Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Noella
Gevraagd op 23 juni 2018 14 15
1339 bekeken

Geachte heer, mevrouw,

Ik heb 21 dagen geleden meloen gegeten. Ik was aan het vasten en heb er een smoothie van gemaakt. In de avond heb ik nog een ijzertablet ingenomen ivm mijn ijzertekort en na een uur of twee ben ik gaan slapen. Ik werd in de nacht wakker van misselijkheid en buikkrampen. Daarop volgden zeker 5 uren lang diaree aanvallen en kleine beetjes brijige ontlasting. Steeds kleine beetjes en ik hoefde maar net mijn handen te wassen of de aandrang volgde weer. Ik ben naar de huisarts geweest en liet mijn ontlasting testen.

Nu sinds 3 dagen is het opnieuw begonnen: constante aandrang, kleine beetjes ontlasting met slijm en soms wat bloed en verschrikkelijke buikkrampen zo erg dat ik er niet van kan slapen. De uitslag van de ontlasting is toevallig gister binnengekomen: de assistente belde me dat ik een darmparasiet heb en dat ik een antibioticakuur mocht komen halen. Vandaag naar de huisarts geweest, een andere assistente was er en die zei dat ik geen darmparasiet had maar een versie van de ecoli bacterie: stec. Ik heb antibiotica gekregen: Ciprofloxacine.

Ik heb gegoogled op ecoli en stec maar ik kan me niet vinden in de symptomen, wel in die van darmparasieten. Maar de assistente kon mij niet wijzer maken en zichzelf eigenlijk ook niet.

Wie weet kunt u mij van uitleg of informatie voorzien?

Alvast bedankt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 juni 2018 17 24
Privé antwoord

Ik kan zo niet aan je ontlasting zien of je last hebt van een bacterie of een parasiet… je klachten passen wel bij een e-coli infectie. Maak een afspraak met de huisarts en bespreek het

Gemarkeer als spam
Geschreven door Noella
Beantwoord door 23 juni 2018 17 53
Privé antwoord
Uit ontlastingonderzoek is ecoli gekomen, komt daar ook bloed en slijm bij als symptoom? De huisarts heeft antibiotica voorgeschreven en erna nog een keer ontlasting laten testen om te zien of het geholpen heeft. Is dit logisch?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 juni 2018 17 55
Privé antwoord

Ja, dat kan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Noella
Beantwoord door 23 juni 2018 18 01
Privé antwoord
Bedankt voor uw antwoord. Ik lees ook dat antibiotica bij een ecoli infectie juist als niet goed is; Doordat de huidige antibiotica niet opgewassen zijn tegen de EHEC-bacterie, is er vooralsnog geen behandeling mogelijk. Sommige antibioticasoorten blijken juist de kans op complicaties te vergroten. Er wordt bij een besmetting vooral behandeld tegen symptomen. Het is bijvoorbeeld van groot belang om veel water te blijven drinken wanneer je diarree hebt. Doe ik er dan wel goed aan de antibiotica in te nemen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 juni 2018 18 07
Privé antwoord

Ik kan daar geen antwoord op geven. Ik ken de uitslagen niet…je hebt immers 2 verschillende uitslagen gehad.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB