Menstruatie

Reageren
0
0

Ik wil graag tijdens mijn huwelijksnacht niet ongesteld zijn en ook niet vruchtbaar. Ik wil geen voorbehoedsmiddelen gebruiken. Kan ik iets van de pil gebruiken of wat is de beste oplossing hiervoor?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 18 mei 2015 17 12
229 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De pil is hiervoor een goed alternatief, mits je deze al gebruikt. Als je een nieuwe gebruiker bent, neem je de 1e pil tijdens je 1e menstruatiedag. Je slikt dan 3 weken de pil, waarna je weer een stopweek inlast. Vervolgens heb je tijdens de stopweek een zogenaamde doorbraakbloeding (i.p.v. anders de menstruatie). Je kunt de pil doorslikken om de bloeding te verschuiven. Dus na de 3 weken begin je meteen aan een nieuwe strip. Van de 2e strip mag je zoveel slikken als je wilt, totdat je een bloeding wilt laten komen.
Zoals ik eerder aangaf, is de pil een goed middel als je deze al gebruikt. Hiermee bedoel ik dat je lichaam moet wennen aan de pil en in het begin (als nieuwe gebruiker) loopt het vaak niet vlekkeloos. Je kunt tussentijds bloedverlies krijgen of geen bloeding in de stopweek. Ook bij het doorslikken, biedt dat geen garantie op geen bloeding als je lichaam de pil niet gewend is.
Ik begrijp dat je tijdens je huwelijksnacht niet ongesteld en niet vruchtbaar wilt zijn. Ik vraag me wel af hoe je anders dan beschermd bent en wilt zijn na je huwelijk. Een condoom is niet het einde van de wereld en biedt genoeg zekerheid tegen zwangerschap. En neem van mij aan, een huwelijksnacht is vaak niet zo speciaal als het lijkt. Als tip geef ik je mee, kies een gemakkelijke en veilige bescherming en probeer zoveel mogelijk van elkaar te genieten.
Bij deze alvast gefeliciteerd met je huwelijk, hopelijk wordt het een mooie dag. Ik wens jullie een fijne toekomst samen!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzanne
Beantwoord door 18 mei 2015 17 27
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Afhankelijk van je wilt, zou je de huisarts om de primolut kunnen vragen. Daarmee kun je de menstruatie uit stellen. Je moet dan wel 10 dagen voor je eigenlijke menstruatie daarmee starten.
De pil zou ook een optie kunnen zijn. Overleg het met je huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 mei 2015 17 57
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]