Vraag over duizeligheid

Reageren
0
0

Goedeavond,
Ik ben een Liesbeth, een meisje van 23 en heb een vraag over duizeligheid.
Ik kamp hier nu ongeveer 5 maanden mee. Het is geen draaiduizeligheid dat bijvoorbeeld mijn zicht draait (alleen 1x gehad in die 5 maanden juist voor een paniekaanval). Het is meer het gevoel alsof ik op wolken loop, of op een boot zit. Het gevoel heel onstabiel te zijn en dat ik ieder moment zal flauwvallen. Zweverig, licht in hoofd.
Ik heb dit nu al 5 maanden. Nooit eerder gehad terwijl ik al jaren kamp met een gegeneraliseerde angststoornis en ziektevrees. Maar dit heb ik nog nooit gehad.
Hierdoor ook naar de dokter geweest (heb wel meerdere klachten maar die was ik gewend gelijk maag/darmklachten, hartkloppingen en overslagen, etc).
De huisarts vermoedde hyperventilatie (chronisch) dus heeft me naar de ademhalingskinesist gestuurd. Woensdag heb ik hier mijn laatste sessie (heb er 18 gehad) maar het licht gevoel blijft nog steeds. Soms dagelijks, vooral wanneer ik auto rij. Dus heb ook aangegeven dat ik het niet vertrouw dat het hiervan af komt.
Meerdere bloedonderzoeken gehad, waar niets is uitgekomen.
Bloeddruk is ook goed (wisselt van bovendruk tussen 100 en 130, onderdruk tussen 60 en 80). Pols soms wat hoog (90/100, maar 95% gewoon normaal). Cardioloog geweest in maart (voor de 3de keer in 4 jaar tijd) en ook niets afwijkends te zien.
Nu zit ik met mijn handen in het haar, aangezien het niet betert. Ik heb dagen gehad dat ik niets merkte en alles gewoon goed ging. Ook tijdens het werken, maar ook dagen dat het echt niet ging.
Ik moet wel zeggen dat ik er (soms onbewust) veel mee bezig ben. En dat ik eigenlijk al meteen denk ‘ik ga licht in mijn hoofd worden’. Het voelt dan ook alsof mijn lichaam slap word.

Ik heb wel heel wat stress en spanningen gehad. Want het ging gewoon al een lange tijd heel goed met me. Geen enkele klacht. Maar sinds die stress en spanningen voelt het alsof ik weer ben hervallen. Alleen voelt het deze keer heel anders.

Ik kan het ook niet geloven dat die zweverigheid van hyperventilatie komt. Omdat het voor mij niet voelt dat ik hyperventileer en dit ook nog nooit heb gehad. Ik ken de acute aanvallen wel, die heb ik wel gehad. Wanneer ik dan licht in mijn hoofd ben let ik op mijn ademhaling, maar de zweverigheid blijft gewoon aanhouden. Dan kan het daar toch niet van zijn?

De dokter voelde ook dat mijn nek en schouders vol spanning zaten. Maar hiervoor heb ik ook al verschillende massages gehad en toch blijft het aanhouden.

Misschien kan u mij helpen of wat tips geven

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Liesbeth
Gevraagd op 6 juni 2022 23 15
121 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zijn toch de meest voor komende klachten bij hyperventilatie. Het zal dus alles te maken hebben met je angststoornis. Ben je hiervoor onder behandeling van een psycholoog?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 juni 2022 23 33
0
Maar hoezo kan het dan dat wanneer je ademhalingsoefeningen doet, dat dit de klachten niet weg haalt (zoals die zweverigheid/licht in het hoofd)? Want je zou denken, als je dit doet dat het afneemt toch? En ik merk er zelf dus werkelijk niets van dat ik hyperventileer, kan dat? Ik ben 1x bij de psycholoog geweest vorige maand, maar het is ontzettend druk en lange wachttijden. Kan pas eind deze maand terug..
(Liesbeth at 7 juni 2022 6 25)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het hangt er maar vanaf welke oefeningen je doet en hoe (vaak) je die doet. Dat gaat niet altijd meteen goed. En bij chronische hyperventilatie merk je er zelf idd niks van

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2022 16 56
0
Ik doe het alleen wanneer ik me Licht in mijn hoofd voel. Maar dan gaat het nog niet weg. Dus meerdere keren op een dag.. hoe kan dat dan?
(Anoniem at 7 juni 2022 18 08)
0
Want zoals ik zei sleept dit al maanden aan. Dan heb ik bv een paar dagen geen last en dan weer een paar wel. En hoe meer ik me erop focus deste meer ik het voel. Terwijl ik wel oefeningen doe kan dat dan?
(Anoniem at 7 juni 2022 18 09)
0
Heb zo een schrik dat het door iets anders komt
(Anoniem at 7 juni 2022 18 17)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat hoort natuurlijk bij je angststoornis

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2022 18 22
0
Dat snap ik. Maar hoezo blijft die licht in het hoofd aanslepen? terwijl ik oefeningen doe
(Anoniem at 7 juni 2022 18 24)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Omdat je toch ondanks de oefeningen blijft hyperventileren

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2022 18 35
0
Dus dan is het normaal dat ik licht in mn hoofd blijf?
(Anoniem at 7 juni 2022 18 40)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is dan idd normaal en hoe meer je er op gaat focussen hoe meer last je er van zult hebben

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2022 18 57
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]