0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 8 december 2015 15 37
6187 bekeken

Regelmatig heb ik perioden van langdurig kleine hoeveelheden taai slijm ophoesten na eten. Dit eten kan uit van alles bestaan. Brood, warme maaltijd etc. Ik ondervind hier erg veel hinder van, met name tijdens het sporten (hardlopen).Ik heb van de longarts Alvesco inh.160mcg/do 60p ( 2 inhalaties per dag)voorgeschreven gekregen. Ik gebruik dit nu ongeveer 2 jaar.Toch blijven de klachten steeds terugkomen, in perioden. Ook heb ik gedurende langere perioden geen last van deze klachten, maar ik kan hier geen verband in zien. Ik ben een vrouw van 56 jaar, ben 1 m. 67 lang en weeg 57 kilo. Ik hoop van harte dat u mij kunt helpen. Vriendelijke groet van Karin Verschoor

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 december 2015 19 54
Privé antwoord

Het is moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ik denk dat het beter zou zijn om terug te gaan naar de longarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 14 juni 2019 22 44
Privé antwoord

Ik heb hier ook geruime tijd last van, dacht dat het in eerste instantie lag aan vet eten, maar heb het ook na eten van een gevulde koek en allerlei andere soorten voedsel. Het is zeer irritant. Heeft u nog ergens baat bij gehad?

Gemarkeer als spam
Geschreven door jay
Beantwoord door 12 augustus 2019 14 47
Privé antwoord

Hi,
zijn er al vorderingen? ik heb het zelfde probleem namelijk, ik dacht ook eerst dat het aan het vettige eten lag, maar dit is bij verschillende maaltijd het geval.
hoor het graag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door All
Beantwoord door 19 oktober 2020 20 13
Privé antwoord

Hey, Dat is wel bijna zeker Gastroesophageal reflux disease (GERD).

Gemarkeer als spam
Geschreven door Hallo123
Beantwoord door 22 januari 2021 11 26
Privé antwoord

Ik had ook last van slijm ophoesten na het eten (niet perse taai slijm). Ik had ergens gelezen dat melk kan zorgen voor verhoogde slijmproductie. En ik dronk echt veel melk (elke dag, ochtend middag avond). Ik ben toen gestopt met melk drinken en heb nu geen last meer van slijm ophoesten. Ik heb opgezocht wat de verklaring zou kunnen zijn maar er schijnt geen wetenschappelijk bewijs te zijn van slijmvorming door melk. Toch denk ik dat melk een rol speelde bij mij want ik had een keer weer melk gedronken met cocoa (smaakt vond ik echt vies omdat ik het zo lang niet had gedronken) toen kreeg ik weer last van slijm ophoesten. Dit verdween weer na een paar dagen. Ik drink dus geen melk meer maar sojamelk. Van andere melkproducten zoals yoghurt/kaas heb ik geen last.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Thera
Beantwoord door 15 maart 2021 22 34
Privé antwoord

Ik heb een milde leveraandoening die maakt dat niet alle afvalstoffen grondig uit mijn lichaam verwijderd worden. Dwz te lang in mijn lichaam blijven en daar een werking hebben.
Gevolg meer last van slijmvorming in de keel en soms longen. Vooral in de ochtend en na het eten. Allergische reacties ontstaan ook eerder.
Andere ingang om naar het probleem van lastige en taaier slijm te kijken.
Slecht bewerkt eten is niet de oorzaak, maar eten/verteren is datgene wat extra werk is voor het lichaam.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Natasja
Beantwoord door 14 mei 2021 22 37
Privé antwoord

Hallo, dat klinkt herkenbaar. Mag ik weten welke aandoening? Ik heb al jaren lang exact deze klachten en KNO arts kan mij niet verder helpen. Alvast bedankt. Mvg, Natasja

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB