Duidelijkheid over de uitslag

Reageren
0
0

Goede dag,
Mijn opa heeft gisteren een thorax foto en vandaag een ct scan laten maken van zijn borstkast. Nu kon ik via zijn DigiD inloggen en lezen wat de uitslag was. Maarja de medische termen zijn onduidelijk en chat gtp geef ook niet echt duidelijkheid. A.s dinsdag krijgen we de arst pas te spreken maar door mijn zwangerschap hormonen en spanningen/angsten kan ik het niet los laten. Iemand die mij kan vertellen wat hieronder nu staat?

Gescand na toediening van intraveneus contrast. Er is een fors RIP zichtbaar conform eerdere thoraxopnamen. In het verloop van de 7e rib links. Deze is volledig gedestrueerd . Lengte van de massa bedraagt ongeveer 13 cm. Dikte van de massa bedraagt ongeveer 5 cm. Inhomogene aankleuring met name centraal met ook gebieden met necrose. Spoor pleurale effusie daarbij . Axillair geen pathologisch vergrote lymfomen. Het mediastinum toont geen pathologisch vergrote lymfomen. Uitgebreide aortasclerose. In de bovenbuik galstenen, overige bovenbuiksorganen normaal. Op de coronale opnames te zien dat de cortex van thoracale 8 ook enigszins in het proces betrokken is, met corticale destructie aan de craniale zijde. Voorts intrapulmonaal infiltratieve afwijkingen linkeronderkwab met uitgebreide bronchiëctasieën. Rechterlong normaal Conclusie: RIP voornamelijk uitgaande van de 7e rib links, met betrokkenheid 8e rib. Geen duidelijke aanwijzingen voor metastasen op afstand

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 maart 2024 15 17
49 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het bespreken van uitslagen is voorbehouden aan mensen die daarvoor opgeleid en toe bevoegd zijn. Dus de aanvragende arts of namens hem of haar een assistent of de huisarts.

Gr Suus

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 maart 2024 16 20
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]