Answer Question
Categorie:
0
0

Ik was net even met mijn konijn aan het spelen, maar aangezien ik de konijnen van mijn vriend (die zijn erg groot) gewend ben, pakte ik die van mij vast in de greep hoe ik hen vastpak.

Schok hij even van (was al snel blij met een koekje haha) alleen daarvoor heeft hij mijn pols wel open gekrabd. Althans twee krassen waarvan er twee hele kleine wondjes zitten die gingen bloeden. Het is dat mijn alcohol op is, dus heb het snel met handalcohol ontsmet en ben gaan douchen.

Nu ben ik als de ‘dood’ voor hondenspeeksel en katten die krabben, maar vraag mij af of konijnen krassen ook gevaarlijk zijn?

(Dit is inmiddels mijn 5e konijn en ben 22, de oudste was 13 en daar heb ik vaak genoeg van open gelegen en diegene voor mijn huidige had mijn hand kapot gebeten na de eerste twee maanden hier. Hadden en gastkonijn die een gevecht uitlokte en ineens hing die van mij in mijn hand (letterlijk) toen ik hem weg wilde halen. Allen waren die allemaal ingeënt en deze wordt toevallig volgende week pas ingeënt. Leefde allemaal, incl deze binnen)

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 17 juni 2021 0 41
1022 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Wat ik mij 1 uur later realiseer, ik was tijdens de beet 16, dit viel dus nog onder mijn verplichte tetanus prik die ik op mijn 9e had gehad.

Wond mag oppervlakkig zijn, maar is, ook in het geheel, een tetanusprik weer handig? En valt deze onder de basisvergoeding?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Delaney
Beantwoord door 17 juni 2021 1 31
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey,

Daar hoef je echt geen extra tetanus prik voor te halen hoor.
Konijnen brengen ook geen tetanus over trouwens. Dat krijg je door straat vuil en bij een open wond door een beet van paard zou het kunnen omdat die er zelf erg gevoelig voor zijn.
Als je de wondjes gewoon goed ontsmet,hoef je er verder niks aan te doen.
Je tetanus injecties up to date houden, is natuurlijk niet verkeerd.
Of het onder de basis verzekering valt, durf ik niet te zeggen. Informeer even bij je verzekering of het basis is of eigen risico.

Groetjes Suzan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 17 juni 2021 8 57
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey Suzan!

Ja vaag dacht ik het ook wel, heb ze ook na mijn 19e vaak genoeg opgetild dat mijn borstkas open lag haha. Het is dat ik een jaar geleden diep door een kat gekrabd was en was gaan googlen. Schoot in de stress met wat ik las, maar mijn moeder zei dat ik mij aanstelde. Onbehandeld gebleven.

Zocht toevallig een konijnen kras op en daar waren de meningen over verdeeld. De een zegt ‘tetanus’ en de ander zegt ‘dat is onzin ik word zo vaak gekrabd’. Maar er staat dan niet bij of ze binnen of buiten zitten. Laatste keer dat die van mij buiten zat is 1,5 maand geleden toen we hem overnamen (en toen was hij 6 weken). Loopt nu op een apart stuk tapijt te banjeren (bijt dingen stuk dus zit ook in een ren)

Maar wat ik wel overal las is dat tetanus, wel uitkijken met katten, alleen een injectie is die echt ECHT verstandig is bij hele diepe krassen en beten. Niet bij oppervlakkige wondjes (ik) Klopt dat?

Zal maar eens bellen, mag dit onschuldig zijn, maar het zet je toch aan het denken haha. Niet dat het erg is als het niet gedekt wordt, vaccin is €29 euro. Heb twee jaar terug de meningokokken, werd niet gedektr €80 moeten afrekenen haha. Werd angstig van alles wat ik op het nieuws hoorde, maar kwam niet in aanmerking (20) voor het rijksprogramma. Dit terwijl de risicogroepen waren bevestigd tot 25, vond dat wel schreef, maar ja, zit erin haha!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Delaney
Beantwoord door 17 juni 2021 10 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey,

Met katten heb je idd het risico bij krabben die echt door de huid heen zijn, dat ze het met hun nagels over zouden kunnen brengen. Kattennagels zijn veel scherper dan die van konijnen,konijnekrabben zijn meestal oppervlakkiger. Dan is er eigenlijk geen echt risico.
Ik heb als dierenverzorger en dierenarts assistente gewerkt en toen liet ik mij wel vaccineren. Omdat je dan toch vaker een krab of beet oploopt dan wanneer je alleen thuis je beestjes hebt. Vanuit mijn werkgevers werd dit ook aangeraden. Als je je basis vaccinaties gehad hebt, ben je voor 10 jaar beschermd, dus dan valt die 29 euro best mee.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 17 juni 2021 10 20
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Aha! Nou, hou het like always in de gate en bedankt voor je toelichtingen!! Wat er aan stress was is afgenomen! Je bent een topper:)

Gemarkeer als spam
Geschreven door Delaney
Beantwoord door 17 juni 2021 10 32
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Graag gedaan?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 17 juni 2021 13 40
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB