koud been aan linkerkant

Reageren
0
0

Ik ben 32, 1,80 mtr, gewoon gebouwd. Ik heb vorig jaar augustus een werkongeval gehad waarbij ik met een enorme smak over het asfalt knikkerde. Resultaat dikke knie, open wondes overal, krukken en een maand thuis. Fotos genomen en alles, niks op te vinden. Wat wel zichtbaar was, was dat mijn knieschijf niet gebroken was en het mijn meniscus ook niet was. Dus het word een kneuzing genoemd. Nu ben ik dadelijk een jaar verder en nog altijd kan ik niet alles en speelt die knie om de zoveel tijd op. Erop steunen in kniezit of hurkzit is nog altijd heel erg gevoelig. Een week nadat ik eindelijk terug aan het werk was, knalde ik weer tegen de vlakte. Zelfde knie een voet waar niet op te staan was zonder een messteek en weer helemaal open. Nu merk ik dat sinds een x aantal maanden mijn been koud is. Ijskoud wel te verstaan. Alsof ik letterlijk met een been in een bak ijs zit. Het duurt ook lang eer het is opgewarmd en het is snel weer terug. Beweging maakt het niet warmer direct. Ik heb al onderzoeken aan datzelfde been gehad wegens beginnend lymfoedeem. Een jaar of drie geleden groeide mijn voet drie a vier keer buiten zijn eigen proporties met alle gevolgen van dien. Ook daar onderzoeken ook daar geen duidelijke oorzaak. Ik heb lopend werk, fysiek bij tijden behoorlijk zwaar. Komt dat koude been nu echt nog altijd van die smakken toen of is er een andere oorzaak. Bij het oedeem bleek dat het niet aan mijn nieren lag en werd me lymfdrainage en steunkousjes aangeraden. Die heb ik niet moet ik erbij zeggen. Dit is niet het enige medische en ik voel me vaak al oud en versleten met de chronische zaken. Ik heb dus ook vijf wervels op elkaar zitten terhoogte van hart en longen, en waar de wervels op elkaar zitten heeft mijn lijf besloten om zelf botoverbruggingen aan te maken, waardoor ik letterlijk vastgroei en mijn ingewanden daarvoor mogen wijken letterlijk. chronisch degeneratief lijden staat het netjes in het dossier, dus dat word alleen maar erger. Opereren is geen optie daar ik tien procent overlevingskans blijk te hebben, dit volgens drie specialisten. En niemand gaat aan een op voorhand doodverklaarde mens opereren natuurlijk. Dus was ik aan het denken dat daar mss iets duwde ofzo waardoor dat been koud is? Dat ik tegen de grond aan smakte kwam volgens mijn dokter door de snelwerkende versie van oxycodon, die ik in combi met traagwerkende oxycodon nam om de dagelijkse durende pijn enigszins proberen te beheersen. Ook heb ik infiltraties in mijn ruggewervel gehad, achttien inspuitingen in drie keer. Ik maak me er best zorgen over, daar ik dat voor de vallen niet had. Altijd warme benen enz en nu het linkerbeen dus niet. Maar het is dus komt het van de knie of komt het van de rug? Neem ik aan?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 14 juni 2015 17 00
1386 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Oh en ik loop bij een cesartherapeut en een fysio voor intapen wegens zware overbelasting en blijvende onstekende monnikskapspieren. Dit in samenspraak met mijn cesartherapeute. Intapen van schouders en rug en knie dus. Dat helpt wel moet ik zeggen. Fysio, revalidatie en pijnkliniek zijn verder de revue al gepasseerd. En ik neem geen oxycodon meer,maar dat leek me logisch. Wel neem ik vit d, b12 en foliumzuur, dit omdat uit de bloedtest enkele maanden geleden bleek dat deze waardes te laag waren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door les
Beantwoord door 14 juni 2015 17 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je zou aannemen dat de klachten vanuit de rug komen. Maar het is moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Dat is dan toch iets waar een neuroloog naar zou moeten kijken. Dus vraag aan de huisarts een verwijzing naar een neuroloog

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 14 juni 2015 17 52
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ok, dat zal ik komende week vragen. Heb al een afspraak staan, wel over iets anders, maar dan vertel ik het toch even. Dank u voor de snelle reactie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door les
Beantwoord door 14 juni 2015 17 58
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]