hartoverslagen

Reageren
0
0

Weet je wat ik niet begrijp? Weet niet of ik de enigste ben. Sinds 2017 ben ik elk jaar al bij de cardioloog geweest ivm hartoverslagen. Heb ze in ‘zeldzame’ mate (staat op mijn verslag) maar ze blijven me toch vaak beangstigen. Heb zowel ves als sves. De ene x voel ik ze in mijn keelgootje zeg maar, de andere x in mijn borst. Soms lijkt het alsof ik 2 overslagen na elkaar heb. Weet niet of dit effectief ook het geval is maar goed. Ik krijg ze gewoon in rust, en heb niet het gevoel dat ik verkeerd adem op dat moment. Dus daar kan het niet aan liggen.
Zowel de cardiologen als huisarts zeggen steedd dat het onschuldig is, en dat heel veel mensen ze hebben maar niet iedereen ze voelt. Dit begrijp ik niet.. Hoe kunnen mensen dit niet voelen vraag ik me af? Ik voel ze bijna altijd. En ben daarna vaak ook wat in paniek, waardoor ik extra op mijn hartslag ga letten..
Ik geraak niet gerustgesteld, ookal heb ik er maar heel weinig..

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 20 januari 2024 18 01
184 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De meeste mensen voelen ze niet omdat ze er ook helemaal niet op letten. Als ze het een eer wel voelen schenken ze daar geen aandacht aan.

Wat verkeerd ademhalen betreft zou je eens een test kunnen doen:
https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 januari 2024 21 45
0
Ik begrijp niet hoe iemand daar ‘geen aandacht’ aan kan schenken.. Ik voel ze met momenten echt fel. Met momenten ook weer een stuk minder en soms niet (toen ik bv een holter heb gehad waren er een paar geregistreerd die ik niet heb gevoeld). Maar sommige voelen zo eng aan.. Echt een harde bons, of het gevoel dat je hart even gek doet of stilstaat. Krijg meteen zweetuitbarsting ervan.. De test heb ik net bekeken. Ik zit meerendeels bij soms en vaak. Ook wel eens bij nooit / zelden maar minder. Zijn deze klachten niet wanneer je een paniekaanval hebt? Of juist daarna? En deze klachten kunnen toch ook bij andere dingen horen? Als ik zo jou lijst bekijk , heb ik dagelijks wel verschillende momenten dat ik me raar in mijn hoofd voel. Zeg maar het ‘doof’ gevoel wat je in je vingers hebt dat heb ik soms in mijn hoofd, transpireren, klamme handen en voeten, koude handen en voeten, vaak zuchten en geeuwen, overslaan vh hart, spierpijn in nek en schouders, enz. Maar bij verkeerd ademhalen merk je dit toch? Ik ben bewust bezig met mijn ademhaling, zeker in rust. allesinds voor zover het lukt natuurlijk. Maar mss dat ik oppervlakkig adem, kan dat ook?
(Anoniem at 20 januari 2024 23 27)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je het niet voelt schenk je er ook geen aandacht aan. En dat zijn mensen die niet meteen bang worden om enge ziekten.
Had je de test ingevuld? Hoeveel punten scoorde je?
Hyperventilatie kan chronisch worden en dan merk je van verkeerd ademhalen helemaal niks.
En dat bewust bezig zijn in rust kan dus juist problemen veroorzaken als je er bijvoorbeeld op de verkeerde manier mee bezig bent

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 januari 2024 23 47
0
Hoe moet ik de punten tellen? is noot of zelden 1 punt?
(Anoniem at 21 januari 2024 10 00)
0
De test telt zelf, het totaal punten staat onderaan de pagina. Gr Suus
(Anoniem at 21 januari 2024 10 53)
0
Dag Suus, bij mij telt de test niet uit zichzelf. Ik moet het downloaden en zelf invullen zeg maar. Dus weet niet hoe ik de puntentelling moet doen. Doe het via mijn telefoon.
(Anoniem at 21 januari 2024 11 45)
0
Oh dat had ik ook gedaan,maar bij mij kwam de uitslag vanzelf onder de test te staan. Ik heb de test ook niet gedownload,maar kon hem openen via de app die ik op mn telefoon heb waarmee je ook pdf's en andere type files kunt openen. Misschien dat ik het daarom wel gelijk te zien kreeg. Groetjes Suus
(Anoniem at 21 januari 2024 12 50)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je de test download en je krijgt de test dan te zien in je scherm, moet je bovenin "bewerken instellen" klikken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 januari 2024 13 20
0
Heb het net nog eens geprobeerd, bij mij komt geen ‘bewerken instellen’ te staan. Gewoon een pagina met de lijst.
(Anoniem at 21 januari 2024 13 23)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Vaak telt voor 3 punten, soms voor 2 en nooit of zelden voor 1 punt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 januari 2024 14 01
0
ik zit dan aan 52 punten, Heb alles bij elkaar opgeteld. Toch vind ik het raar..
(Anoniem at 21 januari 2024 14 35)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dat is dan toch duidelijk hyperventlatie
Kijk maar eens naar de lijst welke klachten er allemaal kunnen ontstaan
https://www.zorgprofessionaljohn.com/klachten-bij-hyperventilatie-en-angsten/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 januari 2024 16 20
0
Oke ja ik snap jou punt, Maar hoe kun je dat baseren op een ‘lijst’ die je invult, waarvan de klachten ook bij 100 andere verschillende ‘ziektes’ kunnen horen. En de overslagen, is het normaal dat niet elke overslag hetzelfde voelt? Dat de ene harder dan de ander voelt? Ik voel ze meestal in mijn keelgootje zeg maar, soms in mijn borst. Kan dat ???
(Anoniem at 21 januari 2024 18 16)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De lijst is toch samengesteld op typische hyperventilatieklachten. En het gaat dan ook niet om 1 of 2 klachten maar een combinatie van meerdere klachten die dan op hyperventilatie wijzen.
Maar ook de "hartoverslagen" of hartkloppingen waarbij de een anders is dan de andere en dan gevoel van een oversag geven, horen erbij. En ja het is normaal dat ze niet allemaal hetzelfde voelen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 januari 2024 18 54
0
maar hartoverslagen zijn ook normaal dan?
(Anoniem at 22 januari 2024 9 36)
0
en het zijn echt overslagen hoor, niet gewoon het gevoel. Ze zijn geregistreerd bij cardioloog
(Anoniem at 22 januari 2024 10 09)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

https://www.zorgprofessionaljohn.com/angsten-en-hartklachten/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 januari 2024 18 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het zou handig zijn als er een onderscheid wordt gemaakt tussen hartslagen overslaan en/of onregelmatige hartslag die ernstig zijn dus serieuze hartritmestoornissen en hartslagen overslaan als gevolg van bijvoorbeeld veel espresso (cafeine) drinken of iets anders eten of drinken Ikzelf heb af en toe periodes met het symbooltje (onregelmatige hartslag ) bij de bloeddrukmeter/meting , maar dan stopt het weer na een tijdje en paar maanden later begin het weer. Dat lijkt me niet ernstig. Het risico is begrijp ik vooral bloedstolsels in de hart kamer. Helpt daar een regelmatige asperine-pil tegen als surrogaat bloedverdunner ? - Johan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 januari 2024 13 13
0
Ik heb overslagen (extrasystole) zowel uit de kamers als de boezems .
(Anoniem at 22 januari 2024 13 16)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De werking van asperine is toch wel wat omstreden. En voor onschuldige hartkloppingen/overslagen is het ook absoluut niet nodig. alvorens er iets voor te gaan nemen, zou ik eerst een cardiogram laten maken. De symbolen op bloeddrukmeters zijn zeker niet altijd betrouwbaar.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 14 13
0
ik heb dit niet geschreveb (maker van het bericht) Zijn hartoverslagen echt zo vaak voorkomend en vaak onschuldig?
(Anoniem at 22 januari 2024 16 36)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja. dat klopt, maar dat had je van cardioloog en de huisarts ook al gehoord volgens mij

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 16 53
0
Ja.. Maar als ik bv aan de verpleegkundige vraag die bv de inspanningstest afneemt bij de cardioloog zegt die dat ze dat niet zo heel vaak zien (dat mensen niet vaak daarvoor komen) dat dat momentopnamens zijn en meestal met een holter vallen te zien. Maar als zoveel mensen het hebben, hoezo zien ze het dan niet vaak? + toen ik vroeg ‘wat word ermee gedaan’ zei ze ‘als het levensbedreigend is’ en ik dacht juist dat het onschuldig was..
(Anoniem at 22 januari 2024 17 48)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik schreef eerder al: Als je het niet voelt schenk je er ook geen aandacht aan. En dat zijn mensen die niet meteen bang worden om enge ziekten. En die gaan er dan ook niet mee naar de dokter. Er zIjn ritmesoornissen die wel ernstig zijn, maar dan zou je toch echt andere klachten moeten hebben.
Het lijkt erop dat je een angststoornis hebt. Cardiofobie... je moet hiermee naar een psycholoog gaan

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 17 59
0
Ik heb ook andere klachten hoor, niet alleen overslagen. Overlaatst leek het alsof ik 2 a 3 overslagen na elkaar had, zonder gewone slag ertussen. Heel erg voelbaar in mijn nek. Daarna ging mijn hartslag zo de lucht in, heb niet kunnen meten hoeveel aangezien ik heel erg in paniek was. Ik dacht dat ik doodging, zo eng was het. Ik wilde vluchten, mijn ademhaling ging heel snel en werd licht in mijn hoofd/duizelig. Dit zakte na 3 minuten ongeveer af. De paniek bleef, hartslag ging ook nog wat sneller maar nietmeer zo snel als daarvoor. Ben langs dokter gegaan, die heeft naar mijn hart geluisterd maar was oke.. Dat is toch niet normaal bij een ‘overslag’.. ik heb al jaren overslagen, die voelen normaal wat doffer aan
(Anoniem at 22 januari 2024 18 23)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Volgens mij heb je toch vooral angst/paniekaavallen en hyperventilatie. I had je al een link gestuurd over hoe dat met angst en hartklachten zit.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 18 28
0
dus u denkt niet zozeer aan een hartritmestoornis?
(Anoniem at 22 januari 2024 19 04)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

doe eens de angststoornistest.
Openen als spreadsheet als dat gevraagd wordt
https://www.zorgprofessionaljohn.com/angststoornistest/

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 18 39
0
net zoals die andere test, krijg ik deze ook niet geopend zodat ik de kollommetjes kan invullen. Hoe moet ik de punten tellen?
(Anoniem at 22 januari 2024 19 09)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Tot nu toe heeft daar nog niemand problemen mee gehad.... volgens mij de je toch iets verkeerd met downloaden
Meestal =4
Dikwijls = 3
soms = 2
Nooit - 1

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 19 24
0
Weet ook niet wat ik fout doe hoor.. Heb iphone 13. ik zit op score 47..
(Anoniem at 22 januari 2024 19 47)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Met een I-phone zou dat toch geen probleem moeten zijn.
47 wil toch zeggen dat er zeker aanwijzingen voor een angststoornis zijn. Dat verklaart dat ook je angten omtrent je hart.En je hyperventileert natuurlijk. Dat geeft dan ook de kachten. Je moet dus niets aan je hart doen maar aan de angststoornis en het hyperventileren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 20 22
0
Nou, het is niet dat ik me dingen ‘inbeeld’ ik voel effectief dingen.. Hartkloppingen, hartoverslagen, licht in hoofd, spierpijn enz enz. Lijstje kan doorgaan. Kan me niet voorstellen dat deze klachten geen medische oorzaak hebben sorry.. het word allemaal snel op angst en stress geschoven. Ja, ik ben bang voor men hart. Alles omtrent mijn hart. Stoornissen, hartfalen, infarct enz enz. Ben ik me dan hyperbewust om mijn hart aangezien ik bijna alles voel? ik ben nog zo jong, maar al zoveel schrik
(Anoniem at 22 januari 2024 20 43)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik heb nergens gezegd dat jij je die klachten inbeeld. Die klachten heb je ook, maar niet omdat er iets mis met je hart maar omdat je een angststoornis hebt en hyperentileert. Het is ook geen kwestie van "schuiven op stress en angst" het is gwoon zo.
Je hebt cardiofobie. Dat is dus een angststoornis. En als je van die klachten afwilt zul je daar dan toch iets aan moeten doen. Je hebt hulp nodig van een psycholoog en gaan cardioloog. Die onderzoeken heb je gehad en daar is niks bijzonders uitgekomen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 januari 2024 20 53
0
Dat klopt heb idd onderzoeken gehad, maar dat zijn toch maar momentopnamens? Want oke misschien zijn overslagen ‘onschuldig’ maar als je eentje zo fel voelt waarbij het net lijkt alsof je adem word weggenomen, alsof je iedere moment zult doodgaan en dan ineens een snelle hartslag krijgt dat is toch niet gezond? ik heb bv ook nu wanneer ik opsta voor te gaan werken (smorgens 5u55) dat ik opsta, naar wc ga, ga aankleden en mn hartslag is dan altijd snel. Hoe kan dat? Ik slik nu sinds 8 dagen fluoxetine 20mg, ik heb het gevoel dat ik sinds ik dit slik ook vaak last heb van zwetende / klamme handpalmen. Kan dit een bijwerking zijn? En ook snachts zweten?
(Anoniem at 23 januari 2024 15 53)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als er echt iets mis is met je hart dan wordt dat wel gezien.
Als je opstaat en dan actief bent is het normaal dat je hartslag hoger is. En zweten kan idd een tijdelijke bijwerking zijn van de fluoxetine.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 januari 2024 16 52
0
Ja dan word dat gezien op moment dat het gaande is toch? nu ja ze hebben mn overslagen al vast kunnen leggen op holter. Alleen die hevige wat ik een maand geleden heb gehad (waarna ik die snelle hartslag had) enz niet , want op dat moment droeg ik geen holter. Dus eigenlijk kunnen ze ook niet weten of het een ‘overslag’ of meerdere overslagen waren. Maar de dokter vermoed dit, alleen aangezien ik het niet zeker weet maakt dit me heel erg ben. Ben nu bewust en onbewust heel erg veel bezig met mijn hartslag..
(Anoniem at 23 januari 2024 17 58)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als de overslagen door een hartritmestoornis worden veroorzaakt is dat te zien met een ECG en ook met een holter.
Maar jouw overslagen worden niet door aan hartaandoening veroorzaakt maar door angst/stress/spanningen. Maar het probleem met je angststoornis is, dat jij dat niet wilt geloven omdat je ervan overtuigd bent dat er iets met je hart mis moet zijn.
En hiervoor heb je dan toch hulp nodig van een psycholoog

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 januari 2024 18 36
0
Maar de overslagen kunnen dus ook geen kwaad? Maar heb laatste tijd als ik een felle overslag voel dat het lijkt alsof ik wat licht in mijn hoofd word en het warm krijg..
(Anoniem at 24 januari 2024 10 11)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De overslagen kunnen geen kwaad en dat je licht in je hoofd wordt en het warm krijgt is omdat je door angst voor je hart gaat hyperventileren

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 januari 2024 10 26
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]