in slaap vallen op de bank

Reageren
0
0

Beste,

wie kent of herkent mijn klachten en heeft een goede tip voor mij?

Ik ben een 39 jarige man en, zover ik , weet in goede gezondheid. Ik heb met werk en kinderen een actief leven zonder stress.
Maar elke avond val ik op de bank in slaap. Rond de klok van 22.00 uur begin ik met knikkebollen en kan ik mijn ogen niet meer open houden. Dit is met name vervelend voor vrouwlief, die ik door haar werk alleen in het weekend zie. Als de kinderen naar bed zijn en we hebben de avond voor onszelf en we gaan samen een filmpje kijken op de bank dan krijg ik daar niet altijd de hele film van mee. Ik voel het ook niet altijd aankomen… zo zit ik de film te volgen en dan ineens krijg ik een duw omdat mijn vrouw me wakker maakt. Die daar meestal niet heel erg blij mee is, aan een slapende man heeft ze niks. Zelf vind ik het ook heel vervelend.

Gelukkig heb ik dat alleen op de bank en niet in de auto of tijdens het werk ofzo. Op bed tv kijken is uit den boze zodra ik ga liggen gaan mijn ogen al dicht en een boek lezen lukt me sowieso niet.

Die keren dat ik het wel aan voel komen dan sta ik vaak op en ga even een rondje lopen , drinken halen (geen alcohol want na 1 glas bier wordt ik helemaal slaperig) of even een rondje door de achtertuin lopen maar zodra ik weer ga zitten dan is het na een kwartiertje alweer raak en beginnen mijn ogen dicht te vallen.

Ik heb geen slaap problemen behalve snurken. Ik heb ooit een slaaponderzoek gedaan om te zien of ik geen slaapapneu heb maar daar wasg geen sprake van.

Ik slaap heel snel in en slaap goed. Doordeweeks ga ik tussen 22 en 23 naar bed en wordt meestal wakker als mijn vrouw thuiskomt van de nachtdienst (varieert tussen half 1 en 2 uur s’nachts). Aangezien ik een ochtendmens ben sta ik om ca. 7.30 uur weer klaar voor de kinderen.

Ik vind het voor mezelf heel vervelend maar ook voor mijn vrouw. Ik weet niet hoe het komt, toen ik jonger was kon ik makkelijk opblijven en sloeg wel eens een nacht over dat was geen punt.

Ik hoop op een goede tip alvorens ik naar de huisarts ga.

Bedankt

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Clees Often
Gevraagd op 2 oktober 2017 19 42
40078 bekeken
0
Mijn man valt altijd rond etenstijd in slaap. Ook dit is heel vervelend, ik werk de hele dag, doe daarnaast het huishouden, de boodschappen, laat de hond uit en verzorg de kinderen. Zelf zegt hij weinig slaap nodig te hebben, hij gaat tegen 2 uur snachts naar bed en kan smorgens moeilijk zijn bed uit komen. In het weekend slaapt hij altijd uit. Zelf heb ik diabetes en wil graag op vaste tijden eten. Wie heeft hier een oplossing voor?
(Anoniem at 13 augustus 2022 16 40)
0
Hij zou gewoon eerder naar bed moeten gaan en wat meer slapen
(John (moderator) at 13 augustus 2022 17 06)
0
Mijn man valt ook op de bank in slaap terwijl we samen tv kijken, inderdaad niet gezellig. Maar wij hebben wel de oplossing gevonden. Die is dat hij na het eten (bij ons rond 19.00 uur) even gaat liggen op de bank en slaapt. Dan maak ik hem na 10 tot 15 minuutjes wakker of hij wordt dat uit zichzelf. En dan lukt het tv kijken daarna (van +/- 20.30 tot ongeveer 22.15 uur) prima. Als hij echt heel moe is, slaapt hij soms 30 minuten, maar nooit langer. De keren dat hij die powernap om de een of andere reden overslaat merk ik dat direct; dan denk ik gezellig samen naar iets te kijken, totdat ik mijn hoofd opzij draai en zie dat er iemand in slaap is gevallen :-(. Grrr...
(MvdP at 1 oktober 2022 21 06)
Antwoord toevoegen
-4
Privé antwoord

Als jij ‘s nachts tussen 1 en 2 uur wakker wordt,is je nachtrust wel verstoord. Ik zou daar zelf moeilijk tegen kunnen. Bovendien val je op de bank in slaap rond de tijd dat je normaliter gaat slapen. Hel vreemd is het dus niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 oktober 2017 20 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Op zich hoort het niet om apart te slapen maar het kan rust geven. Dan zou je doorslapen en kan je elkaar opzoeken voor de geneugten des levens.
Met het stijgen van de jaren kan het lastiger worden om langer op te blijven. Zou mee kunnen spelen. Wat ook een rol kan spelen is je voedingspatroon. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat nadelig werkt op je gezondheid. Veel mensen hebben ook tekorten aan bepaalde stoffen; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Misschien ook wat aanvulling. Misschien ook wat extra carnitine.
Ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, daglicht, ontspanning en de juiste ademhaling. Een film kijken als je moe bent kan teveel zijn. Zou beter zijn om wat anders te doen. Zelf heb ik al geen tv meer en in het algemeen vind ik persoonlijk contact prettiger dan samen tv kijken. Heel vroeger tuurden mensen ‘s avonds in het haardvuur, iets dat veel ontspannender is dan tv-kijken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 oktober 2017 19 54
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb het zelfde met mijn man na zijn werk eet hij en rond 18:30 slaapt hij! Heel irritant voor de kids en mij. Desondanks doet hij er niets aan.ja hij had oproep maar daardoor is hij 3 mnd zijn rijbewijs kwijt en hij is chauffeur.dus zit ik met man die niets doet en mijn kids en ik gefrustreerd ggrrr

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 maart 2019 0 09
0
Ik heb dat ook met mijn man. Heel irrirant! Zit je "gezellig " samen film te kijken en steeds valt hij in slaap maar ook in het weekend overdag zodra hij op de bank zit te niksen binnen 5 minuten zit hij te slapen. Voor mij een hele grote bron van ergenis en voor de kids ook niet leuk. En steeds als ik hem erop aanspreek ontken hij het. Het is niet echt bevordelijk voor je relatie
(Anoniem at 30 augustus 2021 10 39)
0
Aan de andere kant wij mannen werken keihard en hebben de rust nodig doe anders ons werk is een keer kijken of jullie wakker blijven. Ik bv 5.00 bed uit 17.30 thuis reken maar uit dat maanden lang gek dat we in slaap vallen
(Gerdo at 7 november 2021 19 34)
0
Wij vrouwen werken ook hard? Ik sta ook om 5 uur op, en ben laat terug.
(Xx at 22 november 2021 19 18)
0
Pffff meteen weer “wij mannen”.. ouderwets. Vrouwen werken ook, dubbel zo hard met ook het huishouden en de kids er ‘gewoon’ nog bij. Als je je ogen thuis niet meer open kunt houden, moet je misschien minder zwaar werk doen. Thuis hoort er ook nog bij, daar mag je ook wat aandacht aan besteden. Lekker makkelijk!! “Wij mannen werken hard”. Is gewoon een excuus om het af te wimpelen en er niks mee te willen doen om het te veranderen.
(Arlje at 21 augustus 2022 16 12)
0
Ik zou graag ruilen! Ik werk van 12 tot 03:00. Dan op bed tot 7:00, broodjes smeren, lunch maken, kinderen naar school brengen, huishouden wasmachine aanzetten, tussendoor afstoffen stofzuigen wc poetsen, vaatwasser uitruimen. Was opvouwen, eten koken voor de avond (terwijl ik dus niet eens mee eet) en om 11 uur de deur uit naar het werk. Wat doe jij als je thuiskomt nadat je van 05:00 tot 17:30 hebt gewerkt? Of ga je dan lekker aan tafel genieten van de door je vrouw gekookte maaltijd?
(Anonymous at 6 januari 2024 2 51)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja hier nog zo een. Hij gaat tussen 22en 23uur naar bed, 6 uur op om te werken, tot 17 uur, thuiskomen, voor de tv zitten en slapen, tot 19 uur. Eten tot half 8, tv zitten, slapen tot 22 uur, douchen en naar bed. Ik snap dat hij vroeg op moet, ik snap dat hij lange dagen maakt. Maar is dit het dan? 35 jaar.. en als hij straks 50 is? En ik altijd maar alleen op de bank? Word dit mijn leven forever alone?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Melissa 1981
Beantwoord door 16 april 2020 18 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo ik heb precies het zelfde probleem hoor graag wat de oplossing kan zijn. Vindt het heel frustrerend voor mijn vrouw en mij zelf. Bovenstaande reactie is precies wat ik er ook tegen probeer te doen. Het is niet tegen te houden...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 november 2020 9 32
0
Eerder naar bed gaan, je blijft duidelijk te lang op. Als je 8 tot 9 uur slaap per nacht nodig hebt en je moet om 07.00 uur op, dan moet je dus tussen 2200 en 2300 slapen. Let wel, slapen, niet naar bed gaan. Dus het is verstandig om om 2145 naar bed te gaan, dan lig je er iets voor 2200 in en slaap je rond 2215. Zul je zien dat je nooit meer op de bank maar gewoon in je bed in slaap valt.
(anoniem at 29 juni 2022 9 55)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb je de oplossing al gevonden ik hoor graag van jou?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 23 november 2020 13 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hier een 33 jarige vrouw met precies hetzelfde probleem. Het komt mijn relatie niet ten goede en daar baal ik ontzettend van.
Het is ook niet dat ik al helemaal gesloopt ben als ik ga zitten, het slaat echt in als een bom en dan is er geen houden meer aan ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door S.
Beantwoord door 5 maart 2021 11 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben ook een vrouw van 33 jaar. Het is al ongeveer een maand of iets langer dat ik vroeger 24u kon wakker blijven, maar nu val ik om 22u in slaap. Vroeger ging ik rond 2u 's nachts gaan slapen. En nu gezellig voor de tv in slaap

Gemarkeer als spam
Geschreven door Raissa
Beantwoord door 3 april 2021 2 55
0
Vrouw 57 . Ik val ook altijd voor de tv in slaap. Maar ook overdag als ik in het weekend even lekker in de tuin zit/lig . Ik zeg als grap: mijn hiid is te steak: als ik ga liggen vallen mijn oven dicht. Ik ga binnenkort bloed laten prikken omdat ik vermoed dat mijn schildklier te traag werkt.
(Worteltje at 2 april 2023 14 47)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sorry, ik bedoel niet: "gezellig". Het is zeker niet leuk :(

Gemarkeer als spam
Geschreven door Raissa
Beantwoord door 3 april 2021 2 56
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel herkenbaar allemaal wat hierboven geschreven wordt! Gelukkig zijn er ook mensen die hiervoor oplossingen hebben bedacht, sinds kort actief, Topstate in Eindhoven. Deze doen aan persoonlijk energiemanagement! Hoe klinkt dat!? Ik had er ook nog nooit van gehoord maar is vast een gat in de markt. Het is een combi van fysieke en mentale kennis welke wetenschappelijk gefundeerd is. Misschien iets voor jullie?
Grt. Math.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 2 april 2022 13 02
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]