0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Tsja.
Gevraagd op 23 maart 2018 0 46
63 bekeken

Oke, ik heb dus van de huisarts de pil gekregen (ethinylestradiol/drospirenon, die hele lichte variant met 24 werkende pillen per strip) en ben donderdag begonnen met slikken, op dag zes van mijn menstruatie. In de bijsluiter staat dat je beschermd bent na een week slikken als je begint op dag 2-5 van je menstruatie. Wat ik op internet vind is dat wat in de bijsluiter staat, zowel als het gegeven dat je na een week veilig zou zijn als je op een willekeurige dag tijdens je menstruatie begint. Nu vraag ik me af of het echt zo nauw luistert met die vijf dagen, of dat die ene dag extra niet zoveel uitmaakt(zeker omdat ik immers nog ongesteld was, ben het meestal zes a zeven dagen) en ik nu na zeven dagen al beschermd ben of dat ik toch mijn hele eerste strip af moet maken.

Bovenstaande is even buiten beschouwing gelaten dat de apotheek geen fout had gemaakt (ja, het wordt ingewikkelder) en me niet eerst de verkeerde pil had meegegeven (ze hadden me per ongeluk een zwaardere pil meegegeven, wel met dezelfde werkzame stof). Ik had niet door dat ze de verkeerde mee hadden gegeven, dus deze heb ik 1 dag geslikt (en dus begonnen op dag vijf van mijn menstruatie) voordat de apotheek hun fout ontdekte. In theorie zou ik denken dat ik hierdoor zeker na een week slikken al veilig ben (vooral omdat het dezelfde pil was, maar dan zwaarder) en ben ik geneigd de afweging te maken toch het risico te nemen, puur omdat de kans zo klein is dat het niet veilig is, maar toch wil ik het graag even verifieren.

Mijn vraag is dus: kan iemand dit bevestigen? Of is het advies toch eerst een hele strip af te maken (wat ik zonde zou vinden als later zou blijken dat het toch niet nodig was geweest)?

Thanks!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 maart 2018 1 01
Privé antwoord

Als ik het dus goed begrijp, ben je dus eigenlijk wel op dag 5 begonnen maar dan met een zwaardere pil en ben je de dag daarna verder gegaan met de goede pil. Dan ben je na 7 dagen de pil geslikt te hebben beschermd

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB