Answer Question
0
0

Begin 2020 steeds meer last gekregen van duizeligheid(licht in het hoofd) gepaard met warm krijgen, zware ademhaling en hardere hartslag. Ct-scan en allemaal bloedprikonderzoeken gedaan maar daar kwam niks uit. Eind maart de ziektewet ingegaan en een psycholoog via werk toegewezen gekregen. Deze vertelde dat ik paniekaanvallen had en deze gaan vanzelf weer over, ik moest gewoon doorgaan met wat ik altijd doe en dan zie ik vanzelf dat er niks ergs gebeurd. Ik kwam namelijk bijna nergens meer omdat ik deze klachten kreeg, zodra ik de deur uit ging.
Erna is psycholoog afgesloten en heb ik nog in de ziektewet gezeten tot mijn bevalling 3mnd geleden. De laatste weken worden weer drukker, er staan weer meer afspraken gepland en ook ga ik weer werken komende maand. Ik merk dat ik ook sinds enkele weken weer meer last krijg van duizeligheid. Niet zo erg als voorheen, maar ik ben bang dat het wel weer erger gaat worden naar verloop van tijd.
Hierbij moet ik zeggen dat ik ook vrijwel altijd moe ben. Al een jaar of 5. Autorijden vind ik vaak ook eng. Dit omdat ik soms het gevoel heb alsof ik een hele nacht heb doorgehaald. En de laatste tijd krijg ik ook duizelingen terwijl ik aan het rijden ben (dit had ik afgelopen jaar ook). Hierop hebben zowel de psycholoog als de 2 internisten niks op gezegd, maar ik vind het wel eng om met dat gevoel te rijden.
Ik twijfel of ik nogmaals naar de huisarts moet gaan. Volgens de psycholoog van het werk, zijn het maar “simpele” paniekaanvallen en ook in het ziekenhuis konden ze niks lichamelijks vinden.
Ik denk niet dat ze blij zullen zijn als ik weer met deze klachten kom en denk ook niet dat ze veel meer kunnen zeggen/doen voor mij.
Toch leg ik dit op deze site voor. Omdat ik niet wil dat de klachten weer erger worden en ik straks weer uitval op werk. Ik vind het een lastige situatie.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 19 maart 2021 22 08
83 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hierbij wil ik even melden dat het de laatste maanden een heel stuk beter ging en ik er bijna geen last meer van had. Helaas sinds enkele weken nu wel weer

Gemarkeer als spam
Geschreven door Askmesomething?
Beantwoord door 19 maart 2021 22 12
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Paniekaanvallen zijn nooit "simpel".....
Ik zou je willen vragen om te beginnen eens onderstaande testen te doen:
https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/
https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 maart 2021 22 23
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt.
De uitslagen;

1. "Hyperventilatietest was 53. De antwoorden die je gegeven hebt, laten zien dat er een aanwijzing is voor hyperventilatie en daarmee voor een tekort aan CO2."
2. "Sprake van een angststoornis."
3. "Je hebt nu mogelijk nog geen burn-out, maar als je niet snel iets aan je huidige situatie verandert, loop je echt een groot risico hierin te belanden. Ons dringend advies is om een van onderstaande vervolgstappen te nemen."

Gemarkeer als spam
Geschreven door Askmesomething?
Beantwoord door 19 maart 2021 22 44
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Duidelijk dat die psycholoog een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Maar dat komt als de werkgever daarvoor zorgt. dan is er alles op gericht om je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen want het kost de werkgever geld.
Ga naar de huisarts en bespreek de uitslagen. Laat je door de huisarts verwijzen naar een psycholoog

Het is in ieder geval een verklaring voor je klachten.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 maart 2021 23 26
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB