Answer Question
0
0

Ik heb momenteel corona, is nu de 10e dag. Voel me veel beter, maar de verkoudheidsklachten blijven. Kun je na de 10e dag nog besmettelijk zijn? Ik werk in de zorg bij kwetsbare ouderen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 10 februari 2023 19 05
40 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dan zou je toch de protocollen op je werk moeten hebben en kennen,zou je denken....

Gemarkeer als spam
Geschreven door Alyssa
Beantwoord door 10 februari 2023 19 43
Deze vraag was voor John bedoeld, de vraag is of je na de 10e dag nog besmettelijk kan zijn bij Corona
( Anoniem at 10 februari 2023 21 39)
Dat zou je zelf moeten weten, het hoeft niet,maar het kan dus wel..... Dan is het dus afhankelijk van wat jou werkgever hanteert: de 5 dagen die het RIVM aangeeft ( 5 dagen,tenzij je een zware besmetting hebt gehad of in een ziekenhuis opgenomen bent geweest) of dat ze willen dat je klachtenvrij bent,ivm met de doelgroep waar je mee werkt. Het is dus een vraag voor je werkgever. Waar eigenlijk iedere werknemer bekend mee zou moeten zijn na bijna 3 jaar
( Alyssa at 10 februari 2023 22 00)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ben je getest met klachten dan duurt de isolatie maximaal 10 dagen, geteld vanaf de datum dat je klachten kreeg. Je mag eerder uit isolatie als het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten (koorts, hoesten, keelpijn en neusverkouden) begonnen én je 24 uur geen klachten meer hebt.

Het kan zijn dat je géén klachten had toen je getest werd of een zelftest deed en dat je ook geen klachten hebt gekregen. Dan duurt de isolatie 5 dagen, geteld vanaf de testdatum. Krijg je tijdens de isolatie toch klachten die horen bij corona, dan gaat er een nieuwe isolatieperiode in en telt het aantal dagen vanaf de datum dat je klachten kreeg.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 februari 2023 22 02
Ik heb getest omdat ik erg beroerd was, dus was positief, dit is nu 10 dagen geleden. Ben nog steeds verkouden op dag 10., dus vraag me af of ik nog besmettelijk ben..
( Anoniem at 10 februari 2023 22 26)
Dit had je ook zelf op de website van het rivm kunnen vinden...... Met daar aan toegevoegd dat sommige werkgevers dus aanhouden dat je echt klachten vrij moet zijn voor je aan het werk mag. Ookal mag je na 10 dagen uit isolatie
( Alyssa at 10 februari 2023 22 26)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB