0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Adam
Gevraagd op 31 maart 2019 1 15
49 bekeken

Ik ben inmiddels 23 jaar en 160 cm lang. Er is mij nu verteld dat het nog mogelijk is om te groeien tot ik 25 wordt. Met advies voor supplementen bij een huis arts die er verstand in heeft zal ik nog kunnen groeien. Nu is mijn vraag bij wie kan ik terecht in Amsterdam die verstand heeft in het groeien en nemen van supplementen die mij het beste kunnen assisteren?
Ik heb het al een aantal keren gevraagd aan verschillende huisartsen, maar ik krijg altijd de basis te horen en ik moet toch echt iemand hebben die wat meer over dit onderwerp begrijpt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 maart 2019 9 59
Privé antwoord

Wie heeft gezegd, dat je nog tot je 25ste zou kunnen groeien ? En met supplementen ga je beslist niet groeien. Dat zou dan met een hormoonbehandeling moeten gebeuren. En dan eigenlijk ook alleen wanneer er een tekort aan groeihormoon is vastgesteld. Maar daar ben je eigenlijk al te oud voor. Dat had jaren eerder moeten gebeuren.
De groei is genetisch bepaald. je krijgt die genen mee van je ouders.
Of er nog groeimogelijkheid is, hangt vooral af van je groeischijven. Als deze dicht zijn gegroeid, kun je dus niet meer groeien. om te kijken hoe het met de groeischijven is, kan er een botscan van de hand worden gemaakt. Een arts kan dan beoordelen of je groeischijven al dan niet dicht zijn gegroeid. Een scan kun je aanvragen via je huisarts. Ook een bloedonderzoek naar je hormonen kan via de huisarts.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB