Eieren en sport

Reageren
0
0

Hoi hoi, jongen 20 jaar oud hier.
Ik sport al best wel lang, zoā€™n 4 jaar. Eieren is een manier om je eiwitten makkelijk binnen te krijgen en daarnaast is het ook nog eens lekker. Nou eet ik vrijwel ā€œbijnaā€ elke dag 8 eieren, waarvan 2 hele, en 6 alleen de ei-eiwitten. Verder voel ik me gewoon goed. Is het schadelijk zoveel eieren?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 november 2017 11 11
90 bekeken
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Het kan een negatieve invloed op je nieren en je cholesterol hebben. Bovendien is het nergens goed voor om zoveel eiwitten te gebruiken. Met goede voeding afgestemd op de behoefte, krijg je voldoende eiwitten binnen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 november 2017 11 16
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

In eieren zitten nogal wat biogene aminen, stoffen als histamine en tyramine,. Deze stoffen kunnen zorgen voor ontregelingen in je zenuwstelsel en voor het vrijmaken van adrenaline in je lichaam. Sowieso moeten deze stofjes onschadelijk gemaakt worden door darmenzymen, in grotere hoeveelheid kan dat een grotere belasting betekenen. Ook werken eieren nogal op je hormoonhuishouding. Variatie is sowieso beter en in elk voedingsmiddel zitten weer andere belangrijke stoffen. Zo kan je ook denken aan peulvruchten, vis, edelgistvlokken. In edelgistvlokken zitten veel sporenelementen als zink en chroom. Neem zelf een schepje wei-eiwit zonder kunstmatige toevoegingen in de ochtend. Voor een evenwichtig voedingspatroon is het belangrijk om ook te zorgen voor voldoende gezonde vetten en vezels, vooral ook oplosbare vezels.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 26 november 2017 2 19
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]