langdurig taai slijm ophoesten na eten, maakt niet uit wat voor soort voedsel

Reageren
0
0

Regelmatig heb ik perioden van langdurig kleine hoeveelheden taai slijm ophoesten na eten. Dit eten kan uit van alles bestaan. Brood, warme maaltijd etc. Ik ondervind hier erg veel hinder van, met name tijdens het sporten (hardlopen).Ik heb van de longarts Alvesco inh.160mcg/do 60p ( 2 inhalaties per dag)voorgeschreven gekregen. Ik gebruik dit nu ongeveer 2 jaar.Toch blijven de klachten steeds terugkomen, in perioden. Ook heb ik gedurende langere perioden geen last van deze klachten, maar ik kan hier geen verband in zien. Ik ben een vrouw van 56 jaar, ben 1 m. 67 lang en weeg 57 kilo. Ik hoop van harte dat u mij kunt helpen. Vriendelijke groet van Karin Verschoor

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 8 december 2015 15 37
23766 bekeken
0
Het kan ook een "ouderdoms" kuchje zijn . De mond wordt droger door minder speekselproductie waardoor het slijm taaier wordt. Dan volgt er een kuchje, ook vaak na het eten. Vrouwen hebben we meer last van na de overgang.
(Anoniem at 7 september 2023 15 41)
0
Beste ik heb de zelfde problemen , maar heb reflux , het kan ook van slokdarm kommen . Mvg
(Anonymous at 18 januari 2024 11 45)
Antwoord toevoegen
-4
Privé antwoord

Het is moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ik denk dat het beter zou zijn om terug te gaan naar de longarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 december 2015 19 54
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hier ook geruime tijd last van, dacht dat het in eerste instantie lag aan vet eten, maar heb het ook na eten van een gevulde koek en allerlei andere soorten voedsel. Het is zeer irritant. Heeft u nog ergens baat bij gehad?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 14 juni 2019 22 44
0
Ik heb er ook last van ik dacht dat het was na zoet eten. Smorgens soms tot spoegen toe! Dan dacht ik stress en na een uur is het spontaan weg! Corona overblijfselen zeker
(Anoniem at 14 maart 2023 12 31)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hi,
zijn er al vorderingen? ik heb het zelfde probleem namelijk, ik dacht ook eerst dat het aan het vettige eten lag, maar dit is bij verschillende maaltijd het geval.
hoor het graag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door jay
Beantwoord door 12 augustus 2019 14 47
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey, Dat is wel bijna zeker Gastroesophageal reflux disease (GERD).

Gemarkeer als spam
Geschreven door All
Beantwoord door 19 oktober 2020 20 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik had ook last van slijm ophoesten na het eten (niet perse taai slijm). Ik had ergens gelezen dat melk kan zorgen voor verhoogde slijmproductie. En ik dronk echt veel melk (elke dag, ochtend middag avond). Ik ben toen gestopt met melk drinken en heb nu geen last meer van slijm ophoesten. Ik heb opgezocht wat de verklaring zou kunnen zijn maar er schijnt geen wetenschappelijk bewijs te zijn van slijmvorming door melk. Toch denk ik dat melk een rol speelde bij mij want ik had een keer weer melk gedronken met cocoa (smaakt vond ik echt vies omdat ik het zo lang niet had gedronken) toen kreeg ik weer last van slijm ophoesten. Dit verdween weer na een paar dagen. Ik drink dus geen melk meer maar sojamelk. Van andere melkproducten zoals yoghurt/kaas heb ik geen last.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Hallo123
Beantwoord door 22 januari 2021 11 26
0
Goedemiddag Dit heb ik ook en heeft te maken met mijn bloedgroep A .. geen nek !
(Anoniem at 25 mei 2022 17 19)
0
Suiker en melk zijn in elk geval te weren, in de voeding. Suiker geeft op zich geen probleem, maar uiker kan ook leiden tot low-grade ontsteking, die de symptomen van bestaande medische aandoeningen kunnen verergeren.
(Anoniem at 7 juli 2023 10 20)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb een milde leveraandoening die maakt dat niet alle afvalstoffen grondig uit mijn lichaam verwijderd worden. Dwz te lang in mijn lichaam blijven en daar een werking hebben.
Gevolg meer last van slijmvorming in de keel en soms longen. Vooral in de ochtend en na het eten. Allergische reacties ontstaan ook eerder.
Andere ingang om naar het probleem van lastige en taaier slijm te kijken.
Slecht bewerkt eten is niet de oorzaak, maar eten/verteren is datgene wat extra werk is voor het lichaam.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Thera
Beantwoord door 15 maart 2021 22 34
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo, dat klinkt herkenbaar. Mag ik weten welke aandoening? Ik heb al jaren lang exact deze klachten en KNO arts kan mij niet verder helpen. Alvast bedankt. Mvg, Natasja

Gemarkeer als spam
Geschreven door Natasja
Beantwoord door 14 mei 2021 22 37
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Kan dit te maken hebben met covid19? Ik ben long covid patiënt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Peetje
Beantwoord door 19 mei 2022 12 33
0
Ik heb ook long covid en net een bronchitis doorgemaakt en sindsdien dik taai slijm wat moeilijk op te hoesten is. Longen reageren op alles
(Anoniem at 4 januari 2023 19 12)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat zou kunnen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 mei 2022 21 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb hetzelfde probleem. Kleinere beetjes langzamer eten helpt iets.
Er kan ook kruisbestuiving zijn van verschillende voedselallergiën.
Slijm wordt via de miltstroom omhoog gewerkt door het spijsverteringskanaal voor de vertering, maar als de darmen te overvol blijven groeit dat probleem en komt het via de maag ook in de keel terecht. Er is dan ook sprake van reflux problemen, vaak door een B12 tekort dat in de dunne darm steeds slechter wordt opgenomen.

Minder granen, minder (verborgen)suikers, geen junk food meer, geen frisdranken, geen melk, ook minderen met yoghurt (3x per week is goed), max 2 koppen koffie zonder melk en suiker, groene thee, oppassen met soja, veel verse groente bij elke maaltijd en twee stuks fruit waarvan een stuks dagelijks minimaal afgewisseld moet worden met bosvruchten en bessen, moet het probleem verminderen.

Gelijk wel ook een ontgiftingsmuur en daarbij de nieren stimuleren.

Wel in overleg met de arts/diëtist, want overige problemen zijn bij iedereen net even anders.

Ventileer ook goed. En reinig de lucht met een luchtreiniger. Ook de lucht vervuilt ons lichaam.

Eet zo min mogelijk voedsel uit plastic en uit blik. Er komen ook stoffen van in het lichaam.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Yvonne
Beantwoord door 7 november 2022 9 25
0
Fruit is tegenwoordig ook niet meer gezond. Ik woonde enkele jaren tussen de appelbomen en heb gezien hoe er dagelijks gesproeid werd met allerlei stoffen. Appelbomen dragen tegenwoordig dubbel zoveel vruchten als vroeger. Dat kan onmogelijk natuurlijk zijn.
(Anonymous at 11 oktober 2023 9 50)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Melk is echter heel slecht voor de mens, is nog afkomstig uit het tijdperk dat de landbouwers/boeren zeiden: drink meer melk, eet meer vlees,. Die mensen moesten ook leven, en de maatschappij trapt er in.
Melk is voeding voor het kalfje. Melk doet immers bij de mens het bloed teveel verzuren, waarbij allerhande maag/darmproblemen optreden, zoals oa Reflux

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 juli 2023 10 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb dat ook na eten een hoest, schrapen van keel en gevoel dat er iets in mijn keel zit. Mijn man en ik soms ook, denkt dat het tussen mijn oren zit en de ene keer heb ik er meer last van dan de andere keer. Maakt ook niet uit dat ik een pizza op heb zoals nu of gewoon AGV of brood. Als er een oplossing zou zijn, zou dat heel erg fijn zijn. Wel iets gelezen over als je neusbotje scheef staat, dat je altijd het gevoel hebt dat je verkouden bent en weet niet of dat in connectie staat met mijn keel en luchtpijp. Weet wel dat ik er soms best wel heel moe van word en heb er ook last van met hardlopen. Ik moet dan tussendoor ook hoesten en verlies dan mijn snelheid.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 oktober 2023 18 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Vermijd alle zuivel, melk, soja en rood vlees. Alle klachten zullen verdwijnen Geen dokter die mij kon helpen. Ik voel me weer als herboren. Geen slijm meer. Het ligt echt aan dr voeding

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 maart 2024 13 42
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]