Pap 2 uitslag

Reageren
0
0

Binnenkort moet ik mijn tweede uitstrijkje laten maken nadat ik een half jaar geleden een PAP2 uitslag had. Als hier weer PAP2 uitkomt is dit dan altijd HPV? En hoe zou ik dit kunnen hebben als ik al 14 jaar een (naar mijn weten) monogame relatie heb en nog nooit met iemand anders gemeenschap heb gehad?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 16 augustus 2015 22 01
2920 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

een pap2 uitslag is niet verontrustend, dit kan al komen door een kleine infectie/beschadiging. in de meeste gevallen is de uitslag bij een tweede uitstrijkje weer pap1. ook al zou dit niet het geval zijn en hier weer pap2 uitkomen, dan is dit nog geen reden voor onrust. sommige vrouwen zijn gevoeliger en kunnen daardoor een ‘afwijkende’ uitslag hebben. wel is het zo dat als je nu weer pap2 hebt, dat er dan wat meer onderzoek gedaan moet worden of eventueel medicatie of een kleine ingreep om te voorkomen dat het hpv wordt. maar voor nu is er zeker geen reden tot ongerustheid.

Gemarkeer als spam
Geschreven door melissa
Beantwoord door 16 augustus 2015 23 00
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dit klopt niet helemaal. Als een vervolgonderzoek weer PAP2 wordt, is dat nog steeds niet verontrustend inderdaad. Dat hoeft ook nog steeds niet te betekenen dat HPV dan ook aanwezig is. Je wordt in dat geval doorverwezen naar de gynaecoloog voor verder onderzoek. Doorgaans wordt er bij het tweede uitstrijkje wel meteen een HPV test gedaan. Wordt er bij het tweede uitstrijkje ook geen HPV gevonden, krijg een nieuw onderzoek 12 maanden later.
Maar het is niet zo dat met een kleine ingreep voorkomen kan worden dat het HPV wordt. HPV is een virus. Je hebt het of je hebt het niet.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 augustus 2015 0 19
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

@tandor. Ik weet waarover ik spreek, want ik loop al jaren bij een gynaecoloog en heb zelf een soortgelijke situatie meegemaakt. Er is bij de 2e pap2 uitslag een cryo uitgevoerd, sindsdien heb ik pap1.

Gemarkeer als spam
Geschreven door melissa
Beantwoord door 17 augustus 2015 8 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat begrijp ik wel Melissa..
Met de cryo wordt “verdacht ” weefsel verwijderd. Als dat niet terug groeit, krijg je daarna inderdaad een PAP1 uitslag.
Maar daarmee kan niet worden voorkomen dat een PAP2 HPV zou worden. HPV is geen aandoening of ziekte maar een virus. Het HumaanPapilomasVirus dat wel baarmoederhalskanker kan veroorzaken.
Waarschijnlijk zul je hiermee dan hebben bedoeld, dat de cryo er voor heeft gezorgd dat het geen PAP3 of 4 is geworden en dus daarmee baarmoederhalskanker waarschijnlijk voorkomen heeft kunnen worden.

Maar dat is ook de reden waarom er bij een tweede test wanneer die ook PAP2 oplevert een verwijzing naar de gynaecoloog wordt gegeven.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 augustus 2015 17 17
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]