0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John
Gevraagd op 17 juni 2017 15 42
65 bekeken

ik slik eythyrox 88mg en simvastitine 20 mg op doktersadvies. ook neem ik groenlipmossel (artrose), vitamine d en magnesium( krampen in voeten en benen).
omdat ik steeds meer last van spierpijn krijg ,raadde iemand me aan om het eens met spirullina en of chlorella te proberen.
ik ben een vrouw van 69 jaar. ik sport (fitness) 2x per week en 1 keer yoga al 10 jaar.
dank voor uw antwoord

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 17 juni 2017 16 19
Privé antwoord

Alhoewel spirulina voor de meeste mensen veilig is geven artsen nog wel een paar waarschuwingen voor het gebruik aan specifieke doelgroepen. Zo wordt vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven afgeraden om spirulina te nemen, omdat onvoldoende onderzocht is wat het effect van spirulina is op de (ongeboren) baby. Daarnaast kunnen mensen die een auto-immuunziekte hebben, zoals multiple sclerose (MS), lupus (systemische lupus erythematosus, SLE), reumatoïde artritis (RA) en pemphigus vulgaris (een huidaandoening) beter geen spirulina nemen omdat dit mogelijk het immuunsysteem actiever maakt, wat tot het gevolg heeft dat het de symptomen van auto-immuunziekten verergert. Ook mensen die lijden aan phenylketonuria, jicht of nierstenen kunnen beter geen spirulina gebruiken, omdat dit de ziekte kan verergeren.

Chlorella is een detox middel. Dit soort middelen schijnen geen enkel positief effect te hebben. Kijk eens naar de laatste uitzending van Keuringsdienst van Waarde

Gemarkeer als spam
Geschreven door Miertje
Beantwoord door 26 juni 2017 18 00
Privé antwoord
Het kan slim zijn om ook wat te doen aan de oorzaken van je klachten, al is dat bij schildklierproblemen nog niet zo eenvouding. Daarbij spelen factoren als insulineresistentie, oestrogeendominantie, tekorten aan stoffen zoals selenium, de aanwezigheid van gifstoffen in je lichaam etc. Allemaal wat minder simpel dat een medicijn slikken. Bij cholesterolproblemen speelt ook je voedingspatroon een grote rol. Bij bepaalde cholesterolremmers kan je een tekort krijgen aan Q10, een stofje dat zorgt voor de energieproductie in je lichaam en dat belangrijk is voor je spieren. Wat Q10 erbij slikken kan dus zinvol zijn en schelen in de klachten. Bij krampen kunnen er meerdere factoren spelen. Ook een verminderde doorbloeding, verstoorde bloedsuikerspiegel enz. soms kan ook taurine helpen. Dat zit trouwens ook in mosselen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Annelies
Beantwoord door 8 maart 2019 10 12
Privé antwoord

In overleg met de huisarts, maar wel onmiddellijk stoppen met de simvastatine! Mijn man had zware spierafbraak. Ging na het stoppen over.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB