0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 2 november 2016 11 33
4679 bekeken

Ik heb veel gelezen over lipofilling. Ook heb ik veel gelezen over de uitbreiding van het basispakker per 1 januari 2017. In het advies van Zorginstituut Nederland aan min. Schippers staat:

Om de gevallen waar vergoeding gerechtvaardigd is vast te stellen, worden er twee objectief meetbare eisen gesteld:
1. Afwezigheid van een inframammairplooi (de plooi onder de borsten ter hoogte van de beugel van een bh) en,
2. Klierweefsel van minder dan 1 cm, aangetoond door middel van een echo.

In dit geval is er sprake van agenesie/aplasie van de borsten en zal een borstvergroting, waaronder ook lipofilling, worden vergoed vanuit het basispakket.
Ik ben 23 jaar, en heb cup AA. Mijn vraag is: wat moet ik mij voorstellen bij klierweefsel van minder dan 1 cm? Komt dit vaak voor?

Met vriendelijke groet,
Corine

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 november 2016 17 06
Privé antwoord

Het betekend dat het aanwezige klierweefsel in je borst minder bedraagt dan 1 cm. Dat komt niet zo vaak voor.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Meinona
Beantwoord door 24 september 2017 9 57
Privé antwoord
Ik vind de eisen voor vergoeding ook extreem hoog…ik heb ondermaat 82 en bovenmaat 86, wat betekent dat ik met AAA geen vergoeding krijg…..ik denk dat er dus max 2cm verschil mag zijn. Alsof zoveel vrouwen zulke kleine ‘borsten’ hebben…..dingen in mn leven zijn nou eenmaal zo gelopen dat ik het niet zelf kan betalen….en met 3 kinderen ga ik niet zeggen: sorry jongens de aankomende 5 jaar gaan we op een houtje bijten zodat mama borsten kan krijgen :(. Succes en sterkte…ik voel je probleem
Gemarkeer als spam
Geschreven door Angel85
Beantwoord door 5 februari 2018 1 33
Privé antwoord
Hoi, ik zag deze dit voorbij komen. Maar ik had ook een vraag.. Na onderzoek in het ziekenhuis omdat ik ook in aanmerking wilde komen voor een vergoeding van borstvergroting.. Werd er in eerste instantie Naar Hypoplasie gekeken er is (Borstvorming) Nu bleek vanuit de echo scan en foto’s.. dat mijn borst vorming nog minder is dan een cm. 7mm rechterkant linkerkant 9mm, ik dacht dat er dan e.v.t. spraken zou zijn van Aplasie omdat het sowieso minder is dan een cm. Dus ik had de verzekering het bewijs op gestuurd van de onderzoeken, maar omdat hun gaven aan dat het niet vergoed kon worden, omdat het geen aplasie? en omdat nergens staat dat de grote van de cm bepalend is voor Aplasie? dus daarom vergoeden zij het niet.. Ik wil een bezwaarschrift maken omdat, ik echt gewoon niks heb, en daarnaast zou een vergoeding al een beetje helpen om mijn onzekerheid als vrouw te verminderen.. en me meer vrouw te laten voelen. Maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken, Wie kan mij hierin antwoord geven, misschien is het wel zo dat ik me er geen zorgen om moet maken maar goed..
Gemarkeer als spam
Geschreven door Me
Beantwoord door 4 juni 2019 1 23
Privé antwoord

Weet je al meer??

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB