Kind 1,5 hevige uitslag

Reageren
0
0

Mijn zoontje van anderhalf jaar heeft sinds een aantal dagen extreme last van uitslag. Inmiddels al 2 weken aan de hysrocortison en hij heeft een shot pretnison gehad. Niemand kan mij echter vertellen wat voor uitslag dit is. Kan het rode hond zijn? Zie de foto’s die ik net van zijn handjes heb gemaakt. Dank! Gr Maryam

Attachments:
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 27 maart 2015 18 02
339 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoe is de uitslag begonnen? Waren het eerst rode plekken die daarna zijn overgegaan in de blaasjes?
Welke lichaamsdelen zijn het meest betroffen?
Is er bloedonderzoek gedaan bij je zoontje?
Bij welke arts(en) ben je met je zoontje geweest?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 maart 2015 20 59
0
Het begon rondom zijn nekje met rode uitslag. Na een week hydrocortison werd dit minder, maar het moment dat we stopten kwam dit veel heviger terug. Vanuit zijn nekje naar gezicht en rest van zijn lichaam, vooral in zijn knieholtes en ellebogen was dit verergerd. Blaasjes zijn pas vandaag begonnen, hiervoor alleen rode punten/eczeem. 2 keer naar de huisarts, maar werd niet serieus genoeg gereageerd. Woensdag met 41 graden koorts naar de huisartsenpost, en daar kreeg hij de shot pretnison. Verder smeer ik nu alleen de hydrocortison.
(unknown at 27 maart 2015 22 33)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Geen bloedonderzoek, wel om gevraagd maar niet gekregen ivm leeftijd. Geven aan dat onder de 4 jaar dergelijke onderzoeken onbetrouwbaar zijn

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 27 maart 2015 22 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bij aanhoudende klachten die niet begrepen zijn (de huisarts dus niet weet wat het is) zou eigenlijk een dermatoloog moeten worden ingeschakeld. Aangezien er ook koorts is opgetreden ook de kinderarts.
De klachten van je zoon doen mij denken aan het Gianotti Crosti syndroom. Niet ernstig maar wel heel vervelend. Bij Gianotti Crosti worden de klachten bijna altijd veroorzaakt door een virusinfectie. Het Epstein Barr virus(ziekte van Pfeiffer) bijvoorbeeld. Daarom dat ik ook vroeg naar bloedonderzoek.
Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat het daadwerkelijk het Gianotti Crosti syndroom is, maar dat kan onderzocht worden. Ga dus maandag terug naar de huisarts en vraag om een verwijzing naar de dermatoloog / kinderarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 maart 2015 22 53
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt voor de snelle reactie! Ik ga er achteraan. Gr Maryam

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 27 maart 2015 22 58
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]