wat betekent het als er teveel eiwitten in je urine zitten.

Reageren
0
0

Ik ben een vrouw van 51jaar. Heb veel problemen met de overgang/menstruatie’s. Gebruik medicatie voor te hoge bloeddruk, antidepresiva, en bij de laatste controle werd er gecostateerd dat er teveel eiwitten in mijn urine zaten. Maar niet uitgelegd wat dat is en wat dat betekende. Kunt u mij dat uitleggen a.u.b

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 11 april 2015 22 41
1589 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De eiwit in urinetest meet de hoeveelheid eiwit die door de nieren wordt afgegeven aan de urine. Er bestaat een aantal verschillende manieren om eiwit in de urine te meten. De nieren zorgen ervoor dat het bloed wordt gefilterd en de afvalstoffen via de urine worden afgevoerd. Nuttige stoffen, zoals eiwitten, blijven achter in het bloed. Als de nieren beschadigd zijn of door een andere oorzaak niet goed werken, komen de eiwitten in de urine terecht.

In principe hoort er maar heel weinig eiwit in de urine voor te komen n.l. minder dan 150 mg/dag. In sommige gevallen, zoals na zware (sportieve) inspanning, infectie of medicijngebruik kan er tijdelijk sprake zijn van eiwit in de urine. De medicijnen kunnen dus de oorzaak zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 april 2015 0 49
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]