Calcium in het bloed te hoog?

Reageren
0
0

Hallo,

Mijn laatste bloedresultaat gaf een calcium waarde aan van 2,59 mmol/L (referentiewaarden volgens het labo zijn: 2,15 – 2,50 mmol/L). Voorheen had ik steeds een waarde tussen 2,2 en 2,3 mmol/L. Is 2,59 mmol/L effectief te hoog, zo ja, is dit zorgwekkend?

Via mijn voeding heb ik in elk geval weinig calcium binnen. Ik consumeer zeer weinig zuivel.

Mijn vitamine D was de laatste keer niet getest, maar die is meestal iets te laag. Daarvoor had de dokter mij ook vitamine D voorgeschreven (D-CURE 25 000 IE). Daarvan had ik 4 dagen vóór de bloedtest 1 genomen, daarvoor was het al maanden geleden dat ik vitamine D nam. Kan dit dan al een overdosis veroorzaakt hebben die de hoeveelheid calcium in mijn bloed verhoogd heeft?

Andere mogelijke symptomen die ik heb en gerelateerd zouden kunnen zijn aan een te hoge hoeveelheid calcium in het bloed, zijn: vermoeidheid / weinig energie, buikpijn en vaker moeten plassen (vooral ‘s nachts).

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 21 augustus 2022 21 43
125 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

"Andere mogelijke symptomen die ik heb en gerelateerd zouden kunnen zijn aan een te hoge hoeveelheid calcium in het bloed, zijn:" Ik denk toch dat de klachten een andere oorzaak hebben. Het calcium is dan wel iets verhoogd, maar van die verhoging ga je echt geen klachten krijgen. Dat is dus beslist niet de oorzaak.
Heb je veel stress/spanningen of angsten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 augustus 2022 16 51
0
Bedankt voor je antwoord. Ik veronderstel dan dat de verhoging van het calcium in mijn bloed niet direct zorgwekkend is. Ik ervaar inderdaad veel stress en angst.
(Anoniem at 22 augustus 2022 20 10)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De waarde van de bovengrens is 2,55. Met 2,59 is dat dus een afwijking van 0,15%. Dat is dus nauwelijks een afwijking te noemen, Het is wellicht je angststoornis die dit buiten proporties brengt. Hier kun je dus onmogelijk klachten van krijgen en is zeker niets om je zorgen over te maken.
Je klachten passen dus wel bij stress/spanningen en angsten en hyperventileren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 augustus 2022 20 32
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]