Answer Question
Categorie:
0
0

hoi, ik ben 17 en heb al een seks leven alleen weten mijn ouders dit niet seks met condoom is een beetje een spelbreker voor mij en mijn vriend maar durf ik dit ook niet zonder te doen aangezien ik nog even geen kinderen wil ik wil wel beginnen met de pil maar wil ik niet dat mijn ouders hier van komen te weten kan ik deze aanvragen bij de huisarts onder bijvoorbeeld een andere naam of een andere manier waardoor mijn ouders dit niet komen te weten ?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 9 januari 2022 11 44
41 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey,

Waarom kun je het niet gewoon bespreken met je ouders?
Ze zouden toch juist blij moeten zijn dat je verstandig bent en anticonceptie wilt gaan gebruiken.

Je kunt wel naar de huisarts zonder dat je ouders het weten,je huisarts mag je ouders hier niks over vertellen. Maar als je bij je ouders bent verzekerd,kunnen ze waarschijnlijk wel aan de declaraties van de huisarts bij de zorgverzekering zien dat iemand van het gezin bij de huisarts is geweest en medicatie heeft besteld.
Op een andere naam naar de huisarts kan niet, je staat daar onder je eigen naam geregistreerd en kunt geen afspraak maken onder een valse naam,de huisarts kan dan de gemaakte kosten niet declareren.
En op een andere manier aan de pil komen,moet je eigenlijk niet willen.
Want het is zeker omdat je er net mee beginnen wilt, toch wel verstandig dit in overleg met je huisarts te doen. Zodat die,mocht je er klachten door krijgen, op de hoogte is wat en sinds wanneer je de pil gebruikt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 9 januari 2022 14 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk niet dat het bij alle verzekeringen gelijk is met maanddecleraties. Kom geregeld bij de huisarts en krijg medicijnen. Zie nooit een declaratie. Woon alleen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 9 januari 2022 15 31
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

@Anoniem

Dan zou de vraagsteller in kunnen loggen bij haar zorgverzekering om te kijken hoe het daar geregistreerd wordt.

Bij mij kun je van iedere zorgverlener die een rekening declareert, zien bij welke zorgverlener ik op welke datum geweest ben.
Dus huisarts,staat bij of het een bezoek of telefonisch of mail consult was, apotheek, staat zelfs bij of het om herhaal medicatie gaat of nieuwe medicatie met uitleg erbij, ziekenhuis, welke afdeling en globaal wat voor klacht, fysiotherapeut, ook globaal met welke klacht ik geweest ben.

Dit is vrij gedetailleerde informatie,
als dat bij haar ook zo is,zouden haar ouders dus heel makkelijk kunnen zien dat ze bij huisarts en apotheek is geweest en één en één bij elkaar optellen.
Vandaar dat ik het even benoemde.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 9 januari 2022 18 17
Hoi ik was de vraagsteller en bedankt voor je gedetailleerde uitleg het is een stuk duidelijker geworden en ik denk dat ik dit inderdaad toch maar met mijn ouders ga bespreken vond het altijd een beetje akward om er over te praten en om dan ook mn seksleven op tafel te gooien maar na even na denken is het toch de beste keuze om te doen ook het meest verstandigst want eerlijkheid duurt t langst maar de korte weg is er ook super bedankt!!!
( Anoniem at 11 januari 2022 1 07)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB