Na div. Nierbekkenontsteking d mannose of cranberrie

Reageren
0
0

Na een kleine blaasontsteking nog twee maal een nierbekkenontsteking gehad te hebben wil ik graag advies. Ik ben 55 jaar en heb zelfs in het ziekenhuis intraveneus anti biotica gekregen. Toen 7 dagen thuis nog anti biotica maar nog wat klachten. Ik drink 2,5 liter vocht en ga regelmatig naar het toilet. Neem nu cranberriecapsules van het kruidvat maar lees ook veel over d mannose. Wat is het verschil en wat is het beste in welke vorm en concentratie?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Noirtje
Gevraagd op 20 september 2020 23 14
706 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik kan daar helaas geen antwoord op geven. Het is een reformmiddel maar zonder betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek. Er zijn mensen die er baat bij hebben, maar ook mensen waarbij het geen verschil maakt.
Er is een combinatie preparaat met Cranberry en D.Mannose. Wellicht is dat uit te proberen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 september 2020 23 26
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

D-mannose is een natuurlijke stof die in kleine hoeveelheden in cranberry en andere fruitsoorten zit. Vaak wordt bij een blaasontsteking geadviseerd om cranberry sap te drinken of om cranberry capsules te nemen. Echter bevatten cranberry sap en cranberry capsules slechts een kleine hoeveelheid D-mannose. Het is vele malen effectiever om D-mannose in poedervorm of capsules van 500 mg D-mannose te nemen. Dit is online en bij gezondheids- en reformwinkels zoals De Tuinen verkrijgbaar.
D-mannose is voor mij een groot geschenk gebleken, na een periode met veel blaasontstekingen (en bijbehorende antibiotica). Een vriendin van mij gebruikte het, op advies van de uroloog. Zodoende tipte zij mij.
D-mannose werkt als een soort klittenband in de blaas. Zodra D-mannose in de blaas terecht komt zorgt het ervoor dat de E.Coli-bacteriën zich eraan hechten en de bacteriën vervolgens met de urine uitgeplast worden. Het grootste voordeel van D-mannose ten opzichte van een antibioticakuur is dat het meteen werkt en het nul bijwerkingen heeft.
[Kleine disclaimer: de meeste blaasontstekingen worden veroorzaakt door de bacterie E.Coli en dan is D-mannose je vriend. Heel soms gaat het om een andere bacterie. Dat zal dan blijken uit het kweekje dat de huisarts maakt bij hardnekkige blaasontstekingen. In die zeldzame gevallen werkt D-mannose niet.]

Gemarkeer als spam
Geschreven door Alexa
Beantwoord door 11 augustus 2022 11 30
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]