Wat kan dit zijn?

Reageren
Categorie:
0
0

Al sinds mijn 15e heb ik altijd last van maagpijn/rugpijn 2 dagen voordat ik mijn menstruatie krijg. Nu is er al iets onderzocht en bleek er niks aan de hand te zijn met mijn maag.

Normaal als ik maagpijn heb baadt ik mij ook geen zorgen omdat ik meestal al weet dat ik dan mijn menstruatie moet krijgen. Alleen sinds deze week is er iets veranderd waar ik me toch zorgen om maak.
De maagpijn is in eerste stand erger geworden. (Ik gebruik geen medicatie eet redelijk gezond en ik gebruik geen alcohol of drugs) de pijn lijkt erg op brandend maagzuur wat maar niet voorbij gaat, een soort heftige golf van steken. Ik word er erg misselijk bij en warm. Het trekt ook door richting het midden van mijn rug. Normaal als ik maagpijn krijg als ik mijn menstruatie moet krijgen is het niet zo extreem erg. Een paar dagen terug was het zo heftig dat ik de hele nacht wakker was van de pijn, dat niet alleen de volgende dag was het nog steeds aanwezig normaal is de pijn de volgende dag weer weg. Toen heb ik een dag geen last gehad en sinds gister avond weer wel.. en ik wou vragen wat dit eventueel kan zijn? En of dit misschien een maagontsteking kan zijn?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 9 december 2023 11 04
47 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Voor een antwoord op wat het kan zijn, kun je beter een afspraak bij de huisarts maken.
Die kan onderzoek doen naar de oorzaak.
Via een forum (waar ook nog eens geen artsen aanwezig zijn) kun je wel mogelijke oorzaken opnoemen, maar dan weet jij nog niet wat jou klachten veroorzaakt.
Maak maandag dus even een afspraak bij de huisarts als je nog steeds last hebt of bel de huisartsenpost als het erger wordt.
Dan kan daar een arts beoordelen of je eerder gezien zou moeten worden.
Er is btw een verschil tussen maagpijn en menstruatie pijn. Maagpijn is pijn in de maag. Menstruatie pijn wordt veroorzaakt door pijn in de baarmoeder en die zit op een andere plek dan de maag.
Menstruatiepijn voel je in je onderbuik,je maag zit hoger.
Het is wel handig om de huisarts(enpost) op de juiste manier over te vertellen als je je klachten beschrijft.

Groetjes Suzan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 9 december 2023 11 43
0
Dat weet ik, maar het is me sinds toen opgevallen tot ik maagpijn krijg (ik weet waar de maag zit) meestal kreeg ik die pijn 2 dagen voor mijn menstruatie en 2 dagen voor mijn laatste menstruatie. Daarom dat ik toen ook dacht het zal daar wel aan liggen. Nu is de pijn erger. Ik ga maandag bellen naar de huisarts Dankuwel.
(Anoniem at 10 december 2023 0 13)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]