0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Kevin
Gevraagd op 13 april 2019 18 14
45 bekeken

Hey, ik ben een man van 31 jaar. Ik loop hier voor al bij mijn huisarts maar in wil een second opinion maar ik word er gek van. Het begon maanden geleden toen kreeg ik steeds pijn in mijn scheenbeen en een tintelent gevoel in mijn voeten. De volgende dag deed mijn scheenbeen minder pijn en toen deed mijn voet pijn. Aan de rechterkant van mijn rechtervoet. Ik dacht aan een bloedprop want ivm werk zit ik veel maar ik sport ook regelmatig. Dokter zei dat het geen bloedprop is omdat het niet rood of dik is. Moest afwachten. Dag erna deed mijn voet geen pijn meer en toen begonnen mijn handen en voeten te tintelen en had het gevoel dat ze sliepen. Gevoel was aan het uit. Als ik actief was had ik er minder last van leekt het wel. Maar het kwam steeds weer terug, 2 dagen later terug naar de huisarts, bloedonderzoek laten doen voor glucose, vit D, vit b12 en nog wat dingen. Suiker waardes waren prima , alleen mijn Vitamine D was flink laag (30), en b12 zat iets aan de lage kant. Daarvoor heb ik nu pillen en ampules gekregen. Dag 4 nu, geen verschil nog. Kan dat beetje tekort aan B12 en Vitamine D zoveel klachten geven? Mijn spieren doen pijn, me voor armen, benen. Dokter maakt zich niet druk over iets “ernstig”. Ik ben gewoon een beetje bang, zodra ik iets heb denk ik gelijk dat het super erg en levenbedreigend is. Stom maar zo werkt mijn brein.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 april 2019 21 52
Privé antwoord

Een lage B12 kan wel wat klachten veroorzaken. En het al ook even duren voordat het weer op peil is. Maar er is mogelijk ook een andere oorzaak. En die heeft dan toch met je angsten te maken.
Doe eens de test op:
https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

Gemarkeer als spam
Geschreven door ann
Beantwoord door 6 mei 2019 20 50
Privé antwoord

hallo, wat is een klein beetje b12 tekort? lees je maar eens in bij hiederik de jong zo te vinden op google. b12 kan onwijs veel problemen veroorzaken en ik zie dat bijna bij alle mensen die hier reageren dat er niet goed behandeld word. bij een tekort aan b12 moet er eerst gekeken worden waardoor het komt. dus ligt het aan je inname bv je eet geen vlees dan kan er een tekort ontstaan. maar als je wel veel vlees eet en je inname is goed dan spreek je over een opname probleem. daarvoor moeten ze kijken naar andere bloedwaardes en dan nog is het niet altijd uit te vinden waar het vandaan komt. door pillen in te nemen word de waarde in je bloed belachelijk hoog maar is een vals hoge waarde. je zal je dus echt niet beter gaan voelen en je steeds slechter gaan voelen. vervolgens ga je weer bloed prikken en is je b12 dus op orde. b12 is echt de enige vitamine die andersom werkt. het umcg ziekenhuis in groningen heeft zich er echt goed in verdiept maar veel huisartsen dus nog niet gelukkig scholen steeds meer huisartsen zich bij. door een b12 tekort kan je veel klachten krijgen van een wazig gevoel in je hoofd tot paniekaanvallen tot zware benen enz enz. ik raad je echt aan je heel goed in te lezen. je vitamine d mag idd hoger een mooie waarde is tussen de 80 en de 100 in. wist je dat b12 en vitamine d vaak samen gaan in een tekort? ik had dat ook mijn d was 25 en b12 139 ik dacht echt dat ik dood ging. maar goed d vul je snel aan met een hoge dosering en dan beste is dcura. b12 vul je niet zomaar even aan zeker niet als het een opname probleem is. waar je ook je verhaal kan doen is op fb de pagina b12 tekort de vergeten ziekte deze pagina is speciaal gemaakt om mensen als jou te helpen en deze werkt samen met het umcg.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB