Pijn in onderrug en heup na lang liggen.

Reageren
0
0

Steeds wanneer ik ziek ben en 1 of 2 dagen op bed lig om te slapen wegens koorts e.d., ontstaat een zeurende, soms tintelende pijn. De pijn lijkt te ontstaan rond de spina iliaca posterior superior en lijkt uit te stralen naar het sacrum en coccyx en de heupgewrichten, met een nadruk op de rechterzijde. Heeft iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn en hoe ik dit kan voorkomen?
Ik moet tegenwoordig, hoe ziek ook, minimaal een paar uur bewegen om deze klachten te voorkomen en te verminderen. De klachten blijven na ziekte nog een paar dagen aanhouden en nemen dan langzaam af. Ik ben tot nu toe steeds binnen een week pijnvrij geraakt. Als ik niet ziek ben, en ik slaap een dagje uit, heb ik deze klachten niet, maar als ik heel de dag op de bank hang, wat ik niet vaak doe, dam heb ik ze weer wel, het lijkt dus vooral gerelateerd aan lang liggen of zitten op een zachte ondergrond…
Ik heb hypermobiliteitssyndroom in pezen en spieren.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 3 april 2015 20 21
197 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zijn toch eigenlijk vaker voor komende klachten bij meerdere mensen wanneer ze lang hangen, zitten of liggen op een “slechte” ondergrond. Daarnaast kan bij jou dan ook nog het hypermobiliteitssyndroom een rol spelen. Je klachten zijn dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd.
Iedereen die wel eens ziek was en langere tijd daardoor heeft moeten liggen zal zich in je klachten kunnen herkennen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 april 2015 0 12
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]