0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 18 augustus 2017 8 23
143 bekeken

Ik ben 1.90m, weeg 82kg, ben dus slank. Ik rook niet, drink gematigd en eet gezond. Ik loop al 5 jaar hard, maar laatste 1,5 jaar ga ik alleen maar achteruit. Daar waar ik vroeger 8 tot 10km met enige moeite kon hardlopen zonder te stoppen, kan ik nu als ik een goede dag heb, 5km met veel moeite volhouden. Het lijkt erop dat ik niet genoeg zuurstof krijg, of dat mijn hart het niet rondgepompt krijgt. Ik heb last van boezemfibrilatie gehad en ben daar ongeveer 7 jaar geleden met succes aan geholpen via een ablatie. Daarna geen boezemfibrilatie meer gehad. Ben daarna dus pas gaan hardlopen. Recent bloedonderzoek wees uit dat ik oof Pfeiffer heb “doorgemaakt” waar ik nooit iets van heb gemerkt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 augustus 2017 11 46
Privé antwoord

Het kan een gevolg van Pfeiffer zijn. Het is namelijk moeilijk om te bepalen wanneer je de infectie hebt opgelopen. Maar gezien je eerdere hartproblemen zou ik het toch verstandig vinden om een inspanningscardiogram en echo van je hart te laten maken. Als is het maar om het te kunnen uitsluiten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 19 augustus 2017 9 20
Privé antwoord
Bij hartproblemen zijn stoffen als magnesium, vitamine B en D en omega 3 van belang. Voor je hele weerstand zijn goede voeding en bepaald stoffen ook belangrijk. Alcohol op zich kan schommelingen in je bloedsuikerspiegel geven. Voor je bloedsuikerspiegel is het beter om complexe koolhydraten te combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Losse koolhydraten als een koekje, een wijntje of een biertje kan zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB