gezondheid. Veel mensen hebben ook tekorten aan bepaalde stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Misschien ook wat aanvulling. Misschien ook wat extra carnitine. Ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, daglicht, ontspanning en de juiste ademhaling. Een film kijken als je moe bent kan teveel zijn. Zou beter zijn om wat anders te doen. Zelf heb ik al geen tv meer en in het algemeen vind ik persoonlijk contact prettiger dan samen tv kijken. Heel vroeger tuurden mensen ‘s avonds in het haardvuur, iets dat veel ontspannender is dan tv-kijken.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 maart 2019 0 09
Privé antwoord

Heb het zelfde met mijn man na zijn werk eet hij en rond 18:30 slaapt hij! Heel irritant voor de kids en mij. Desondanks doet hij er niets aan.ja hij had oproep maar daardoor is hij 3 mnd zijn rijbewijs kwijt en hij is chauffeur.dus zit ik met man die niets doet en mijn kids en ik gefrustreerd ggrrr

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB