Kan mijn TSH waarde zich weer normaliseren?

Reageren
0
0

Al een tijd heb ik last van vage klachten (neerslachtig gevoel, opgezette buik en buikkrampen, hoofdpijn, acne, moeheid, gevoel van zand in ogen, gevoel alsof ik een opvlieger heb, koude handen en voeten en ga zo maar door..)
Ik heb bij allerlei artsen gelopen, huidtherapeuten en dermatologen, body scans gedaan, bloed geprikt en ben zelfs naar een orthomoleculair therapeut geweest. Dit omdat de huisarts mij van het kastje naar de muur stuurde.
Zij vertelde mij dat veel van mijn klachten wezen op een bijnieruitputting, hier kreeg ik homeopatische pillen voor en mijn klachten verminderden met de week.
Zelf had ik altijd al het gevoel dat ik niet tegen gluten kon, en sinds ik deze laat staan zijn ook mijn buikklachten verdwenen.

Nu zat ik de laatste tijd echter weer in een erg lange stress periode door mijn opleiding (ongeveer een half jaar non stop).
Waardoor ik me erg futloos begon te voelen en mijn klachten weer terug kwamen. Door de klachten ontstonden er ontstekingen van mijn amandelen, dit heb ik 3 keer gehad dit jaar en elke keer antibiotica gekregen. Ook kwam mijn acne heftiger terug (onderhuidse ontstekingen en vaak alleen op mijn rechter wang), waardoor de huisarts mij minocycline heeft voorgeschreven. (Misschien weer een verband met mijn futloze gevoel?).
Doordat ik me nu zo futloos voelde heb ik bloed laten prikken, en hier kwam iets uit waar ik nog niet over na had gedacht.
Mijn schildklierwaarde THS was namelijk te hoog, 6.7. Mijn T4 waarde was wel normaal, 15.4.
De dokter zei dat ik me niet druk hoefde te maken en dat ik over een jaartje weer moest laten bloedprikken.
Nu speelt echter mijn stukje hypochondrie weer op wat ik in de jaren hiervoor door alle klachten heb ontwikkeld, waardoor ik ben gaan zoeken of dit nog weer goed kon komen.

Overigens ben ik er ook achter gekomen dat ik niet goed eet,
Ik werk samen met een personal trainer waardoor ik me bewust ben geworden van het feit dat ik veeeel te weinig calorieën binnen krijg. Hierbij moet je echt denken aan 800-1000 calorieën te weinig.
Dit ook omdat ik het moeilijk vind gevarieerd te eten doordat ik glutenvrij eet.

Nu las ik dat er een verband kan zijn tussen een te hoge TSH en een slecht voedingspatroon. Ik vroeg me dan ook af of alles bij elkaar een oorzaak kan zijn van mijn hoge TSH, en of deze weer kan zakken als ik alle factoren aanpak.
Ook in de bijsluiter van de minocycline staat dat deze mijn schildklierwaarden kan beïnvloeden, wat ik ook wel merkwaardig vond.
Ik ben een erg gevoelig meisje, in de zin van dat ik snel reageer op antibiotica en andere dingen. Als er bijwerkingen zijn dan heb ik ze vaak. Maar ook emotioneel heb ik er erg last van dat mijn klachten nooit eens ophouden. Van mijn 13e tot mijn 18e heb ik mij heel rot gevoeld, ook psychisch ging het toen niet lekker. Eenmaal na de orthomoleculair therapeut heb ik mij tot een half jaar geleden kiplekker gevoeld en nu gaat het weer bergafwaarts.
Het wordt bij huisarts steeds allemaal op stress afgeschoven en er word me verteld dat het allemaal psychisch is en dat ik er wel overheen groei. Ik ben al wel eens bij een psycholoog geweest, maar er is voor mij nu geen reden om terug te gaan omdat ik me psychisch ondanks de klachten prima voel.
Hierdoor voel ik me niet meer serieus genomen.
Schildklier problemen zitten overigens niet in de familie, en ik ben nog maar 20 jaar jong.

Ik hoop dat iemand mij wat uitleg kan geven en hopelijk gerust kan stellen..

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 2 juli 2015 12 14
704 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk toch dat het grootse probleem niet de gluten en de antibiotica zijn, maar het langdurig tekort aan calorieën en voedingsstoffen.
Ik neem aan dat je ook ondergewicht hebt.
Ik zou je dus willen aanraden, om eerst je voeding weer op peil te brengen. Ik denk dat dat al veel van je klachten zal gaan oplossen. Ook je TSH kan hierdoor weer op peil komen.

Door het tekort aan voedingstoffen en calorieën, is ook je immuunsysteem verzwakt. Daardoor ben je ook gevoeliger voor infecties en ontstekingen. Als daar dan ook nog stress bij komt, is het niet zo vreemd dat ja vaker last had van keelontstekingen en je futloos en zwak voelt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 juli 2015 14 44
0
Het gekke is dat ik geen ondergewicht heb en voor mijn gevoel juist moeite heb met afvallen. Ik las dat afvallen ook bijna niet gaat als je verkeerd eet, ik weet overigens niet of dit klopt (ik eet wel heel gezond). Maar ik denk ook dat het verstandig is voor mij om eens met een diëtist te praten. In ieder geval erg bedankt voor je reactie!
(Manuela at 2 juli 2015 17 54)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]