Answer Question
Categorie:
0
0

Ik slik al een lange tijd de pil (microgynon 20), en ik heb sinds een paar jaar regelmatig last van doorbraakbloedingen en bruine afscheiding. Dit gebeurd meestal in de 3e week van mijn strip. En ik heb altijd een stopweek, omdat ik mijn pil niet langer kan doorslikken door die doorbraakbloedingen.

Ik ben hier al eerder bij de huisarts voor geweest en die denkt dat het komt door dat mijn baarmoederslijmvlies (endometrium) erg dun en kwetsbaar is geworden omdat ik al jaren de pil slik. Ze heeft me toen microgynon 30 voorgeschreven maar ik kreeg daardoor nog meer veel last van stemmingswisselingen en misselijkheid. Dus ik heb er toen voor gekozen om op momenten dat de doorbraakbloedingen erger werden af en toe een pilpauze te nemen. Alleen is dit niet echt een veilige optie omdat je dan niet meer beschermd bent.

Hieronder een paar vragen:

1. Zou een ander soort pil of anticonceptie een oplossing kunnen bieden voor dit probleem, of is dit een bijwerking die ik altijd blijf houden?

2. Als dit een bijwerking is die ik blijf houden, en mijn huidige pil blijf slikken en het maar voor lief neem, maakt deze bijwerking de pil minder betrouwbaar?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 16 januari 2022 13 33
52 bekeken
Antwoord toevoegen
-1
Privé antwoord

Het maakt de pil niet minder betrouwbaar maar eigenlijk is het niet de bedoeling om dit soort klachten te hebben. Vraag aan je huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog en bespreek dan wat andere mogelijkheden zouden kunnen zijn

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 januari 2022 15 59
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB