“Nieuw” weefsel na val

Reageren
0
0

Beste,

Ik ben begin oktober op vakantie van de trap gevallen, een stenen trap. Erg pijnlijk, werd paars geel zwart alle kleuren die je kan bedenken. Toen kwam er een zwelling. 3 weken later naar huisarts gegaan en die zei “ja, hematoom, gaat wel weg”. Inmiddels was het een zwelling die vanaf mn heup tot aan mn naad over mn bil gaat, Maar is de zwelling het ergste te zien net voor de naad, zeker wel 2cm.. dikker. 3 weken geleden ben ik weer terug gegaan, want het werd maar niks minder en de pijn bleef! “Oh, ja.. die zwelling zit er nog ja. Had je niet altijd al een bult hier? Misschien toch maar echo maken dan”. Oké.. naar ziekenhuis, echo maken.. “de uitslag is goed, er zit niks vreemds..”. Wat in mijn geval dus geen goede uitslag was. Ik huisarts opbellen voor uitleg. “Ja, het is gewoon weefsel, de zwelling zal nooit weggaan en de pijn ook niet”. Lekker.. daar zit je dan mee (letterlijk en figuurlijk). En ze kunnen me ook niet naar het ziekenhuis sturen om weg te laten halen want het is niks medisch. Nu heb ik wat vragen..

1. Hoe kan je ineens zoveel weefsel “extra” .. kweken?
2. Kan je echt met alleen een echo een diagnose als dit vaststellen? Ja we hebben niks raars gevonden dus je zal er nooit vanaf komen?
3. Als ze me toen ik in het begin kwam hadden doorgestuurd voor een echo, was het dan wel medisch?
4. Is er echt niks aan te doen? Ik kan mn situps moeilijk doen, fietsen, zitten.. als ik flink doorloop doet het ook pijn.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Dominique S.
Gevraagd op 11 februari 2018 2 15
5570 bekeken
0
Ik heb echt exact hetzelfde na een val van de trap een paar jaar geleden. Eerst dacht ik, ik moet er maar mee leren leven. De pijn is gelukkig over. Maar kleding staat niet meer leuk en ik erger me er aan. Er moet toch een oplossing zijn? Heb jij inmiddels al een oplossing gevonden? Vriendelijke groet Jo
(Jo at 19 september 2021 12 51)
0
Oh ik heb precies het zelfde… nu 4 weken geleden en ook van de trap gevallen op mijn billen. Hoe is het inmiddels nu? En is er iets aan gedaan? Hoop het voor u👍
(Anoniem at 17 juli 2023 5 41)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Oh, En als ik erover ga met mijn vinger voelt het net alsof je met je vinger over een slapende arm gaat.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Dominique S.
Beantwoord door 11 februari 2018 2 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een flinke bult. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor chirurgie. Het doof gevoel kan worden veroorzaakt door een beschadigde huidzenuw. Die kan wel weer herstellen.
Een andere optie is een bezoek aan de fysiotherapeut en de eens naar de bult laten kijken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 11 februari 2018 10 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey! Ik heb juist hetzelfde voor als jou! Hoe is het afgelopen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Roosje
Beantwoord door 13 februari 2020 0 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb het zelfde meegemaakt, de plek voelt ook hard aan en er op liggen is soms pijnlijk ook dit na een val van de trap op mijn bil nu 3 weken geleden
Hoop nog dat deze bult verdwijnt hij is zeker 10-10cm ☺️

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 17 juli 2023 5 35
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ohhhhh ik ben 3 maanden geleden van de trap gevallen. Ook bij mij zei de huisarts dat t een hematoom was. De zwelling zou langzaam afnemen. Nu heb ik een totaal misvormde kont. Aan een kant is t vet naar boven geslagen denk ik, dus t is een kuil en de bult. Bovendien heb ik een trekkend gevoel in mijn been. Ik ben er vanovertuigd dat t weefsel verplaatst is, als ik jou verhaal lees denk ik: dat moet t toch zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 24 januari 2024 19 50
0
Hoi, ik heb precies hetzelfde. Hoe is het bij jou afgelopen? Is de plek al teruggetrokken?
(Anonymous at 19 maart 2024 16 45)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,
Een aantal jaren geleden ben ik ook op mijn kont van de trap gevallen. Ik heb nu al jaren een soort van tree in mijn bil zitten. Ik ga ervanuit dat dit nooit weer goed komt. 4 weken geleden ben ik weer van de trap gevallen en ondanks dat mijn bil en bovenbeen niet meer blauw zijn heb ik nog steeds pijn in mijn kont. Ben beide keren niet naar de huisarts geweest, maar misschien dat ik nu toch wel ga.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 februari 2024 15 19
0
Hoi, Ik moest stiekem wel lachen om hoe je het beschrijft; ik heb exact hetzelfde (een "tree in m'n bil") na een val vd trap 10 jr geleden. Nooit meer veranderd. Stoor me er steeds meer aan laatste jaren. Ik ga ook de huisarts maar eens vragen wat eraan gedaan kan worden (cosmetisch gewoon niet mooi). Lees over lipofilling maar ben ook huivering voor dat soort dingen (nog even los van, ik vrees hoge, kosten).
(Anonymous at 10 april 2024 22 18)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]