Duizeligheidsaanvallen, onbekende oorzaak, al sinds dat ik kind ben.

Reageren
0
0

Al sinds dat ik ongeveer 8/9/10 jaar was heb ik last van duizeligheidsaanvallen. Momenteel ben ik 21 jaar. Vroeger kwamen de duizeligheidsaanvallen naar mijn wetens alleen voor tijdens sportactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en vooral de gymlessen. Nu ben ik wat ouder en merk ik dat mijn aanvallen komen van een combinatie van beweging en angst/stess. Ik voel een aanval aankomen, alleen vaak is het dan al te laat, als ik zo’n duizeligheidsaanval krijg, dan duurt dat gemiddeld 4/5 uur en dan kan ik helemaal niks meer, het helpt dan om te gaan liggen met mijn hoofd naar beneden. Het is geen draaiduizeligheid, maar ik krijg een heel licht gevoel in mijn hoofd. Zodra ik op zo’n moment fiets, dan moet ik vaak vallen. Vaak als ik beweeg tijdens een aanval, dan moet ik braken. Als zo’n duizeligheidsaanval eenmaal is gestopt, ben ik nog wel een beetje licht in het hoofd en heb ik soms hoofdpijn. Mijn broertje heeft sinds zijn twaalfde ongeveer, ook last van precies dezelfde aanvallen.

Jaren geleden ben ik helemaal onderzocht in het duizeligheidscentrum in Utrecht, ze hebben o.a. mijn evenwichtsorgaan en hart onderzocht. Daarnaast is ook een mri scan gemaakt, er is niks afwijkends gevonden. Een paar weken terug ben ik weer naar mijn huisarts gegaan, omdat ik bijna niet normaal meer verder kan met mijn leven, door deze aanvallen. Mijn eigenlijke huisarts was op vakantie, dus ik had een vervanger. Hij kwam op het idee dat ik misschien een vorm van migraine heb en dat zal heel goed te verhelpen moeten kunnen zijn met betablokkers, hij vertelde mij dat ik eerst twee weken een logboek moest bijhouden en dan moest terug komen. Twee weken later had ik een afspraak met mijn eigenlijke huisarts, hij had zich helemaal niet ingelezen wat het advies en wat de ideeĆ«n van de vervangende arts waren. Ik legde het hem uit en liet mijn logboek zien. Mijn huisarts sloeg het idee van migraine van tafel af en wilden het nieteens met mij proberen, waarna het gesprek zelfs eindigde met: ik kan niks voor je betekenen… Dit sloopt mij enorm, ik weet geen raad meer met mijn duizeligheid. Niemand om mij heen weet, dat het zo hoog zit. Dit is mijn laatste redmiddel tot een oplossing, volgend jaar begin ik aan een moeilijke studie in het hoger onderwijs en ik zie dat helemaal niet zitten, als ik belemmerd wordt door duizeligheidsaanvallen. Ik hoop dat iemand raad weet met mijn probleem, anders houdt het een keer op.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 27 februari 2017 12 53
177 bekeken
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Ik denk dat je toch een hartig woordje met je huisarts moet gaan praten. Je moet dit zo niet accepteren. Laat je verwijzen naar een neuroloog. Als je huisarts niet meewerkt, neem dan een andere huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 27 februari 2017 13 29
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Beste RS,
Ik ben geen arts maar gespecialiseerd in hoe je via je denken (in woord en beeld en in tijd) bewust en vooral onbewust heel veel invloed uitoefent op de cellen in je lichaam.
Je schrijft dat jouw hart en evenwichtsorgaan goed onderzocht zijn en in orde zijn bevonden. In elk geval gefeliciteerd daarmee!
Je schrijft ook dat je die duizeligheidsklachten voor het eerst beleefde op je 8/9/10de jaar.
En dat die duizeligheidsklachten meer zijn geworden en vaker optreden, en dat het je opvalt dat ze ontstaan tijdens de combinatie van beweging en angst/stress.
En je schrijft dat je broer soortgelijke verschijnselen vertoont, in mindere mate.
Ik heb een paar vragen voor je.
Heb jij vertrouwen in de werking van je lichaam?
En in hoeverre ben jij je ervan bewust dat je – en heel begrijpelijk op grond van je ervaringen en belevingen – onbewust veel en vaak je aandacht richt op het ongemak dat je verwacht dat gaat komen?
Ik weet vanuit mijn pijn-verminderen-praktijk dat niets pijn zo intens kan maken dan de angst dat die pijn er morgen en overmorgen ook nog zal zijn.
Door alles wat je schrijft, vermoed ik dat je een zachtaardig en heel gevoelig mens bent, gevoelig voor suggesties en veel en vaak in gedachten. Klopt dat?
Duizeligheid, die artsen niet kunnen verklaren, kan ook twee andere oorzaken hebben.
De eerste oorzaak is psychologisch van aard. Bijvoorbeeld ten gevolge van een verlies van een geliefde door scheiding of de dood, of ten gevolge van niet gehoord en niet gezien worden, ten gevolge van niet erkend worden in wie je bent of wat je doormaakt. Of – iets minder makkelijk te begrijpen – ten gevolge van familiekwesties of -geheimen.
De tweede oorzaak is neuro-fysiologisch van aard. Die oorzaak heeft dus met je brein en zenuwstelsel te maken en met de reacties van je lichaam op je brein en zenuwstelsel. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer je veel over je kwestie nadenkt, over de oorzaken, over de vervelende gevolgen, over de onmacht van artsen, en veelvuldig praat over je symptomen. En het kan ook een conditionering zijn waarvan het ontstaan door niemand opgemerkt is.
Heb je ooit ervaren dat je brein en lichaam uit zichzelf, automatisch, aangaan en gaan werken? Ik bedoel, dat die duizeligheid optreedt zonder duidelijk aanleiding van beweging of angst en stress? Hoe meer je denkt over je symptomen en stemmingen (in woord en beeld en ook in de tijd: “Zal ik dit mijn hele leven blijven houden?”), hoe groter de kans wordt dat die symptomen en stemmingen zullen verschijnen.
Met vriendelijke groet, Tura Gerards

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tura Gerards
Beantwoord door 1 maart 2017 12 04
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Beste Tura Gerards,
Bedankt dat u de tijd genomen heeft om te antwoorden!
Ik ben mij er zeer bewust van dat de angst om een aanval te krijgen, zeer meewerkt in het krijgen van zo’n aanval. Dat gebeurd daarom ook steeds vaker. Ik krijg duizeligheidsaanvallen ook vaak zonder enige vorm van symptomen vooraf. De vraag is hoe ga ik dit aanpakken? En kan ik het vanaf de wortel stoppen?
Met vriendelijke groet,
RS

Gemarkeer als spam
Geschreven door Rs
Beantwoord door 10 maart 2017 19 00
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]