Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 29 september 2015 7 11
1294 bekeken

Beste Tandor, ik slik nu 5 jaar de anticonceptiepil en ben bijna 23 jaar oud. Ik heb last van doorbraakbloedingen. Soms ook in mijn eerste strip. Dus mogelijk is mijn pil te licht. Heeft dat iets te maken met de bescherming tegen zwangerschap? Is dat nu verminderd?

Met vriendelijke groeten,

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 29 september 2015 10 46
Privé antwoord

Nee, de bescherming blijft hetzelfde.
Ga wel even naar de huisarts en overleg met je huisarts om een andere pil te gaan gebruiken

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 29 september 2015 11 01
Privé antwoord
Bedankt! Een hele opluchting dat de pil niet te licht kan zijn voor de bescherming tegen zwangerschap! Iedereen zegt hier namelijk iets anders over. Dus wist niet wat ik moest geloven. Zelfs apotheken zeggen dat de werking dan wel verminderd namelijk..De afscheiding stoort me gelukkig niet.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 29 september 2015 11 02
Privé antwoord
Ik gebruik trouwens ethinylestradiol/gestodeen mylan 0,03/0,075. Is dat een hele lichte pil?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 29 september 2015 11 29
Privé antwoord

Dat is inderdaad een lichte versie. Maar ook in de lichte versie zitten voldoende hormonen om een zwangerschap te voorkomen.
Je zou de Mylan 0,03/0,15 kunnen proberen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 30 september 2015 6 57
Privé antwoord
Is een zwaardere alleen om de doorbraakbloedingen te voorkomen? Of beschermt hij wel beter tegen zwangerschap? Het is dus niet zo dat je lichaam bij doorbraakbloedingen eigenlijk aangeeft dat je pil minder goed werkt (misschien heeft mijn lichaam nu meer hormonen nodig omdat het al 5 jaar aan de pil gewend is ofzo)? Krijg van iedereen andere antwoorden namelijk..
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 30 september 2015 10 30
Privé antwoord

De hoeveelheid hormonen is in alle pillen voldoende om zwangerschap te voorkomen. Anders zouden ze niet als contraceptiemiddel verkocht mogen worden.
Het kan wel zo zijn dat de hoeveelheid hormonen bij sommige vrouwen voor meer doorbraakbloedingen zorgen. Dat kan te maken hebben met veranderingen in je eigen hormoonstelsel. De werkzaamheid blijft echter gelijk

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 30 september 2015 11 40
Privé antwoord
Super bedankt! Nu hoef ik geen zorgen meer te hebben en kan ik gewoon mijn gang gaan!
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 8 41
Privé antwoord
Ik ben naar de huisarts geweest en hij zegt dat ik na mijn huidige strip een maand moet stoppen met het slikken van mijn pil, om mijn baarmoeder te resetten? Dat ik dus een stopweek moet doen en daarna moet wachten tot mijn eigen menstruatiee komt en dan weer beginnen met mijn pil. Zou dit echt helpen? Hij zegt dat als ik dit niet doe ik vaker last kan krijgen van doorbraakbloedingen en ik op een gegeven moment misschien costant aan het vloeien ben.. ookal gaat het bij mij alleen maar om bruine afscheiding met soms een beetje bloed/roze aan het wc papier.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 12 35
Privé antwoord
Het kan inderdaad helpen. Het is alleen wat moeilijk om te voorspellen wanneer je “gewone” menstruatie weer op gang komt als je dus met de pil stopt.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 12 45
Privé antwoord
Ja daarom… want mijn huisarts zei dat ik na 3/4 weken weer moest beginnen omdat mijn menstruatie daarna zou komen. Maar die kan ook pas na een paar maanden komen ofzo… las ik op internet. Dus een maand stoppen wil ik niet. Het is inderdaad maar de vraag of het uberhaupt gaat werken. Als ik die maand niet stop is de kans dan groot dat mijn doorbraakbloedingen erger worden? Lijkt mij niet, want het is 5 jaar al nagenoeg hetzelfde..
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 14 52
Privé antwoord
Dat is moeilijk te zeggen. De doorbraakbloedingen hoeven niet perse erger te worden.. Het kan inderdaad even duren voordat de menstruatie weer op gang komt, maar zoals gezegd dat is voor iedereen heel verschillend. Een zwaardere pil zou eigenlijk de meest voor de hand liggende oplossing zijn. Als het daarmee niet verbeterd, zou je altijd nog een keer kunnen stoppen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 15 34
Privé antwoord
Maar wat is het meest voor de hand liggend? Dat de doorbraakbloedingen erger worden na verloop van tijd of niet? Want ik heb het al 5 jaar en ik stoor me er helemaal niet aan. Het hoeft van mij dus niet te verbeteren (want deze pil bevalt mij super goed, geen andere bijwerkingen!), als het maar niet veel erger wordt. Mijn huisarts heeft het inderdaad over overstappen gehad, maar als ik zou overstappen zou hij mij geen zwaardere pil voorschrijven maar een pil met een andere progestageencomponent. Eerlijk gezegd wil ik niet overstappen want ik heb bij deze pil alleen maar dit als bijwerking, en ik zou een andere bijwerking vervelender vinden. Maar of ik nou over zou stappen of niet, dan moest ik van hem sowieso na mijn huidige strip stoppen en op de eerste dag van mijn menstruatie weer beginnen. Die soort van stopmaand dus… Maar dit is voor mij geen optie, want mijn eigen menstruatie is zo hevig… daarom ben ik ook aan de pil. En als ik nu niet eens ongeveer weet wanneer hij ongeveer gaat komen… En daarbij ben ik ook nog heel seksueel actief. En ik weet dat ik condooms kan gebruiken, maar die zijn toch minder betrouwbaar, dus daar heb ik een minder goed gevoel bij, ookal weet ik dat je er bij goed gebruik eigenlijk niet zwanger mee kan raken. Maar wat is nu wijsheid? Stel dat mijn doorbraakbloedingen echt veel erger worden, kan ik dan gewoon overstappen op een andere pil, of is het dan nog steeds belangrijk om die soort van stopmaand te doen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 15 39
Privé antwoord
Sorry voor het lange verhaal. Maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Want als mijn doorbraakbloedingen niet erger worden dan ben ik echt heel tevreden met mijn pil die ik gebruik!! En die stopmaand is echt geen optie voor mij. Ik had er toen ik bij de dokter zat niet aan gedacht dat de menstruatie ook langer uit kan blijven (mijn dokter zei namelijk dat je gewoon na 3-4 weken geen pil slikken vanzelf zou gaan menstueren…) en je niet weet wanneer je je menstruatie kan verwachten. En dan ook nog eens dat je bijwerkingen kan krijgen van het stoppen met de pil… en daar zit ik dus echt niet op te wachten! Het is nu voor mij gewoon goed namelijk, dus waarom zou ik het vervelender maken voor mezelf?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 17 22
Privé antwoord
Hoe vaak en hoe lang heb je last van doorbraakbloedingen? Slik je de pil nu door?
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 20 27
Privé antwoord
Dat is heel verschillend. De ene keer een paar keer per maand de andere keer nog niet eens een keer per maand. Of zit er weken tussen. En soms maar 1 dag rood bij het afvegen en soms een hele week of een paar dagen bruine afscheiding. Ik slik nu niet door. En dat rode heb ik meestal maar een keer op een dag als ik het heb. Dus dan ga ik naar de wc en zie ik het meestal maar 1x als ik er met wc papier een beetje in ga of af veeg. Dat zit dan niet echt in mijn onderbroek ofzo. De laatste 5 weken heb ik denk ik 3x roze afscheiding gehad wat daarna over ging in rood. Maar dat ging dus heel snel weer over. Die jaren daar voor voornamelijk bruin gehad en dat roze en rode niet volgensmij. Maar bruine afscheiding is ook bloed, maar dan ouder. Dus dat wil niet zeggen dat het erger aan het worden is lijkt me? Kan stress ervoor zorgen dat je vaker een doorbraakbloeding krijgt? Dat het het triggert zegmaar? Mijn dokter zegt dat stress er geen verband mee heeft, maar op internet staat van wel..
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 21 42
Privé antwoord
Stress zou daar wel invloed op kunnen hebben. Maar gezien de frequentie waarin je er last van hebt, kan dat als normaal worden gezien bij pilgebruik. Als je er zelf verder geen last van hebt en het niet verergerd, zou ik er dan ook niets aan doen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 22 27
Privé antwoord
Dus als ik stop met stressen kan het zijn dat het stopt of verminderd? Is de kans wel reëel dat het gaat verergeren? (De laatste weken heb ik het wel vaker gehad, maar toen heb ik er ook heel veel over gestrest, omdat ik naar de dokter ging enzo) Ik was gewoon bang dat er iets anders aan de hand was of mijn pil niet goed zou werken, maar dat is niet zo. Wat bedoel je met de frequentie waarin ik last heb: Dat het niet heel vaak is ofzo? Ik denk inderdaad dat je dit bij iedere pil kan hebben. En verder heb ik geen bijwerkingen, dus deze pil bevalt mij super!
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 22 52
Privé antwoord
Dat je er nu wat meer last van hebt kan inderdaad door het stressen komen. Je hebt er eigenlijk maar weinig last van en het is een verschijnsel dat toch vaak voor komt als de pil wordt gebruikt. Ik denk dat je eigenlijk gewoon een tijdje moet afwachten en kijken wat er gebeurt. Of het erger gaat worden? Geen idee, het zou kunnen. Maar het kan net zo goed zijn dat het zo blijft als het is. En kan inderdaad bij iedere pil voor komen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 10 december 2015 23 08
Privé antwoord
Oke super bedankt voor alle antwoorden en reacties! Ik ga er in ieder geval niet vanuit dat het erger wordt, aangezien het al 5 jaar ongeveer hetzelfde is. Alleen de laatste weken heb ik er vaker last van en is het roder van kleur, maar dat wil niet zeggen dat het erger is geworden toch? Want bruine afscheiding is ook bloed, maar dan wat ouder. Ik stap ook liever niet over, want goed is goed vind ik. En het wil niet zeggen dat het bij een andere pil minder is, misschien juist erger of vervelendere bijwerkingen. En aangezien het nu wel meevalt kan ik beter bij deze pil blijven. Want blijven switchen lijkt me ook niet goed voor je lichaam. En dat stoppen ook niet, want wie weet ontregel ik mijn lichaam daar juist alleen maar meer mee. Nu gewoon minder stressen erover en wie weet stopt het dan zelfs helemaal! Fijne avond nog!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB