Answer Question
0
0

Beste,

Ik ben een man van 27jaar oud. Werk als elektricien in de bouwsector. Eerst 10 jaar roker, sinds 3 jaar overgeschakeld naar elektronische sigaret.

Sinds een jaar of tien heb ik met periodes last van extreme keelpijn. Zo erg dat eten niet meer mogelijk is gedurende een dag of 5 en van drinken kan ik enkel water enigszins verdragen. Het hele proces duurt een dikke tien dagen. Het begint met een of meerdere kleine witte vlekjes vanachter in mijn keelholte. Dag per dag worden deze steeds talrijker en groter. (tussen dag 4 en dag 8 ongeveer is eten niet mogelijk). Na een dag of 6-7 begint de grootte er van terug af te nemen. Meestal komen deze aften opzetten tijdens een vermoeiende of stresserende periode. Maar de laatste tijd kan het ook zomaar opkomen.

De eerste keer dacht ik dat het gewoon een heel erge keelontsteking was en ben ik ook niet naar de dokter geweest en zijn de pijnsymptomen na een dag of tien volledig verdwenen. Daarna duurde het een 2tal jaar voor dit fenomeen weer opdook. Ook hier had ik er geen gevolg aan gegeven en de symptomen verdwenen weer automatisch. Dan heeft het een jaar of 4 geduurd voor ik hier terug mee te maken kreeg. Wederom geen gevolg aan gegeven. Dan na twee jaar werd ik terug geveld en toen heb ik toch besloten om eens een dokter te bezoeken. Eerst een dokter van wacht en zij wist mij te vertellen dat ik met aften in mijn keel te maken had, een uitzonderlijk fenomeen zo klonk het. Zij schreef mij antibiotica voor. Dit bleek niet te helpen. Mijn huisdokter dacht aan een herpesvirus en zij schreef mij acyclovir 800 voor. Omdat ik de aften al enkele dagen had toen ik deze dokter ging bezoeken, was ik niet zeker of de medicatie nu aansloeg of niet, aangezien de aften zoizo wel verdwijnen na een dag of tien.
Maar slechts een half jaar later kreeg ik al terug te maken met de akelige keelpijnen en dus besloot ik onmiddellijk deze Acyclovir in te nemen. Maar het hele aftenproces heeft weer een dikke tien dagen geduurd en dus wist ik dat ook de Acyclovir niet helpt.
Dan een 9 maanden later was het alweer zo ver (de aften keren dus frequenter terug met de jaren). Deze keer besloot ik een keelspecialist te bezoeken. Hij kon ook geen echte diagnose stellen, behalve de bevestiging dat het aften waren. (Herpes zou het niet kunnen zijn, aangezien da aften dan slechts aan één kant voorkomen) Hij schreef mij cortisonen voor (Medrol 32mg). Na 3 dagen zou ik er vanaf zijn en daarna verder de cortisonen afbouwen uiteraard. Uiteindelijk waren het er 5, maar ik was er wel vanaf. Maar slechts enkele weken later was het al terug prijs. Ik besloot dus om direct te starten met de Cortisonenkuur. Deze keer zetten de aften minder hard door en de pijn was ook minder hevig, maar het duurde toch ook weer een dag of tien voor ik er echt vanaf was. Echter kon ik in deze periode wel nog (de meeste dingen, behalve citrusvruchten en andere zuurhoudende producten)eten.
Dan was ik er weer een half jaar vanaf, tot 4 weken geleden. Eerst begon het met een klassieke keelontsteking zonder aften die na een week omsloeg in één met aften. Toen ben ik terug begonnen met de cortisonenkuur. De aften zetten wederom niet zo hard door, maar nu komen ze en gaan ze aan de lopende band, steeds in beperktere mate, een stuk of tien kleinere aftjes.
Nu heb ik het na tien jaar wel gehad met deze ‘ziekte’. Omdat het steeds frequenter terugkeert, begint het mijn leven ook stilaan wat te bepalen. Dus ik hoop ten zeerste dat er iemand een oplossing weet voor dit probleem

Alvast bedankt om de moeite te doen om deze lange tekst te lezen waarvoor mijn excuses :)!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 26 augustus 2017 20 29
2215 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is een heel vervelend probleem. Is er ook al bloedonderzoek gedaan waarbij gekeken is naar: gebrek aan ijzer, vitamine B12 of foliumzuur?
Heb je problemen met je tandvlees? Geen darmproblemen of allergieën? Eet je gezond?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 augustus 2017 21 40
Bloedonderzoek is gebeurd en alle waarden bleken normaal. Ik eet voldoende groenten en fruit, af en toe wel eens ongezond maar niet buitensporig. Geen verdere allergieën of andere klachten.
( Evert at 26 augustus 2017 21 50)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dan zou ik je toch willen aanraden, om naar een andere KNO-arts in een ander (academisch/universitair) ziekenhuis te gaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 augustus 2017 22 57
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Goedemiddag, volgens mij heb ik hetzelfde als u. (Eerste keer) geen ziekte verschijnselen wel ontzettend pijnlijk met slikken en eten. Alles brand enorm. Ben benieuwd naar het verloop van uw situatie

Gemarkeer als spam
Geschreven door Wouter
Beantwoord door 23 februari 2023 13 23
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB