Merk wissel pil na stopweek

Reageren
Categorie:
0
0

Ik ben een vrouw van 22 en slik de pil met elke maand een stopweek. Nu was ik dit keer helaas te laat met het bestellen van de nieuwe pil (Ethinylestradiol/Levonorgestrel Mylan 0,03/0.15 mg). De apotheek was dicht op zaterdag middag en zondag en ik moest zondag de pil slikken. Ik heb online besteld maar de pil kwam niet optijd binnen. Ik had thuis nog een strip pillen liggen van een ander merk (Levonorgestrel/Ethinylestradiol Aurobindo 150/30 microgram). Normaal slik ik de pil om 12.30u smiddags. Nu heb ik gewacht tot 19.00u om het andere merk pil te slikken omdat ik hoopte dat mijn normale pil nog zou binnenkomen.

Nu heb ik 2 vragen.
Vraag 1: Ben ik nu door het slikken van het andere merk alsnog beschermd? Of was ik te laat of maakt de overgang van merk dat het niet meer werkt?
Vraag 2: Mijn normale pil is vandaag binnen gekomen. Kan ik nu deze pil vanaf nu gewoon weer slikken of is het beter om deze maand bij het andere merk te blijven? (Zelf wil ik na deze strip sowieso weer naar de mylan).

Alvast bedankt!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door S.
Gevraagd op 26 september 2022 13 56
62 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is in principe gewoon dezelfde pil. Alleen een ander merk. Ik zou de strip gewoon afmaken en dan daarna weer overstappen op de andere

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 september 2022 21 25
0
Dankjewel voor je antwoord! Weet jij toevallig of het tijdstip van de begindag na de stopweek nog uitmaakt voor wel of niet beschermd zijn? Ik heb nu geslikt om 19.00uur ipv 12.30u. Ik weet eigenlijk zelf niet hoe belangrijk dat tijdstip is en kan het antwoord niet zomaar vinden.
(S. at 27 september 2022 21 40)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is geen probleem

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 september 2022 22 51
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]