na horizontale beweging met ogen schokkend gevoel en geluid in hoofd.

Reageren
0
0

Hallo,

Al geruime tijd heb ik last van wat ik vermoed evenwichtsstoornis en / of Tinnitus.
Ik neem daar Betahistine voor maar dit helpt nu helemaal niet meer.
Als ik horizontaal beweeg met de ogen lijkt het alsof ze met kleine schokjes na bewegen, die schokjes zie en voel ik ook.
Ook hoor ik een tzzzzt tzzzzt tzzzzt geluid in mijn hoofd als ik dat ervaar.
Beweeg ik niet, dan is er ook niets aan de hand en voel ik mij goed, niet duizelig of misselijk.
Wel heb ik een permanente ruis in mijn rechter oor.
Mijn gehoor is goed aan beide kanten.
Heeft u enig idee wat het zou kunnen zijn ?
Onderzoek op internet levert helaas niet de goede info op.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Nicky
Gevraagd op 26 augustus 2019 19 36
2605 bekeken
0
Heb je nog last anoniem ik heb dezelfde symptomen
(Anoniem at 23 oktober 2021 22 50)
0
Ik heb precies hetzelfde. Dit is ontstaan na mijn oogoperatie links. Ik ben daar 3 keer aan geopereerd. Bij de eerste ging het lenszakje kapot dus een tweede operatie ondergaan om een craplens in te zetten helaas de verkeerde lenssterkte dus de 3e operatie ondergaan waarna dit euvel optrad. Bij de neuroloog geweest en daar kreeg ik te horen je mankeert niks dus je moet er maar mee leren leven. Je wordt er bijna gek van van de geluiden telkens als ik mijn ogen horizontaal beweeg. Dus ik blijf naar steeds stilzitten en recht vooruit kijken.
(Anoniem at 20 juli 2022 11 32)
0
Eindelijk lees ik wat ik ook ervaar! Niemand snapt wat ik heb en wordt als tinitus afgedaan. Ook ik heb, als ik mijn ogen beweeg, meest horizontaal een tzzzt tzzzt geluid. Ik omschrijf het ook wel alsof er suiker in een metalen buisje geschud wordt. Ik ben niet aan mijn ogen geopereerd o.i.d., maar ze zijn wel erg vermoeid en zie dan ook niet scherp meer. Wat is het en wat kan ik er aan doen?
(Yfje at 16 februari 2023 18 44)
0
Ik ervaar hetzelfde en omschrijf het als: mijn ogen gaan als de aanwijzer van windows, die ingesteld staat met sleepspoor, en dan inderdaad met een soort van suis geluid erbij. Vreeselijk irritant en je word er ook sjagerujnig en kort naar anderen door. Zeker als je probeert uit te leggen wat het is. Ik ben al enige tijd aan het zoeken naar wat het zou kunnen zijn ,. en ben op iets uitgekomen dat heet SCDS. Ik word er binnenkort op getst en onderzocht. Hoop dat jullie er iets mee kunnen https://www.kno.nl/patienten-informatie/duizeligheid/informatie-over-duizeligheid-en-ziektes/scds/
(Spoeki1973 at 17 april 2023 21 15)
0
Ik herken dat geluid ook. Ik las laatst dat er in een onderzoek was ontdekt, dat als je ogen bewegen, je trommelvliezen ook bewegen. Mss. daar dat geluid wel vandaan.
(Anoniem at 3 november 2023 17 07)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik kan geen link leggen tussen de verschillende klachten. Bespreek het met de KNO arts

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 augustus 2019 20 06
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dag Nicky. Hoe is het met je? En wat is er gebeurd naar aanleiding van je klachten. Ik vraag dit omdat ik precies hetzelfde ervaar de laatste dagen en niet goed weet wat ik er mee aanmoet.
Ben benieuwd naar je antwoord.
Groeten Dick

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dick
Beantwoord door 11 juni 2021 16 57
0
Hoi ik heb hetzelfde hoe gaat het nu ? Ben in paniek medicatie bv ?
(Anoniem at 22 oktober 2021 23 33)
0
Hallo Weten jullie al iets meer wat dit zou kunnen zijn? Ik ervaar hetzelfde. Het lijkt of ik mijn oogspieren kan horen bewegen. Heel vervelend. Ook draaierig en alle geluiden doen pijn. Wie kan helpen? Groetjes Els
(Els at 26 maart 2022 23 48)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

@hidalgo-03

Als je in paniek bent en met spoed hulp nodig bent,moet je de huisarts/huisartsenpost bellen!!
Medicatie mag sowieso alleen een arts voorschrijven,dat moet je niet advies van iemand anders willen doen.
Je dezelfde klachten hebben,maar de oorzaak kan verschillend zijn en daarmee de behandeling ook.
Degene die dit topic heeft gestart,zal waarschijnlijk niet meer reageren en verder wordt er hier nooit per mail geantwoord.
Bel dus bij spoed de huisartsenpost of maak een afspraak bij je huisarts

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 23 oktober 2021 11 45
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo
Heeft iemand hier reeds een diagnose voor? Ik heb helemaal hetzelfde… :-(
Groetjes
Els

Gemarkeer als spam
Geschreven door Els
Beantwoord door 9 maart 2022 6 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Misschien helpt dit: https://www.stichtinghoormij.nl/nl-nl/duizeligheid-en-evenwicht/terugkerende-draaiduizeligheid-/superior-canal-dehiscence-syndroom.
En misschien een andere KNO-arts zoeken, vraag je huisarts om doorverwijzing naar een andere als je huidige KNO-arts geen nader onderzoek wil doen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Wendy
Beantwoord door 12 april 2022 18 40
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo.
Ik ben een 39 jarige man. En wat ik lees komt bij mij ook precies voor. Ik heb tinnitus in mijn rechter oor. Ook ervaar ik als ik mijn ogen naar links en rechts beweeg deze vreemde schokken ttzzzzztt ttzzzzzztt . Ik dacht eerst dat het mijn nek was maar nu ik mijn ogen sluit en mijn hoofd links rechts draai ervaar ik deze zaps niet. Weet iemand hier al wat van ?? Alsof je van de wereld gaat

Gemarkeer als spam
Geschreven door Jaap
Beantwoord door 19 februari 2023 22 40
0
Ik heb nu een aantal weken precies hetzelfde, zon zap geluid..gek word ik ervan. Ik slaap ook vreselijk slecht.
(Anonymous at 15 september 2023 9 28)
0
Echt heel herkenbaar maar ik ervaar ook een soort schokjes door mn armen zelfs tot in mn benen. Heb het al een paar keer eerder gehad en toen ging het vanzelf over, maar nu houdt het maar aan en begin ik een beetje bangig te worden. Wie o wie komt met een idee waarmee we allemaal stuk voor stuk zelf verder kunnen gaan??
(Anoniem at 6 december 2023 22 12)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ervaar precies het zelfde. Al bekend wat dit zou kunnen zijn. Hoor ook steeds zssst zssst in mijn hoofd/ oren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 maart 2023 16 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Elke reactie op bovenstaande is welkom.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 maart 2023 16 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ervaar dit ook, en dit is de eerste keer dat ik hierover iets vind. Nog maar een paar maanden dat ik dit af en toe ervaar en soms ook een raar gevoel alsof ik een soort bloeddrukdaling krijg ofzo

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 6 juli 2023 1 39
0
Heb wel gemerkt als ik mijn mond heel ver opendoe en zo mijn kaakspieren uitrek (soms echt trekken aan onderste kaakbeen ) ik dat dan niet heb. Was vroeger eens bij osteopaat en die zei dat men nekpijn en hoofdpijn kwam van het klemmen van men kaakbeen. Dus mss heeft dit er ook iets mee te maken?
(Anoniem at 6 juli 2023 2 06)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb ook precies het zelfde, ook als ik mijn kaken naar voren breng word het geluid harder.
Ook heb ik deze schokken/hoge tonen bij het bewegen van mijn ogen soms zo erg dat ik last van mijn evenwicht krijg.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 augustus 2023 0 03
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb heb het ook maar heb ook als ik dan rustig lig alsof soms m’n hoofd explodeert en dat is dan een hele grote zware zap. Dat is me toch eng! Ik denk ook wel eens aan een brughoektumor…heb ook al heel het internet afgespeurd. Of je vaten die openstaan of juist dicht..tis idd bij m’n suisoor. En last van kaak dan ook van m’n oog…merk wel dat het ook wel weer wegtrekt en je je er geen last van hebt. Maar het komt geregeld terug en met name vaak als ik beetje gestresste ben en alle spieren in nek,kaak, zijkant hoofd strak staan en pijn doen. Dacht ook dat het misschien door antidepressiva kwam….kortom ben ook weer ten einde raad..iedere keer als het zover is..maar die superschok ,zap is het ergst..dan zit m’n hart in m’n keel.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 27 oktober 2023 19 24
0
Niemand weet het! En toch hebben we er allemaal last van en het is zeker niet psychisch zoals vaak artsen denken. Afijn heet zit wel tussen onze oren……..
(Anoniem at 27 oktober 2023 19 28)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Aan degene die schreef alsof je hoofd explodeert: ik heb het gekregen na het stoppen met anti depressiva (misschien dus te maken met nivo van stofjes in je hoofd, dit noemen ze ook wel brainzaps) maar echt een hele harde zap of knal dat lijkt ook wel weer op exploding head syndrome (echt dat bestaat, google maar)

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 21 november 2023 13 40
0
Eindelijk ook meerdere mensen / lotgenoten die het hebben gevonden. Hier ook enorme last hiervan. Ben in 2018 plotsdoof geworden aan 1 oor. Na meerdere kuren prednison ging het met ups en downs de betere kant op uiteindelijk wat hoge tonen terug en dan een harde pieptoon/ tinnitus. Na een jaar helaas weer wakker met ineens een doof oor en een nog hardere piep/windgeruis toon ( tinnitus) weer zsm naar de kno arts prednison pillen maar ook injecties met dexamethason 2x per week 6 wkn lang in het oor. Ook toen weer ups en downs helaas na een paar maanden geheel doof en de tinnitus werd van piep/ windgeruis een gekmakende stofzuiger die 24 per dag aan staat. Ineens werd ik ook een keer zo ziek, midden in de nacht dat ik spugend wakker werd en eindigde in de badkamer, op de grond niet meer kon staan, alles ging zo hard draaien, kreeg het ijskoud en mijn hart klopte als een gek. Mijn vrouw uit bed gerend en die dag dat ik een hartinfarct had of iets! Ambulance gebeld en hartfimpje was ok maar pols hoog en conclusie hyperventilatie? Ok daar deed ik het maar mee. Maar dit gebeurde nu een paar keer per week. En dgn niet eten zo misselijk alles draaien. Toch naar kno arts en mri scan gehad en wat bleek vocht bij mijn kapotte oor maar ook bij mijn evenwichtsorgaan ( hydrops) noemen ze dit! Conclusie ziekte van Meniere. Dat kon er ook nog wel bij. Dus eindelijk een diagnose dus kom maar met de oplossing om en mijn dove oor en gekmakende stofzuiger in mijn kop 24 per dag en de angstige draaiduizeligheids aanvallen te behandelen??? Niet dus voor dit alles is er niks....jaren lang ook bij psychiater gelopen en psychologe en nog. Antidepressiva,s geslikt en verslaafd aan lorazepam om te slapen. Nu af en toe een slaappil als ik het echt niet meer trekt. Werkt na 2 jaar ziektewet weer waar ik trots op bent. Maar nog steeds de gekmakende stofzuiger en nog niet eens meer de doofheid aan 1 oor maar de druk op dat trommelvlies alsof je in een vliegtuig zit en je oor dicht klapt het gevoel of iemand met een pomp mijn ene kant van mijn kop opblaast maak me nog wel eens verdrietig/ angstig machteloos....MAAR NET ZOALS JULLIE ! ALLEMAAL...Heb ik ook nog eens als toetje en slagroom op de taart die gekke brainzapps vooral als ik met mijn ogen heen en weer links/rechts het ergst. Zelfs met mijn ogen dicht...gek wordt ik ervan of eigenlijk dus nog gekker! Ook als ik bijvoorbeeld al met mijn vingers bv dicht bij mijn oogleden komt dan gebeurt dit. Kno arts en huisarts weten het niet, kno arts zegt alleen ach Meneer ik denk restverschijnselen van de Meniere aanvallen en uw kapotte binnenoor na uw plotsdoofheid ( oorinfarct) wel gek want dit kreeg ik pas een jaar na mijn 2de plotsdoofheid? Ik ga deze week naar de oogarts en ga dit vragen? Of hij hier iets op weet ? Mvg
(Anoniem at 6 december 2023 6 42)
0
Zijn hier nog meer mensen met mijn klachten ?
(Anoniem at 7 december 2023 16 02)
0
Ik lees toevallig, ik heb tinnitus en als ik mijn ogen naar rechts draai hoor lk ook een zzzz zzzz geluidje in mijn hoofd. Is sinds kort. Geen idee wat het is. Wacht even af en ga naar de huisarts.
(Anonymous at 9 januari 2024 21 34)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb het ook sinds ik gestopt ben met een antidepressivum. Brainzaps.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 15 januari 2024 19 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Nog even verder gekeken. Brainzaps zijn vaak het gevolg van stoppen met een medicijn en verdwijnen meestal na een paar weken. In engelstalige literatuur is er veel over te vinden. Brainzaps zijn hinderlijk, maar onschuldig.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 15 januari 2024 20 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Datzelfde tsss tsss geluid en soort gezoem ervaar ik ook als ik snel van kijkrichting verander. Had al lichte vorm van tinnitus. De tsss is wel heftiger geworden na periode van oxazepam gebruik. Sinds 5 weken daarmee gestopt. Duurt lang maar wordt heeeellll langzamerhand beter. Volhouden dus...

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 24 januari 2024 11 50
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb dit ook. De kno gaat me nu testen om meniere. Het is geen Vestibulair migraine syndroom, omdat ik het enkel heb als ik met mijn ogen beweeg. Ik heb bijna continu lawaai k mijn linker oor. Met momenten draaierig, precies op een schip. 't is vooral het lawaai en de ogen. Ik voel ook vaak als ik dan mij ogen sluit, mijn oog precies nog steeds van links naar rechtqs gaat. Maandag het evenwichtsonderzoek. Ppff

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 februari 2024 23 40
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dit zijn klachten die je enkele dagen na drugsgebruik kan krijgen. De zaps en het ervaren van (schrikkerige, electrischachtige) schokjes bij het bewegen van de ogen zijn volgens mij het resultaat van een disbalans in serotonine en dopamine levels.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 maart 2024 13 53
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als ik van slaap ga en wanneer ik mijn hoofd beweeg of als ik mijn ogen beweeg, hoor ik die shhh shhh

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 16 april 2024 7 39
0
Het is nog steeds om gek van te worden die brainzapps....vooral bij snelle oogbewegingen maar nu ook als ik moe ben en ik zak net in slaap krijg ik ze ook nu. Angstig zat en er is niks voor helaas.
(Anoniem at 11 juni 2024 16 09)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]