0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 30 april 2015 22 55
972 bekeken

Ik heb schade aan mijn hippocampus door te veel stress. Is het mogelijk dat de hippocampus zich hersteld wanneer ik geen stress meer ervaar? Kan de hippocampus nieuwe neuronen aanmaken?

Mvg,
Tom

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 30 april 2015 23 16
Privé antwoord

Als er schade door cortisol is ontstaan, weet ik niet of dat te herstellen valt.
ECT (stimulatie van de hersenen door een korte stroomstoot) wordt soms bij ernstige depressieve patiënten toegepast. Mogelijk ligt het positieve effect hiervan in de aanmaak van nieuwe zenuwcellen in de hippocampus. Dit is gebleken uit rattenonderzoek van de Zweedse neurobioloog Johan Hellsten. ECT bleek hier de negatieve effecten van stress bij ratten (in de vorm van verlies aan zenuwcellen) voor een deel te repareren, in de vorm van een toename van bloedvaten en aanmaak van nieuwe zenuwcellen in de hippocampus en prefrontale cortex van proefdieren.
Maar of dat bij mensen ook zo functioneert weet ik niet. Dat is een vraag voor de neuroloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tom
Beantwoord door 1 mei 2015 0 04
Privé antwoord
Is het mogelijk dat het hersteld kan worden door Neurogenese? Het schijnt dat dit nieuwe hersencellen aanmaakt met name in de Hippocampus.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 1 mei 2015 17 39
Privé antwoord

In de laatste jaren hebben wetenschappers ontdekt dat de hersenen veranderen door het leven heen, en zichzelf zowel kunnen herstellen als verbeteren door gezonde activiteiten zoals beweging en gezonde voeding. Maar in hoeverre dat van toepassing is kan ik helaas niet zeggen. Zoals ik al zie is dat een vraag voor de neuroloog.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tomorrow Mind
Beantwoord door 12 april 2019 16 50
Privé antwoord

De schade aan de hippocampus kan je best herstellen met regelmatig te bewegen, verder is meditatie aangeraden om de amygdala tot rust te brengen.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB