Answer Question
0
0

Hallo, ik heb al 5 jaar last van chronische pijn over mijn hele lichaam, met name in spieren en gewrichten en hoofdpijn. Mijn hoofdpijn is een soort mengelmoes tussen spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en clusterhoofdpijn en is 24 uur per dag in een vorm aanwezig (met uitzondering van de periodieke aanvallen, die spelen enkele keren per week op). Ook ben ik bijna 40 weken per jaar verkouden en erg vatbaar voor oorontstekingen en kan ik mijn lichaamstemperatuur moeilijk reguleren, vanaf ongeveer 18 graden heb ik het al vaak heel benauwd.
Mijn dokter is een lief mens, maar ik heb niet het idee serieus te worden genomen in mijn pijn. Mijn dokter denkt dat de oorzaak ligt in mijn autistische stoornis. Ik vind dit erg lastig, aangezien ik al meerdere malen cognitieve gedragstherapie heb gedaan in mijn jeugd en ik mijn ASS goed onder controle kan houden; veel mensen reageren verbaasd als mijn stoornis ter sprake komt. Nu is het zo dat ik in 5 jaar en ruim 50 bezoeken aan dokters en klinieken nooit ben getest op aandoeningen zoals MS, reumatische aandoeningen, lyme of goedaardige en dus langzaam groeiende tumoren in de hersenen of op de schildklier. Autoimmuun ziekten komen voor in mijn familie, aan moeders’ kant heeft mijn grootvader spier reuma en diens zuster lijdt aan een onbekende spierziekte, mijn tante heeft zware migraine. Aan vaders’ kant is er een geschiedenis van kanker.
Weet iemand wat ik kan doen in deze situatie?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 12 september 2021 23 15
27 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Wat vervelend dat er geen diagnose is gevonden voor je klachten.

Ben je ook al bij de artsen geweest die specifiek onderzoek doen naar de aandoeningen die je noemt?
Dus reumatoloog, neuroloog, specialist in auto- immuun ziektes?
Anders zou je daar verwijzingen voor kunnen vragen voor verder onderzoek.

Een andere optie zou een verwijzing naar een Pijnpoli zijn. Daar werken diverse specialisten samen om mensen met chronische, vaak lastig verklaarbare en behandelbare pijnklachten te helpen, ook als er door de andere specialisten geen duidelijke oorzaak voor de pijn gevonden wordt.

Sterkte, groetjes Suzan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 13 september 2021 8 48
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB