huig scheef na verwijderen amandelen

Reageren
0
0

Op 3 januari zijn mijn amandelen verwijderd. Mijn huig was altijd in gezonde staat maar nu zag ik dat mijn huig scheef is. Ik ben langs mijn KNO arts geweest en hij zegt dat mijn huig na de operatie scheef vastgegroeid is in het littekenweefsel. De huig komt niet meer in het midden te hangen zegt hij. Mijn gehemelte is nu ook niet symmetrisch meer. Nu heb ik veel slik- en spraakproblemen. Drinken komt vaak uit mijn neus en eten wordt niet goed doorgeslikt. De R en G kan ik ook niet goed meer uitspreken.

Ik ben erg geschrokken hiervan. Is dit normaal? Of was de KNO arts niet kundig genoeg en is dit het gevolg ervan?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door justin
Gevraagd op 1 februari 2018 14 29
5501 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je huid is gaan verkleven met het littekenweefsel. Dat kan gebeuren. Met de kundigheid van de arts heeft dat niets te maken. De KNO-arts zou moeten bekijken of hij de huig met een ingreep weer los kan maken

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 1 februari 2018 14 48
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo. Ik heb hetzelfde probleem. Ben geopereerd op 5 maart. Ik zie in me keel dat er een stukje vastgekleefd is aan de littekenweefsel. Ik krijg niet eerder een afspraak bij de kno arts. Ze zeggen dat het normaal is en dat het binnen 6 weken moet herstellen. Hoe gaat het nu met jou?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 26 maart 2018 6 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik vrees dat ik hetzelfde probleem heb. 12 maart geopereerd en nu huig helemaal uit het midden. Snel kokhalzen, omdat huig steeds tegen zijkant komt:( k Ga maar een afspraak maken bij KNOarts

Gemarkeer als spam
Geschreven door Amandelbloesem
Beantwoord door 6 april 2018 14 08
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hey, mijn huig is inderdaad verkleefd en vastgegroeid… De KNO arts zei dat dit wel eens kan gebeuren. Mijn amandelen waren heel groot waardoor ze heel veel moesten snijden aan 1 kant (precies waar de huig is verkleefd). Ik vind het wel heel vreemd dat ze dit achteraf pas zeggen. Vooraf hebben ze mij totaal niks verteld over de risico’s bij grote amandelen. Ik dacht dit is routine, dus zo gebeurd, toch? Maar niet dus. Ik heb wel minder problemen met praten (R en G gaat wel iets beter nu), maar drinken komt nog steeds soms uit mijn neus! De KNO zegt dat ik maar moet wachten, maar ik vertrouw het niet meer. Dus ik ga een second opinion aanvragen ergens anders. Hoe gaat het met jou?

Gemarkeer als spam
Geschreven door justin
Beantwoord door 21 mei 2018 15 45
0
Jeetje zit nu in het zelfde cirkeltje. Ben nu een maand verde na de amandel operatie. Huig staat ook schuin. Kan amper eten en drinken komt allemaal lucht bij en inderdaad drinken komt uit de neus. Duurde het lang dat je weer normaal kon eten en drinken?
(Anoniem at 26 februari 2024 12 47)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi Justin, ben wel benieuwd hoe dit een jaar later is. Ben een maand geleden geopereerd en heb nu dezelfde klachten. Gaat t inderdaad vanzelf over?

Gemarkeer als spam
Geschreven door D
Beantwoord door 24 juni 2019 0 48
0
Hoi, sorry hele late reactie. Mijn huig is helemaal vergroeid met het littekenweefsel. Dus an mijn huig is vrijwel niets meer over. Ik kon ook zien dat mijn gehele gehemelte wit was direct na de operatie, dus ik vermoed dat de kno arts het hele achterste gedeelte van mijn keel heeft dichtgebrand om het bloeden te stoppen. Dus ook inclusief mijn huig, want die was ook helemaal wit. Ik begrijp niet waarom hij de huig ook heeft gebrand, daar heeft hij namelijk niet eens gesneden. Het lijkt er echt op dat mijn huig onnodig weg is gebrand, maar dat kan ik moeilijk bewijzen. Dus ik zit nu met deze klachten (R en G kan ik niet goed uitspreken). Slikken en drinken gaat wel goed, maar merk wel dat ik een minder flexibele keel heb. Hoe gaat het daar?
(Justin at 5 januari 2023 21 24)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

hier hetzelfde probleem na een maand scheef verhemelte en huig, en extreme vermoeidheid, hoort dat erbij?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 7 december 2021 10 18
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]