Voet staat naar binnen

Reageren
0
0

Hallo,
Ik ben een meisje van 14 jaar oud en irriteer me al zolang ik kan herinneren aan mijn rechtervoet die naar binnen staat. Met gym op school struikel ik er soms over tijdens het rennen en soms heb ik last van heup- knie- of enkelgewricht. Ik ben er al eens met mijn ouders mee naar de huisarts geweest en die zei dat het vanzelf wel weer bij zou trekken tussen je 10e en 12e levensjaren, wat niet gebeurd is. Mijn ouders zeiden dat ik vroeger wel een kleine afwijking had die te zien was op de heupecho, maar ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft. Ik heb al dingen geprobeerd als extra zolen in mijn schoenen, andere soorten schoenen, als een pinguin lopen, tijdens het lopen erop letten hoe je je voet neerzet… geen effect. Kan iemand me helpen? Wat moet ik doen? Alvast bedankt, mella

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 31 juli 2015 20 28
100 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je zou naar een orthopeed moeten gaan.
Die kan dan onderzoeken of er inderdaad een heupafwijking is. Het zou kunnen.
Dus naar de huisarts en een verwijzing vragen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 juli 2015 22 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het probleem is dus dat hij vol blijft houden met zeggen dat het vanzelf weer goed komt… En zelf heb ik een hekel aan de huisarts, dat moet ik wel ff toegeven. Ik heb ook al eens fysiotherapie gehad na een longontsteking vanaf november en het viel hun ook op. Ze hebben het tijdelijk ook behandeld, maar hielp niet. Mijn ene voet die niet scheef staat, is bijvoorbeeld veel leniger. Bij de fysio hebben ze dus van mijn andere voet ook de spier proberen te rekken, dat is gebeurd, zonder effect. Wat zijn dan nog de mogelijkheden?

Gemarkeer als spam
Geschreven door mella
Beantwoord door 31 juli 2015 22 44
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik raad u aan om naar een podotherapeut te gaan. Deze arts is gespecialiseerd in voeten en kan middels hulpmiddelen zorgen voor correctie van de stand van de voet. Dit heeft dan ook weer effect op de overige gewrichten (heup, knie, enkel, rug etc.).

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzanne
Beantwoord door 1 augustus 2015 19 34
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dus er zijn geen operaties nodig om het weer goed te krijgen? En hoe kom je bij een podotherapeut terecht, moet dat via de huisarts net als bij een orthopeed? Bedankt voor je reactie, Suzanne.

Gemarkeer als spam
Geschreven door mella
Beantwoord door 1 augustus 2015 20 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Omdat er in je prille jeugd een afwijking is gezien op de heupecho, ben ik van mening dat het verstandiger is eerst naar een orthopeed te gaan.
De orthopeed kan de heup verder onderzoeken. Als de problemen alleen maar door de voet zouden worden veroorzaakt zou de directe gang naar de podoloog kunnen. Het kan averechts werken, als de voet gecorrigeerd gaat worden als de problemen zich echt in de heup bevinden.
Als dat verder geen problemen oplevert zal de orthopeed je doorverwijzen naar een podoloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 1 augustus 2015 22 22
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heel erg bedankt voor de reacties, ik denk dat het er op neer komt dat het toch verstandig is om naar de huisarts te gaan. Ook las ik op internet dat er na je 7e levensjaar een hele kleine kans is dat het nog recht groeit… Nogmaals bedankt voor jullie reacties!

Gemarkeer als spam
Geschreven door mella
Beantwoord door 1 augustus 2015 22 30
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]