0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 12 mei 2016 10 21
217 bekeken

Beste medelezers,

Precies een jaar geleden belandde ik in de ziektewet wegens een burnout.

De reden hiervoor had meerdere oorzaken, extreem drukke periode op het werk, een pasgeboren tweeling en de prive situatie die zorgelijk was. Dat ik in een burnout terecht kwam was ook niet zo verrassend voor me.

Het ergste symptoom was de geestelijke vermoeidheid

Na 2 uur geestelijk inspannend werk was ik letterlijk helemaal afgedraaid. Savonds om 20.00 uur lag ik op bed.

Nu een jaar verder ben ik voor een groot deel van de stress af. Het opgejaagde gevoel is minder en heb weer het gevoel dat ik meer aankan qua stress.

Maar de geestelijke vermoeidheid blijft. Ik werk nu weer halve dagen maar merk als ik intensief geestelijke arbeid verricht (programmeren bijv.) ben ik binnen 4 uur weer helemaal afgedraaid. Daarnaast moet ik ongeacht of ik werk in de middag gaan liggen voor minimaal een half uur tot uur anders red ik het niet tot 22.30 uur.

Ik heb dit jaar verschrikkelijk veel gedaan om van de geestelijke vermoeidheid af te komen maar het gaat zo tergend langzaam dat ik me zorgen maak of dit ooit weggaat. O.a. heb ik een lange tijd gesport wat ik weer aan het oppakken ben. Mindfulness cursus gehad en pas oefeningen toe door de dag heen. ‘smiddags altijd ff gaan slapen etc,

Mijn vraag is dan ook, herkend iemand zich hierin en weet er iemand of dit normaal is? Vanaf de zomervakantie wordt er eigenlijk verwacht dat ik full time weer aan het werk ben maar die vermoeidheid is zo erg dat ik me veel zorgen maak…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 12 mei 2016 15 16
Privé antwoord
Ik heb zelf een burn out door mn hevige angst en paniekstoornis gekregen. Het duurt ontzettend lang. Ik ben al 5 jaar non stop vermoeid. Je moet snappen dat je lichaam zich weer helemaal aan moet passen en je geestelijk gewoon een lange tijd hebt om beter te worden. Kijk niet naar de negatieve kant maar naar wat je allemaal al overwonnen hebt en elke keer als je weer een stap vooruit maakt!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB