Middenrif breuk klachten

Reageren
Categorie:
0
0

Weet niet of dit forum nog actief is maar hier mijn vraag.
Ik krijg over 2 weken een echo van de bovenbuik om te bekijken of ik een middenrifbreuk heb.
Mijn vernaamste klachten in hartkloppingen( extrasystole) heb en volledig bloedonderzoek gehad en alls goed. Ecg ook goed. Last van de maag en middenrif. Als ik een hartklopping heb volgt er 9 van de 10x een buik darm borrel of andersom. Veel boeren! Ongemak onder mijn linkse ribben.
Heel soms licht een beknijpend gevoel ik de keel wat ik voor mijn gevoel moet weg hoesten.
Smorgens weinig last maar na de eerste bak koffie of boterham gedurende de dag is het raak.
Bloedruk goed. Geen pijn op de borst bij inspanning. Zouden mijn klachten kunnen komen door een breuk waardoor organen op mijn hart of longen drukken?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Roy
Gevraagd op 6 maart 2021 10 48
8104 bekeken
0
Heb je er nog last van? Na jaren is het weer teruggekomen bij mij. Voor die hartklopping in de keel
(Ry at 31 juli 2022 9 43)
Antwoord toevoegen
-2
Privé antwoord

Het kan een gevolg van de breuk zijn

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 maart 2021 14 57
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Andere suggesties?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Roy
Beantwoord door 6 maart 2021 19 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je maag zelf zou het ook nog kunnen zijn. Als je maag bv erg is opgezet drukt die ook naar boven en zou zo hartkloppingen kunnen veroorzaken. En dan is er nog de optie stress en spanningen...

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 maart 2021 19 48
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Net met zo'n thuis arts gesproken...die zegt heel simpel...neen...je maag kan geen hartkloppingen veroorzaken.
Ik zeg maar het is toch knap dat ik bij iedere hartklopping ervoor of erna een borrel in mijn maag of darmen krijg...nee staat los van elkaar wordt er gezegt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Roy
Beantwoord door 6 maart 2021 20 28
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedenk me net dat ik enkele maanden een paar weken lang globus klachten heb gehad en daarvoor een onderzoek heb gehad bij de kno. Niets kunnen vinden. Nu lees ik net dat dit kan horen bij een middenrif probleem?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Roy
Beantwoord door 6 maart 2021 20 32
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is zeker mogelijk.
En de relatie met maag/hart is er wel degelijk. Het syndroom van Roemheld bijvoorbeeld

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 maart 2021 20 39
0
Idd ,kan wel ..als u maag naar boven zit drukt die tegen longen hart enz ..dus degelijk wel . Huisdokter kennen daar niet veel van . Voor zoiets best naar een gynecoloog gaan . Die eten daar veel van
(Britteke at 9 maart 2023 17 17)
0
Gynaecoloog bij middenrifklachten/maagklachten? denk het niet.
(John (moderator) at 9 maart 2023 17 58)
0
En dan nog als man zijnde ook, maakt het nog onlogischer.....
(Suus at 9 maart 2023 18 43)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ongeveer 35 jaar geleden een operatie gehad aan volgens mij een maagbreukje. Nu had ik begin 2020 heel vaak last van de hik vooral tijdens het eten. Meestal ging dat gepaard met hikken en boeren. Het deed vaak pijn en het leek erop dat het vast zat.
Nu sinds september 2022 heb ik daar geen last meer van. Maar heb een brok in de keel een drukkende pijn op de borst en maag, ik kan niet meer behoorlijk hoesten. En doe niets anders dan de hele dag boeren. Voelt ook aan als een Luchtbal in mijn maag. ik heb er behoorlijk last van. Ben er vaak misselijk van. Bij kno arts geweest in oktober. Die heeft gekeken met de camara. Maar niets gevonden. Een Globus gevoel. Maar nu is er in oktober longkanker bij mij geconstateerd en ben daar nu voor in behandeling. Maar dit probleem was er al eerder.
De chemokuur zal best wel meewerken. Nu lig ik na mijn laatste chemo al 3 dagen op bed. Voel me zo ziek van al dat boeren en prop die in de keel nu al langer als 3 maanden zit.
Heeft iemand deze ervaring, dan hoor ik dat graag.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 2 januari 2023 15 26
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Al twee jaar het zelfde probleem . Veel onderzoeken gehad . Maar niks gevonden. Niemand geloofd je meer .

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 2 mei 2023 11 45
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Volg de aanwijzingen bij middenrifbreuk. Het wordt dan langzaam beter. Geen dingen die maagzuur veroorzaken, zoals koffie, alcohol, etc. Eet kleine maaltijden koolhydraatarm. Laatste kleine maaltijd voor zes uur en daarna alleen kruidenthee. Hoofdeind omhoog met kussens, ook onder matras. Even een weekje protopompremmers voor een goede start. Daarna stoppen met die rommel. Al jaren genezen van ontstoken slokdarm door dat middenrif. Een wijn en pizza en het is weer raak. Dus gewoon doen. Succes!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 10 augustus 2023 3 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Lees ook eens over het syndroom van Roemheld.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 september 2023 9 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dag Roy, nog steeds klachten? Ik herken de klacht

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 september 2023 9 46
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb al paar maanden drukkende pijn in borstbeen,en maag hele dag boeren en maagzuur,gebruik maagzuurremmers,helpt niet,heb in maart een gastroscopie gehad,zou dit een middenrifbreuk kunnen zijn,wel zagen ze toen dat mijn maagklepje niet afsloot,zou dit de oorzaak van die drukkende pijn terhoogte van het zwaardvormig aanhangsel,en maagzuur kunnen zijn,ik vroeg weer om een gastroscopie de mdl arts zei dit is nog niet nodig,als in maart alles goed was op het klepje na is dat nu niet veel anders,mocht het iets ernstigs zijn een tumor of zo kan niet in die korte tijd. Vast erg bedankt voor uw antwoord

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 23 december 2023 15 12
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een middenrifbreuk zou wel gezien zijn met een gastroscopie. Het maagklepje kan dit soort klachten wel veroorzaken maar ook stress en angst

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 december 2023 18 42
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Beste John erg bedankt voor je antwoord kan dat wel kloppen dat in die 8 maanden er geen erstig iets kan vormen zoals een tumor zoals de mdl arts zegt ik ben er namelijk erg bang voor iets ernstigs,elka dag die drukkende pijn en maagzuur ook harde buik ,en continu boeren en n borrelende in buik en achter zwaardvormig aanhangsel,ik kan iets ernstigs niet uit mijn hoofd zetten. Erg bedankt voor uw antwoord en fijne feestdagen. Gr Robbie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 24 december 2023 10 46
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

In 8 maanden tijd zul je geen tumor ontwikkelen. Je had de klachten al toen het onderzoek gedaan werd. Dan zou die daar dan ook al aanwezig moeten zijn geweest en gezien door de arts

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 december 2023 14 15
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo john een vraag nog aan u mijn crp waarde zijn zeer goed,zou dat dan zijn dat er geen ontsteking of tumor in mijn maag of slokdarm zit,want als crp waarde heel hoog zijn kan dit op een ontsteking of tumor duiden,mijn excuses dat ik dit zo weer vraag ik ben erg bang vandaar,vast bedankt voor uw antwoord,gr Robbie.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 december 2023 20 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

CRP is een ontstekingswaarde. Dat heeft met tumoren helemaal niets te maken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 december 2023 10 59
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Nu denkt de huisarts dat het medicijn velafaxine wat ik gebruik 75 mg mede de oorzaak is van mijn maagpijn en maagzuur,nu gehalveerd naar 37,5mg zou dit kunnen gr Robbie

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 december 2023 17 37
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]