Answer Question
0
0

Goedemiddag.
Ik zit met mijn handen in het haar en weet niet wat te doen of denken, zeker omdat mijn hypochondrie mij gek maakt. En google maakt het daar al helemaal niet beter op.
Even kort geschetst : sinds eind februari weer klachten (verschillende klachten) maar momenteel staan er 2 op de voorgrond :
Darmklachten en licht in het hoofd. Ik heb een stressvolle gebeurtenis meegemaakt wat hier wss ook voor heeft gezorgd en mijn hypochondrie en angststoornis weer in volle toeren heeft laten drijven.
Nu zit ik met het volgende :
Ik ervaar bijna dagelijkst deze klachten: buikpijn (wat zich eigenlijk veel in de bovenbuik rechts manifesteerd maar ook rond de navel en soms onderbuik, zeker bij aanraking heel gevoelig), buikkrampen, rommelende darmen, weinig eetlust, verwisselend stoelgangspatroon, boeren en winderigheid, opgeblazen gevoel, snel genoeg van eten.
Met momenten is dit wat feller na iets te eten maar vaak ook niet.
Ik heb anderhalve maand terug een stoelgangsstaal binnengebracht en de calprotectine was 50. Dokter wou een coloscopie laten doen. Second opinie (bij eigen huisarts) gevraagd na 2 weken en opnieuw stoelgangsstaal binnen gebracht. Calprotectine was 18, geen reden voor coloscopie. De eerste dokter wou dit doen omdat mama de ziekte van Crohn heeft. Was ongeveer 56 toen dit werd vastgesteld. Bij mij zeiden ze altijd prikkelbaredarm syndroom.
Maar goed. Ik blijf dus wel klachten houden. Is dat normaal bij prikkelbare darm? En dat zich dat bij mij vooral rechtsboven in de buik uit?
Want door die mindere eetlust en stress ben ik ook afgevallen. Voor de stress woog ik ongeveer 88. Van 3 januari tot nu naar 82,8 gegaan. Maar ik eet dus ook echt weinig.
Op internet lees ik dan dat onverklaarbaar gewichtsverlies niet bij PDS past. Maar als je weiniger eetlust hebt is het toch normaal dat je afvalt?

Ivm het licht in het hoofd zijn : dit kan soms zomaar optreden. En ik word hierdoor heel bang omdat ik meteen denk dat er wat mis is. Nu heb ik wel spierspanning in mijn nek en schouders. Ga hiervoor naar de kinesist. Daarstraks duwde de dokter lichtjes achter op mijn rug (naar de nek toe) en dit deed al meteen pijn, dus spierspanning waarschijnlijk. Ik heb volgens de huisarts ook wss chronische hyperventilatie. Kan dat ervoor zorgen dat je licht in je hoofd word?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 24 mei 2022 15 43
27 bekeken
Ps : ik heb ook geen bloed in de stoelgang
( Jj at 24 mei 2022 15 44)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dit zijn toch vooral klachten die stress en angst gerelateerd zijn. Je hyperventileert en dan wordt je natuurlijk licht in je hoofd
Gewichtsverlies komt ook niet door PDS maar omdat je minder eetlust hebt, dus ook minder eet.
Een coloscopie heb je niet nodig, maar wel een psycholoog om wat aan de angsten te doen. Daarnaast kun je naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 mei 2022 16 26
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB