Zenuwschade en aanhoudende pijn na meerdere (mislukte) hernia operaties.

Reageren
0
0

Ik zal proberen het zo kort en toch duidelijk mogelijk te houden.
In 2017 ineens extreem veel last van rugpijn. Kon niet meer opstaan of voorover bukken. Dit zakte af, maar ik bleef een brandende pijn houden in mijn heup. Na verschillende foto’s en onderzoeken door orthopeed uiteindelijk na ongeveer 8 maanden pijn vastgesteld dat het door een hernia zou komen (L5-S1).
Februari 2018 voor het eerst geopereerd, april 2018 (was blijkbaar een stuk vergeten te verwijderen, pijn kwam ineens terug) tweede operatie. Na herstelperiode kwam de pijn opnieuw terug en ben ik in december 2018 voor de derde keer geopereerd. Klachten bleven aanhouden, met als gevolg dat januari 2021 mijn onderrug is vastgezet. Ook dit hielp niet, waarna ik ben doorverwezen naar de pijnpoli. Medicatie (vanaf het begin), ketamine infuus, neurostimulator geïmplanteerd, fysiotherapie, niks lijkt te helpen. Het wordt nu gegooid op zenuwschade (ofwel door schampen van de zenuw tijdens operatie, of langdurige beknelling van de zenuw). Het enige wat de huisarts kan doen is “een pilletje er bij” geven, bij het ziekenhuis zeggen ze niks meer te kunnen doen, en ik heb geen idee waar ik terecht kan. Mijn huisarts heeft mij nog geprobeerd door te verwijzen naar een ander ziekenhuis, maar daar werd op voorhand al gezegd dat ze niks voor me kunnen betekenen.
Ik loop nu al 5 jaar met uitstralingspijn vanuit mijn heup over mijn rechter been totaan mijn voet, ik sta stijf van de medicatie, eten gaat bijna niet meer (smaakt niet, en geen trek) en tast in het duister over eventuele vervolgstappen. Wie kan mij in de juiste richting helpen?

Medicijngebruik:
Oxycodon
Nortriptyline
Naproxen
Omeprazol
Paracetamol

In het verleden erg veel andere medicijnen geprobeerd die niet (meer) werken, zoals o.a.
Pregabaline
Gabapentine
Fentanyl
Diazepam

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Drekzz
Gevraagd op 23 oktober 2022 13 34
1082 bekeken
0
Iprema Herniakliniek: daar gebruiken ze n andere operatiemethode die veel effectiever is. Wordt alleen niet vergoed, maar dit is ook niks aldoor die pijn. Sterkte!
(Anoniem at 6 oktober 2023 22 35)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Jeetje een heftig verhaal!
Is bij de Pijnpoli de mogelijkheid van een zenuwblokkade niet besproken?
Dit heeft bij mij de scherpe kantjes van blijvende zenuwschade afgehaald.
Ik heb dat in zowel mijn onderrug als in mijn s.i. gewrichten gehad.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 23 oktober 2022 14 54
0
Bedankt voor je reactie, De zenuwblokkades zijn geprobeerd, maar hadden weinig tot geen effect. Zowel de "normale", als de spuiten met RF. Dit is de reden dat ze uiteindelijk over zijn gegaan op de neurostimulator, en nog later het ketamine infuus.
(Drekzz at 23 oktober 2022 15 18)
0
Bij mij werkten de rf behandelingen de eerste keer ook nauwelijks. Toen is het nog een keer gedaan, in de rug en in de s.i. gewrichten en toen is bij mij toch verbetering gekomen. Helpt de neurostimulator jou ook niet?
(Suzan at 23 oktober 2022 17 55)
0
Bij mij zijn beide spuiten meerdere keren gezet. Ook nog op verschillende plekken de proef blokkades gehad. Als er al effect was was dit minimaal en van veel te korte duur (mag die spuiten volgens mij maximaal 4 keer per jaar uit mijn hoofd, terwijl ik blij mocht zijn als ik er meer dan een week een beetje profijt van had). De neurostimulator werkt ook niet, tientallen keren opnieuw in laten stellen, elke keer weer testen, telkens zonder resultaat.
(Drekzz at 25 oktober 2022 20 16)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heftig verhaal dit aangezien ik in twee jaar tijd vijf lumbalewortel blokkades heb gehad met diverse resultaten. De laatste keer met van die stroom stootjes. Dit heeft erg geholpen. Helemaal van de zenuwpijn kwam ik in die 5 keer nooit maar het werd wel beter sinds de laatste keer. Heb nog vaak last van tintelingen in mijn voeten en been. Moet altijd rekening houden met lang staan en lopen. Ik kan niet zwaar tillen want dan voel ik het gelijk weer in mijn rug. Dat straalt dan ook weer naar mijn voet.
Een hernia operatie is niet overwogen ondanks beknelling want dat werd bijna niet meer uitgevoerd werd mij verteld.
Ik heb ook gebruik gemaakt van een Tens apparaatje maar dit hielp redelijk gauw na een tijdje niet meer.

Ik gebruik Duloxetine 60 mg. Pregabaline heb ik gehad maar nooit ingeslikt. Er zijn zoveel bijwerkingen dat ik er voor heb gekozen om het niet te gebruiken.
Heb nog heel vaak last van tintelingen in mijn voeten en been.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Gries
Beantwoord door 24 oktober 2022 0 48
0
Ik ben inmiddels de tel kwijt wat betreft het aantal blokkades die ik heb gehad, helaas zonder resultaat. En inderdaad, te lang staan, te ver lopen, te lang zitten, het doet allemaal zeer. Soms zelfs zonder dat ik iets doe. De kant waar ik "vroeger" op in slaap viel kan ik niet meer op liggen, en heb inmiddels zoveel medicatie in gebruik dat ik er (volgens de specialisten) slaap apneu aan over heb gehouden. Helaas zijn de bijsluiters van al die medicijnen zo groot dat ze bijna niet in de doosjes passen, dus ik ben gestopt met alle bijwerkingen bekijken. Zodra ik onverklaarbaar ergens last van kreeg dan ging ik wel eens kijken of dat door de medicijnen zou kunnen komen. Ik ben voor meerdere dingen gewaarschuwd voor de hernia operaties, van kwaad tot erger, maar zoals ik er nu bij zit had ik niet verwacht.
(Drekzz at 25 oktober 2022 20 24)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]