scalenusspier verdikt

Reageren
0
0

ik heb al zolang ik me kan herinneren last van mijn nek- en halsspieren (door stress/spanning/werkhouding), ook heb ik over mijn hele lichaam krakende gewrichten (al mijn hele leven). nu is aan de linkerkant van mijn hals al een tijdje de scalenusspier verdikt (ten opzichte van de rechterkant), dit is te zien van buitenaf. de spier is gespannen, de ader in de hals is zichtbaar, bij bewegingen boven mijn hoofd begint de arm te tintelen/gevoelloos te worden, ik heb regelmatig spierkrampen op die plek, de schouder is pijnlijk en voelt stijf aan. volgens de huisarts is er niks aan te doen, alleen proberen om spanning te vermijden zodat de nek ontspant. ik ben al een aantal keren bij een ontspanningsmasseur geweest, maar dat heeft niet geholpen. daarom wil ik graag weten of een fysiotherapeut of manueel therapeut of triggerpointmasseur of een andere therapeut de aangewezen persoon is die mij kan helpen? welke therapeut heeft de meeste kennis/ervaring met dergelijke klachten?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 20 augustus 2015 22 16
274 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

ik zie dat er al veel antwoorden geplaatst zijn bij andere vragen, waarom heb ik nog geen antwoord gehad? voor het geval u niet weet wat de scalenusspier is, dit zijn een drietal spieren die aan de zijkant hechten aan de halswervels en aan de eerste en tweede rib. welke therapeut heeft de meeste kennis van deze spieren?

Gemarkeer als spam
Geschreven door anja
Beantwoord door 21 augustus 2015 17 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb even nagekeken waarom je vraag nog niet beantwoord was. Maar ze staat niet tussen de notificaties die ik van alle vragen krijg. Waarom is een raadsel. Dat gaan we wel uitzoeken.

Uiteraard weet ik wat de M. Scalenus is.

De fysiotherapeut is in feite de aangewezen therapeut voor de klachten. Als het een houdingsprobleem is, zou ook een Mensendieck- of Cesartherapeut hier iets mee kunnen doen. Maar dan kan dan overlegd worden met de fysiotherapeut

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 augustus 2015 17 42
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]