IK wil van de Paroxetine af.

Reageren
Categorie:
0
0

Ik slik al ruim 11 jaar 0aroxetine 20 mg en wil er dolgraag vanaf. Aan 3 huisartsen gevraagd: drie maal zulke ernstige paniekaanvallen dat ik weer ben gaan slikken. Eerste arts: stop maar gewoon, tweede arts: weekje de helft nemen, daarna stoppen, derde arts: halve hoeveelheid slikken. Het ging daarna ontzettend fout. Ik krijg geen goede begeleiding.
Kunt u mij alstublieft helpen? Ik zoek iemand die mij deskundig door dit proces heen helpt.
Leeftijd: bijna 65 jaar, vrouw.
Met vriendelijke groet,
Edith Hoekstra

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 2 mei 2016 21 39
114 bekeken
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Dat waren inderdaad heel slechte adviezen. Paroxetine moet heel langzaam worden afgebouwd. Je zou daar de taperingstrips van de Stichting Cinderella voor kunnen gebruiken. Omdat je de paroxetine al zolang slikt, is het verstandig om van 20 naar 10 mg te gaan, van 10 naar 5 mg en dan van 5 naar 2 mg en dan van 2 naar mg. In de tweede link kun je zo’n schema terugvinden. Neem de links mee naar de huisarts
http://www.cinderella-tx.org/nl/tapering/
http://www.cinderella-tx.org/files/2015/06/PRXT_bestel_NL_1.pdf

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 2 mei 2016 23 26
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

Beste is om heel langzaam af te bouwen. Zelf in een ver verleden ook door eerst het aantal middelen te minderen en daarna de dosering van een kalmerend middel dat ik als laatste had. Werd zoveel helderder in mijn hoofd toen ik stopte. Goede begeleiding is wel belangrijk, misschien iemand anders dan een huisarts.
Wel belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen. Heb zelf gemerkt wat aanpassing van de voeding en wat supplementen kan helpen om beter in je vel te zitten, naast voldoende lichaamsbeweging natuurlijk. Veel mensen komen stoffen als magnesium, vitamine B en D en bepaalde vetzuren tekort. Vitamine D kan bijvoorbeeld schelen in de angsten, vermoeidheid en paniek. Ook voldoende eiwit bij elk eetmoment, dit voor de aanmaak van allerlei neurtoransmitters en hormonen. Tryptofaan bijvoorbeeld zorgt voor de aanmaak van serotonine en melatonine. Zit onder andere in tonijn en bepaalde zaden.
Natuurlijke middelen als theanine en Griffonina/5htp kunnen helpen ondersteunen maar 5htp mag niet in combinatie met een antidepressivum.
Beste is om je er zelf in te verdiepen, op internet is er voldoende informatie over te vinden.
Veel succes bij je poging om te stoppen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 mei 2016 0 07
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]