0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Rosa
Gevraagd op 30 augustus 2019 9 01
71 bekeken

Goedemorgen, ik heb voor a.s dinsdag een afspraak staan bij de huisarts maar maak mij toch een beetje zorgen. Ongeveer 1.5 jaar geleden heb ik mijn tweede implanon laten verwijderen en sindsdien eigenlijk niet seksueel actief meer geweest. Het duurde ongeveer 9 maanden totdat mijn menstruatie weer op gang kwam en sindsdien ben ik eigenlijk heel regelmatig ongesteld geweest.

Nu heb ik sinds 2 maanden een nieuwe relatie en gestart met de anticonceptiepil. Ik ben de strip begonnen op de eerste dag van mijn menstruatie en bleef toen 3 weken menstrueren. Tijdens deze 3 weken heb ik gewoon seks gehad. Na die 3 weken was de menstruatie gestopt en omdat ik toen eigenlijk een stopweek moest inlassen, heb ik nog een strip doorgeslikt omdat ik niet weer wilde gaan menstrueren. Na 1.5 week niet ongesteld geweest te zijn kreeg ik een bloeding na te ruige seks. Sindsdien heb ik elke keer last van licht bloedverlies na seksueel contact. Inmiddels ben ik nu in mijn stopweek beland en heb ik maar heel licht bloedverlies. Kunnen deze klachten veroorzaakt worden door de anticonceptiepil? Of kan het zijn dat onze lichamen aan elkaar moeten ‘wennen’? Een soa is uitgesloten, dit hebben wij beide laten testen. Ik begin nu een beetje bang te worden voor baarmoederhalskanker of onrustige cellen.. Dit lees je namelijk erg veel terug. Ik heb verder geen klachten als afscheiding, vaginale schimmel en/of pijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 augustus 2019 17 51
Privé antwoord

Je had in eerste instantie dus niet moeten doorslikken maar een stopweek in moeten lassen. Nou heb je dus de pil doorgeslikt en een doorbraakbloeding gekregen. Hier had je dus een stopweek moeten starten en niet de pil blijven doorslikken. Je hormoonhuishouding en je cyclus is dus van streek. De komende 3 strippen dus NIET doorslikken maar na iedere strip een stopweek houden.
Als je last blijft houden van bloedingen na seks, raad ik je toch aan naar de huisarts te gaan. Het kan een infectie zijn of toch een soa

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 30 augustus 2019 18 24
Privé antwoord

Bedankt voor uw reactie. Is het niet raadzaam om a.s dinsdag toch naar de huisarts te gaan en een uitstrijkje te laten maken om te kijken of er toch afwijkende cellen zijn? U denkt dat ik hier nog even mee kan wachten en op de desbetreffende dag gewoon weer met de anticonceptiepil kan beginnen? Dat ik dan aankomende strip kijk hoe het gaat, anders alsnog een afspraak met de huisarts te maken?

Ik had zelf al een vermoeden dat het door de anticonceptiepil zou komen maar je leest van die enge dingen op internet, had ik beter niet kunnen doen..

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 augustus 2019 18 41
Privé antwoord

Wacht erst even de stopweek af en start dan met een nieuwe strip. Als je echter iedere keer bloedingen krijgt na seks, moet je wel naar de huisarts. Het kan dan een infectie of toch een soa zijn.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB